Pattayan turistit

on
Pattayan Walking streetin menoa.
Pattayan Walking Streetin menoa.

Pattayalla käy runsaasti thaimaalaisia kotimaan turisteja, mutta venäläisten suuren määrän huomaa selvimmin. Etenkin Jomtienilla kaikki mainostekstit ovat sekä thaiksi että venäjäksi, joskus jopa englanti on pudonnut pois. Kaupungista löytyy armenialaisia ravintoloita ja monissa menuissa mukana ovat borssikeitot. Songthaew-lavataksien kyydissä yleensä kaikki muut olivat venäläisiä. He vaikuttivat liikkuvan paljon perheinä ja pariskuntina. Siten päällisin puoli vaikutti siltä, etteivät venäläismiehet olisi kuitenkaan suurin seksituristien ryhmä.

Venäläinen kahvila Walking Streetillä.
Venäläinen kahvila Walking Streetillä.

Etenkin Pattayan rannan etelä- ja keskivaiheilla suuri turistiryhmä oli 60–70 -vuotiaat miehet, jotka olivat ehkä englantilaisia, ruotsalaisia, suomalaisia ja saksalaisia. He vaikuttivat tulevan Pattayalle itsekseen tai miespuolisissa kaveriporukoissa ja mitä todennäköisimmin seksituristeina.

Lisäksi huomattava ryhmä ovat arabit, ehkäpä vauraista Arabiemiirikuntien liiton paikoista. South Pattaya Roadin eteläpuolella on katuja, joissa tekstit ovat arabiaksi ja joilta löytyy arabialaista ruokaa ja shiishoja. Tarjontaa oli myös intialaisille turisteille.

Suomalaisia ei joulukuun puolivälissä Jomtienillä vaikuttanut olevan erityisen paljon, välillä kieltä kuuli ja tunnistaahan heidät usein ulkonäöstä. Etenkin suomalaisten majapaikkojen ja baarien auloissa heidät erotti. Kuukautta myöhemmin tammikuussa Pattayan rannan seudulla suomenkieltä tuntui kuuluvan enemmänkin.

Jomtienin rantakadun Soi 4:ltä en löytänyt kuin suomalaisen kirjakaupan ja ruotsalaisia majapaikkoja.
Jomtienin rantakadun Soi 4:ltä en löytänyt kuin suomalaisen kirjakaupan ja ruotsalaisia majapaikkoja.

Norjalaiset vaikuttavat olevan Pattayalla erityisen edustettuja. Vaikka ainakin suomalaiset epävirallisesti ovat kutsuneet Jomtien Beach Roadin Soi 4:ää Soi Finlandiaksi, on yksi tällainen soi eli sivukatu kartoissakin nimetty Soi Norwayksi. Norjan lippuja näkyi ja esimerkiksi heidän asunnonvälitysbisneksensä näytti ammattimaisemmalta.

Suht nuorena naisena Pattayalla

Yksin liikkuvana naisena tunsin joulukuussa olevani kaikenmaalaisten miesten katseen alla, se jää heille walking streetien jälkeen siellä ehkä päälle. Toisaalta huomio oli hyvää ja miehet olivat juttelevia. Pattayalla olisi ollut paljon mahdollisuuksia jutella vaikka kuinka paljon sellaisten ukkojen kanssa, joita en yleensä tapaa matkoillani enkä oikein muutenkaan. Olisin varmaan päässyt kuuntelemaan vaikka millaisia Pattaya-tarinoita, mutta en viitsinyt mennä baareihin istumaan ja juomaan. Ihan niin paljon ei kotikutoinen antropologisen tutkimuksen tekeminen kiinnostanut.

Toisaalta minua häiritsi, että onko näiden miesten naiskuva ihan vino ja vanhanaikainen. Ehkä minulla olisi mennyt hermot, jos olisin jäänyt juttuja kuuntelemaan. Ehkä olisin saattanut päästä kuulemaan ihmettelyä, että mitä minä Pattayalla teen. Hieman epäilin herättäneeni uteliaisuutta tämän takia.

Arabiankielisiä kylttejä Pattayalla.
Arabiankielisiä kylttejä Pattayalla.

Koin olevani Pattayalla ihan väärässä paikassa vanhojen miesten ja pakettituristien keskellä. Siellä tuli ikävä nuorten reppumatkailijoiden kansoittamia Koh Phangania tai Railay Beachia.

Muita Pattaya-aiheisia juttuja:
Pattaya ja Jomtien eivät kelpaa rantalomailuun >>
Pattayan kasvisravintoloita >>
Koh Larnin saari Pattayan edustalla >>

Venäläisruokia Pattayalla.
Venäläisruokia Pattayalla.

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s