Yllättävän hyvä Khao Lak

on
Khao Lakin rantaa aika eteläpäässä kylän vilkkaimman keskustan kohdilla.
Khao Lakin rantaa aika eteläpäässä kylän vilkkaimman keskustan kohdilla.

Khao Lak on loistava rantakohde. Siellä on leveät ja pitkä hiekkarannat, joita ei ole tupattu täyteen aurinkotuoleja ja päivänvarjoja. Niitä on siellä itse asiassa harvakseltaan. Leveältä rannalta nousee hiekkavalli, jonka päällä on rantaravintoloita, joiden takana on majapaikkoja. Vasta näiden takana kulkee autoilla kuljettava tie.

Khao Lakin päätie illalla.
Khao Lakin päätie illalla.

Khao Lakiin bussilla tullessa ei heti saa paikasta kovin mahtavaa kuvaa. Khao Lakin läpi kulkee rannansuuntainen leveä ja melko vilkas autotie. Sen molemmin puolin on ravintoloita, sukellusliikkeitä, kauppoja ja matkatoimistoja. Molemmilla Khao Lakin vierailukerroillani tuo alue on ollut auringonpaahteinen ja hiukan pölyinen. Onneksi tie on kaukana rannasta (matkaa ainakin noin 500 metriä) eikä parempiin, rannanpuoleisiin guest houseihin ja resortteihin majoittuessa tarvitse viettää niin kovin paljon aikaa tuon tien varrella.

Yksi päätien sukellusliikkeistä, meidän käyttämämme Similan Dive Center.
Yksi päätien sukellusliikkeistä, meidän käyttämämme Similan Dive Center.

Khao Lak on pakettimatkakohde, mutta etenkin leveän tien varrelta löytää muutaman sadan bahtin huoneita esimerkiksi ravintoloiden yhteydestä. Tunnelma on uneliaampi kuin esimerkiksi Hua Hinissä tai Pattayalla. Reppureissarikohteisiin ja pieniin saariin (esim. Koh Tao ja Koh Samet) verrattuna Khao Lakissa on hieman sliipatumpaa ja ”isompaa”. Esimerkiksi ison tien varrella olevat sukellusliikkeet ovat kiiltäviä ja isoja. Ravintoloissa on hieman enemmän asiakaspaikkoja ja muutenkin on väljempää kuin saarilla, jotka ovat usein tiheämpään rakennettuja pienuutensa vuoksi.

Yksi päätieltä rantaan johtavista teistä. Toisella puolella tietä kasvaa kumipuita.
Yksi päätieltä rantaan johtavista teistä. Toisella puolella tietä kasvaa kumipuita.

Khao Lakistahan ei voi puhua ilman tapaninpäivän 2004 tsunamin mainitsemista. Siitä ei näy enää jälkeäkään muistomerkkejä lukuunottamatta. Tsunami evacuation route -kyltit ehkä pistävät silmään, vaikka niitä on muuallakin maailmassa ja Thaimaassa.

Heti Khao Lakin eteläpuolella alkaa kansallispuisto. Itse en siihen tutustunut, mutta paikkakunnalla pitempään olevien kannattaa ottaa selvää patikointimahdollisuuksista. Puisto alkaa niin pian, että sinnekin voi kävellä.

Ranta jatkuu varsinaisesta Khao Lakista pohjoiseen varmaankin ties kuinka kauas. Pohjoispuolella on toisia kyliä, jotka kannattaa katsastaa omaa paratiisirantaa etsiessä.

Me käväisimme Khao Lakissa tammikuussa 2014 vain päiväseltään, sillä sieltä lähti liveaboard-sukellusreissumme Similanin saaristoon. Samasta syystä kävimme siellä myös huhtikuussa 2011. Khao Lak on kätevin paikka suunnata sukellusmatkoille Similanin upeisiin vesiin.

Khao Lakin leveää rantaa todennäköisesti laskuveden aikaan, koska merestä pilkistää rosoisia kiviä.
Khao Lakin leveää rantaa todennäköisesti laskuveden aikaan, koska merestä pilkistää rosoisia kiviä.
Khao Lakin rannan eteläpää.
Khao Lakin rannan eteläpää.
Rantatuoleja kivan Green House -rantaravintolan luona.
Rantatuoleja kivan Green House -rantaravintolan luona.
Green Housen mökkejä.
Green Housen mökkejä.
Khao Lakin eteläpäässä alkaisi kansallispuisto ihan tien vierestä.
Khao Lakin eteläpäässä alkaisi kansallispuisto ihan tien vierestä.

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s