Songkran-juhlat ja vesisota Chiang Maissa

on

 

Songkran Chiang Maissa

Songkranin aikaan Thaimaassa jännittää mennä ulos. Kynnys hakea illalla kioskilta juotavaa kasvaa, kun matkalla saattaa saada sangollisen vettä päällensä. Rahat, passit ja kamerat on laitettava vedenkestäviin pusseihin ja vaatteiden tarvitsee olla katseen kestävät märkinäkin.

Montako kolaria Suomessa tulisi välittömästi, jos ajotielle valutettaisiin vaahtoa?
Montako kolaria Suomessa tulisi välittömästi, jos ajotielle valutettaisiin vaahtoa?

Pohjoinen Chiang Mai on songkran-juhlinnan pääkaupunki, mutta koko maa on yhtä vesisotaa lähes viikon ajan. Virallisesti songkranin pitäisi kestää 13.–15. huhtikuuta. Vesipyssyjen ja selässä kannettavien vesipumppujen myynti aloitettiin jo paria viikkoa aiemmin.  Sain ensimmäisen saavillisen vettä päälleni istuessani mopon kyydissä illalla 12. huhtikuuta. Siksi en uskonut, että hauskuutuksesta pitävät thaimaalaiset malttaisivat lopettaa hyviä juhlia ajallaan. Muistaakseni keväällä 2011 Bangkokissa vesisota kesti pidempään. Hämmästyin kun 16.4. Chiang Main keskustassa ei ollut enää mitään songkran-tohinaa.

angry birds vesipyssyMyönnän etten enää ensimmäisen illan jälkeen jaksanut juhlia. Meininki Chiang Maissa oli loistava, kovempi kuin millään festareilla. Mutta minulle oli liikaa jännittää milloin saan selkääni jäävesisuihkun (kyllä, vesipyssyjen täyttösaaveissa oli jättimäisiä jääkuutioita) tai saavillisen vettä päin naamaa. Se ei tuntunut hauskalta, vaikka kuinka haluaisin olla hyvä tyyppi, joka osaa pitää hauskaa.

Vesisuihkuilta eivät säästy edes skootterikuskit tai valokuvaajat. Parhaiten juhlista selviytyy pysyttelemällä sisätiloissa tai antautumalla juhlahumuun ostamalla itsekin vesipyssyn ja ampumalla takaisin. Yllättävät vesisuihkut haittaavat vähemmän, jos on valmiiksi läpimärkä.

Singapore meinasi varastaa juhlat

OLYMPUS DIGITAL CAMERASingapore kehittelee aina vain uusia keinoja turistien houkuttelemiseksi pieneen maahansa. Vaikka songkrania ei perinteisesti ole Singaporessa juhlittu, aiottiin siellä tänä vuonna pitää oikein isot vesijuhlat. Kaikki thaimaalaiset eivät pitäneet tästä ideasta, koska songkranin pitäisi olla enemmän kuin pelkkää vesisotaa. Silloin käydään buddhalaisissa temppeleissä ja tapaamassa vanhempia sukulaisia. Singapore perui vedellä läträämis-osion vedoten veden säästämiseen.

Oikeasti songkrania juhlitaan myös ainakin Myanmarissa ja Kambozhassa, joten kyseessä ei ole thaimaalaisten ikioma juhlapyhä. Eikä kristityiltäkään taida olla varastettu mitään, vaikka joulua juhlittaisiinkin kaikkialla maailmassa ilman kirkossa käyntiä tai ajatustakaan Jeesuksesta.

Aiempi juttu songkranista: Songkranissa kastutaan ja juhlitaan >>

Harvemmin näkee tämmöistä iloista menoa.
Harvemmin näkee tämmöistä iloista menoa.
Ihmisille tulee eittämättä reteä viidakko-olo, kun olalla on iso vesipyssy, tai ennemminkin vesisinko.
Ihmisille tulee eittämättä reteä viidakko-olo, kun olalla on iso vesipyssy, tai ennemminkin vesisinko.
Chiang Main Thapae Gatella raikui musiikki kolme päivää, iltaisin yllättävää kyllä se suurimmaksi osaksi lakkasi.
Chiang Main Thapae Gatella raikui musiikki kolme päivää, iltaisin yllättävää kyllä se suurimmaksi osaksi lakkasi.
Juuri näin kävi, jos yritin lähteä majapaikastani ulos.
Juuri näin kävi, jos yritin lähteä majapaikastani ulos.
Monet viettävät songkranin auton lavalla vesipyssyllä ampuen.
Monet viettävät songkranin auton lavalla vesipyssyllä ampuen.
Juhlamieltä.
Juhlamieltä.
Thapae Gatella oli Miss ja Mister Songkran -kisat.
Thapae Gatella oli Miss ja Mister Songkran -kisat.
Chiang Maihin tulee paljon kotimaisia ja ulkomaisia turisteja songkranin aikaan. Majoituksesta voi tulla hieman pulaa ja ainakin junat ja jotkut bussit ovat täysiä sen päättyessä.
Chiang Maihin tulee paljon kotimaisia ja ulkomaisia turisteja songkranin aikaan. Majoituksesta voi tulla hieman pulaa ja ainakin junat ja jotkut bussit ovat täysiä sen päättyessä.
Pikkupojat ampumassa ohiajajia vanhan kaupungin muurilla. Songkranin aikaan tapahtuu moninkertaisesti liikenneonnettomuuksia muihin aikoihin verrattuna.
Pikkupojat ampumassa ohiajajia vanhan kaupungin muurilla. Songkranin aikaan tapahtuu moninkertaisesti liikenneonnettomuuksia muihin aikoihin verrattuna.

Suurimman osan jutun kuvista otti kRisu vedenkestävällä pokkarilla.

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s