Reissausta ja ruokaa -blogi 2 v!

on
Bloggausvuoden aikana miltei kolmasosa kirjoituksista on koskenut Thaimaata.
Bloggausvuoden aikana miltei kolmasosa kirjoituksista on koskenut Thaimaata.

Olen kirjoittanut blogiani nyt kaksi vuotta. Viimeisimmän bloggausvuoden aikana olen kirjoittanut 158 juttua, mikä on vähemmän kuin blogin ensimmäisenä vuotena. Pimeät, kylmät ja tylsät Helsingin illat ovat viime kuukausina vaihtuneet Thaimaassa kiertelyyn. Mieleni ja muistiinpanoni pursuilevat kirjoittamisen arvoisista paikoista ja ilmiöistä, mutta en ehdi kirjoittamaan niin paljon kuin himottaisi.

Eniten juttuja Thaimaasta

Kitchen Jayn buffetista kerätty annos. Muut ruoat olivat hieman valjuja, mutta punertava makkara oli mahtavaa, kuten myös ylhäällä reunalla oleva kalamainen pala.
Tyypillistä thaimaalaisten jay-kasvisravintoloiden valmisruokaa feikkilihapaloineen.

Tämän vuoden puolella ja joulukuussa olen kirjoittanut lähinnä juttuja paikoista, joissa olen juuri käynyt. Olen kirjoittanut 47 juttua Thaimaasta kohteista, ruoista, ilmiöistä ja kulttuurista. Olen päässyt thaimaalaisten temppelien makuun ja kirjoittanut nähtävyyksistä, kuten Bangkokin Wat Phra Kaeosta. Monien Thaimaan paikkakuntien kasvisravintoloista olen kirjoittanut ihan erikseen juttuja, kun niitä on ollut useampia. Yleisesti näistä löytyy tietoa jutusta Kasvissyönti thaimaalaisittain.

Olin maaliskuussa kaksi viikkoa Vietnamissa, mutta sieltä olen ehtinyt kirjoittaa vasta kaksi juttua, toisen Hanoin kasvisravintoloista ja toisen Halongin lahden risteilystä.

Joitain juttuja olen kirjoittanut Thaimaasta yleisesti, mm. Nämä asiat ärsyttävät Thaimaassa.

Juttuja muista vuoden reissumaista kuin Thaimaasta

Vuodenvaihteessa tein yhteenvetoni vuoden aikana tekemistäni reissuista, joista voi lukea jutun Missä matkailin vuonna 2013.

Caprin saaren Caprin kylässä sain hyvän marinaran.
Pitsa oli tärkeä asia kesällä 2013 ja kirjoitinkin siitä pari juttua.

Bloggausvuoden aikana kirjoittelin Thaimaan lisäksi etenkin Italiasta, jossa olin kesällä kolme viikkoa. Kirjoitin 20 juttua eri kohteista (mm. Cinque Terre) ja italialaisesta ruoasta, joka yllätti vegaanitarjonnaltaan erittäin positiivisesti. Napolilainen juustoton marinarapitsa teki sellaisen vaikutuksen, että haluaisin matkustaa maahan pian uudestaankin. Lue: Maailman paras pitseria on kasvisravintola >> 

Tyypillistä tämän reissun majoitustyyliä.
Nukkumistyyliä kesän 2013 matkalta Euroopan halki.

Ennen Italiaa tein mahdottoman hauskan matkan Euroopan halki, josta kirjoitin 13 juttua Baltiasta, Puolasta, Itävallasta, Tsekistä, Saksasta ja Brysselistä, ja josta voi lukea koosteen 10 päivää Tallinnasta Brysseliin musikanttien kyydissä.

Lisäksi vuoden aikana kirjoitin yhdeksän juttua Ranskasta, muutaman jutun Belgiasta ja kolme juttua Iso-Britanniasta, joissa kävin keväällä ja kesällä 2013.

Vanhojen reissujen muistelot

Matkustelultaan hiljaisemman syksyn aikana kirjoitin myös taannehtivasti vanhoista matkoistani. Muistelin

Kanootissa Razanacissa. Edessä kirkasta vettä ja takana Dalmatian kukkulat.
Kanootissa Kroatian Razanacissa. Edessä kirkasta vettä ja takana Dalmatian kukkulat.

Tänä keväänä blogissa oli myös ensimmäinen vieraspostaus, Heini Huhtisen Viisi vinkkiä vegaanille: 5 edullista ruokapaikkaa Lontoossa. Erityisesti vieraspostaukset matkailun ja vegaaniruoan yhdistämisestä olisivat jatkossakin kivoja!

Matkustusvinkit

Viimeisimmän bloggausvuoteni aikana olen kirjoitellut matkailun alalta monenlaista muutakin kuin kohde- ja kasvisravintolaesittelyitä. Monet ovat olleet jonkinlaisia vinkkejä matkustamista varten:

Ilmatankit.
Jutussa Vakuutus pitkällä reissulla etsitään mm. laitesukeltajille sopivaa vakuutusta.

Kaukokaipuuta

Ennen kuin lähdin Thaimaahan purin lähtemisen tarvettani ja nomadiunelmiani jutuissa

Löhöilyä Thaimaan Koh Phanganin Haad Rinissä.
Jutussa Tahdon elää lämpimässä ei niinkään kaivata biitseille vaan sitä ettei tarvitsisi palella.

Tarkastelin myös kolmen digitaalisen nomadin (on aika huonosti suomenkieleen istuva termi) blogeja

Lähialuematkailua ja katuruokaa

Viimeisimmän bloggausvuoden aikana tein aika vähän kotimaan matkailua ollessani lomat ulkomailla. Kirjoitin silti pari juttua ja muistelin myös Kolia ja Itämerellä purjehtimista:

Veera Ukko-Kolin perinteisellä
Blogivuonna 2013-2014 muistelin Kolin reissua ja myös edesmennyttä ihanaa patikkakumppaniani Veeraa.

Ruoka- ja ravintolakulttuuri ovat tärkeitä teemoja ja niitä tuli mietittyä parin jutun verran. Itsekin osallistuin ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan kerran ravintolapäivään omalla kahvilalla:

Ruokaa tuli itse tehtyä varsin vähän mm. matkailun vuoksi ja siksi itse tehdystä ruoasta en kirjoittanut montaakaan juttua. Tässä silti pari:

Ruokaan keskittyvä blogini Kevyt vegaanikin on ollut aika hiljainen, koska en ole ruokaa juuri laittanut ja syksyllä 2013 ei tullut syötyä kovin kevyesti.

Yhteenvetoa kävijöistä

Rantaravintolassa Arambolissa. Varpaiden vieressä ainainen fresh lemon soda -juoma.
Blogivuonna 26.5.2013 kirjoitettu juttu Etätyö ulkomailta käsin oli eniten luettu vuoden aikana.

Vaikka kirjoittelin toisena blogivuotenani ensimmäistä vuotta vähemmän lisääntyivät lukijaluvut paljon. WordPressin tilastotyökalu muuttui joulukuussa siten, että diagrammeissa näkyy nykyään sekä kävijämäärät että kuinka monta artikkelisivua on avattu. Jos edellisenä blogivuonna juttuja avattiin 42.000 kertaa, niin nyt niitä avattiin 90.000 kertaa ja keskimäärin 252 kertaa päivässä. Kävijöitä on yleensä jotain 100–150 päivässä, joten monet lukevat ainakin pari juttua. Joinakin päivinä kun juttuja on avattu reippaasti kolminkertaisesti kävijämäärän nähden, arvelen jonkun innokkaasti kahlanneen blogia läpi. Hakukoneet näyttävät havainnoivan blogini aika hyvin ja luulen useimpien kävijöiden tulevan lukemaan juttujani sitä kautta.

Lue myös yhteenvetoni vuosi sitten: Yksi vuosi ja 260 bloggausta! >>

7 Comments Lisää omasi

 1. Onnittelut 2-vuotiaalle! Ja onpas tuttu kuva tuo ensimmäinen. Ihan samasta kulmasta nappasin kuvan Koh Taolta parisen vuotta sitten 🙂

  1. Kiitos! Koh Tao onkin kiva kävelysaari ja ylhäältä pääsi ottamaan noita maisemaotoksia. Nyt vaan sielläkin on varmaan niin kuuma, että taitais olla aika raskasta kavuta tuonne ylös. Tänään ollaan Koh Phi Phipillä ja saa nähdä jaksetaanko kävellä näköalapaikalle ottamaan klassisen kuvan hiekkarantaisesta kapeaasta salmesta.

 2. Panun matkat sanoo:

  Tervehdys ja onnea kaksivuotiaalle! Olen seurannut blogiasi jo pitkään, mutta en ole tainnut aiemmin kommentoida mitään.

  Mielestäni pidät hienoa blogia, erityisesti tykkään pohdiskelevista matkailuteksteistäsi. Esimerkiksi pohdintasi katuruoan tuomisesta Suomeen oli todella kiinnostavaa!

  Arvostan myös sitä, että avasit tässä postauksessa kävijämääriäsi – niistä kun kertoo avoimesti vain harva bloggaaja.

  1. Hei ja kiitoksia oikein paljon! Taidan tykätä itsekin eniten pohdiskelevien matkailutekstien kirjoittamisesta silloin kun inspiraatiota löytyy. Olisikohan niin, että blogeja seurataan nimenomaan henkilökohtaisemman otteen takia? Matkakohdetietoa taas ehkä ajaudutaan lukemaan blogeista hakukoneiden avulla?

   Kiitos kans toisen kerran. Arvelen etteivät kävijämääräni ole kummoisen suuria (ainakin muoti- ja ruokablogeissa kävijämääriin voi lisätä nollan tai pari loppuun lisää?), mutta itse olen iloinen kaikista eksymisistä blogiini, koska toivon juttujen olevan avuksi ja viihdykkeeksi. Mikäpäs määrien kertomisessa, kun olen ylpeä kävijöistäni oli ne sitten isoja tai pieniä määriä:) Bloggaan varmaan lähiaikoina siitä, millä hakusanoilla blogiini on taas päädytty ja mitä juttuja eniten luettu.

   1. Panun matkat sanoo:

    Kirjoita ihmeessä tuommoisia juttuja, tulen heti lukemaan. 🙂

    Vaikka erityisesti tänä vuonna on matkablogeilla ollut paljon nostetta, ovat alamme blogit Suomessa vielä sen verran pieni juttu, että kävijämääräsi ovat mielestäni varsin kunnioitettavat. Totta on, että muotiblogien määristä jäävät Suomen suosituimmatkin matkablogit reilusti, mutta toisaalta matkablogit ovat eri tavalla ajattomia, kun kohdetietoa etsivät lukevat postauksiamme vielä vuosienkin päästä.

    Kyllä henkilökohtaista otetta pidetään tärkeänä tekijänä blogin suosiolle, ja se lienee juuri se tekijä, joka koukuttaa ihmiset seuraamaan (matka)blogia säännöllisesti. Ja kuten tuossa yllä jo totesinkin, matkakohdetietoa tullaan hakemaan paljon hakukoneiden kautta. Omassakin blogissani hakukoneiden kautta tuleva virta muodostaa tukevan kivijalan yhdessä vakiolukijoiden kanssa. Itselleni esimerkiksi tulee paljon päivittäistä kävijämäärä haulla ”Kohvik Moon”. Sijoitun siinä heti Moonin virallisten sivujen jälkeen. Kuitenkaan nämä kävijät eivät tunnu innostuvan lukemaan muuta kuin tuon tietyn postauksen…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s