Rento kanavien ja vanhojen kujien Gent Belgiassa

on
Gentiläiset ja turistit kokoontuivat aurinkoisena päivänä leveän kanavan rannoille.
Gentiläiset ja turistit kokoontuivat aurinkoisena päivänä kesäkuussa leveän kanavan rannoille.

Belgian Gent saattaa olla matkailijalle paras kohde Belgiassa. Siellä on valtavasti vanhoja kapeita taloja, kanavia ja kirkkoja. Keskellä kaupunkia törröttää jopa legolinnan näköinen linna, jonka ympäriltä puuttuu turistikojut ja muu hälinä, mitä moisten nähtävyyksien ympärillä jossain muualla voisi olla. Gentissä eletään upeissa puitteissa rentoa elämää.

Olisiko hauska asua kaupungissa ja liikkua veneellä? Kanavista huolimatta Gentissä tällainen näky ei kuitenkaan ole yleinen. Luultavasti veneillä liikkuvat vain turistit.
Olisiko hauska asua kaupungissa ja liikkua veneellä? Kanavista huolimatta Gentissä tällainen näky ei kuitenkaan ole yleinen. Luultavasti veneillä liikkuvat vain turistit.

Kanavien takia kaupunki on helpompi hahmottaa kuin Bryssel ja siellä sanotaan olevan vähemmän turisteja kuin kanavistaan paremmin tunnetussa Bruggessä. Perus vaatekauppaketjut ovat kauppakaduilla vanhojen talojen kivijaloissa. Keskustassa liikkuu raitiovaunuja ja turistit liikkuvat kanavilla veneissä. Gent on Euroopan vanhimpia kaupunkeja ja se on ollut jonkinlainen kirkollinen keskus. Keskustassa on vanhoja kirkkoja vieretysten.

On hieman ihme, etten käynyt Gentissä viiteentoista vuoteen. Se oli minulle tärkeä kaupunki 90-luvulla, kun kävin siellä reilireissuilla vuosina -97 ja -98. Niihin aikoihin en ollut samanlainen vanhoja rakennuksia ja kauniita näkymiä ihaileva turisti. Menin Gentiin siellä olevan pöhinän takia. Jostain syystä siellä on tavallista enemmän vaihtoehtoelämää ja rentoa meininkiä, samaan tapaan kuin Brightonissa Englannin kanaalin toisella puolella.

Pyöräilyä Hollannin tyyliin

Minusta ei ollut kivaa jos näillä pyöräteillä mentiin välillä kolme pyörää rinnakkain jonkun ohittaessa minut.
Minusta ei ollut kivaa jos näillä pyöräteillä mentiin välillä kolme pyörää rinnakkain jonkun ohittaessa minut.

Vuokrasimme pyörät Gentin (Gent St Pietersin) rautatieasemalta. Vuokraamo löytyi jostain aseman takaa, jossa oli myös sadoittain polkupyöriä parkissa. Belgian flaamilaiseen alueeseen kuuluvassa Gentissä on aika hollantilainen meno sekä kanavien että polkupyöräkulttuurin takia. Tykkään paljon pyöräilystä, mutta en kaupunkipyöräilystä. Se vaatii liikaa keskittymistä eikä tunnu turvalliselta. Siispä parkkeerasimme pyörämme ihan keskustan tuntumaan ja kävelimme suurimman osan ajasta.

Jos joutuisin pyöräilemään paljon vilkkaassa kaupungissa, paiskaisin varmaan pyöräni kanavaan, kuten tässä on käynyt.
Jos joutuisin pyöräilemään paljon vilkkaassa kaupungissa, paiskaisin varmaan pyöräni kanavaan, kuten tässä on käynyt.

Lopuksi kyllä pyöräilimme kanavan varsia, mutta minua stressasi kun välillä pyörälläni oli niin kapeasti tilaa esimerkiksi vieressä menevän jalankulkijan ja toisella puolella olevan auton välissä tai raitiovaunukiskon ja pientareen välissä. Rautatieasemalta pääsee kyllä keskustaan kätevästi myös raitiovaunulla eikä kävellenkään ole kohtuuton matka. Brysselistä on vain 36–60 minuutin junamatka Gentiin.

Kasvisravintoloiden Gent

Tällaiset buffetista kerätyt annoslautaset taitavat olla tuttu näky blogissani. Buffetruoka ei ole esteettisimmästä päästä, mutta minusta on aina kiva saada maistella useita ruokia. Tässä Komkommertijdistä etualalla perunasalaattia, siitä vasemmalla jonkinlaista pähkinäistä hummusta, keskellä kukkakaalisalaattia ja takana lämpimiä ruokia.
Tällaiset buffetista kerätyt annoslautaset taitavat olla tuttu näky blogissani. Buffetruoka ei ole esteettisimmästä päästä, mutta minusta on aina kiva saada maistella useita ruokia. Tässä Komkommertijdistä etualalla perunasalaattia, siitä vasemmalla jonkinlaista pähkinäistä hummusta, keskellä kukkakaalisalaattia ja takana lämpimiä ruokia.

Aivan kuten Iso-Britannian Brightonissakin, Gentissä on paljon kasvisravintoloita suhteessa kaupungin kokoon. Päivämatkalla en ehtinyt kokeilemaan kuin yhtä. Valitsimme tarjonnasta Komkommertijdin, joka on työntekijöiden osuuskunta.

Komkommertijdin sisäpiha, sen takana oli asiallisen näköinen ravintolasali.
Komkommertijdin sisäpiha, sen takana oli asiallisen näköinen ravintolasali.
Lämpimät ruoat. Tarjonta vaihteli lounaamme aikana, oli mm. couscousia, kevätkääryleitä, punajuuripaistosta, linssipaistosta, paria punasävyistä vihannesmössöä ja tempuroituja herkkusieniä.
Lämpimät ruoat. Tarjonta vaihteli lounaamme aikana, oli mm. couscousia, kevätkääryleitä, punajuuripaistosta, linssipaistosta, paria punasävyistä vihannesmössöä ja tempuroituja herkkusieniä.

Paikan buffetin salaattitarjonta houkutteli taas valitsemaan tällaisen vähemmän erikoista mättöruokaa tarjoavan paikan. Mutta toisaalta Komkommertijd tarjoaa sellaista todellista eurooppalaista vegaaniruokaa, joka täyttää vatsan, on maustettua ja sisältää proteiinia. Itse tykkään ehkä enemmän vihanneksisesta ruoasta kuin tämän ravintolan vähän mössöiset lämpimät ruoat.

Salaattibuffa.
Salaattibuffa.

Mutta etenkin salaattibuffapuoli oli kiva, se sisälsi mm. vegaanimajoneesia, perunasalaattia ja huippuhyvää chutneytä. Ja ei ole ravintolan vika, jos asiakas syö itsensä liian täyteen… Buffet maksoi arkipäivänä lounasaikaan 13,50 euroa.

Komkommertijd Happy Cowssa >>

Pari muuta bongattua kasvisravintolaa

De Groene Waaier sijaitsee lähellä Ghent St Pietersin rautatieasemaa. Ruokailemassa emme käyneet.
De Groene Waaier sijaitsee lähellä Ghent St Pietersin rautatieasemaa. Ruokailemassa emme käyneet.
Tasty World Ghentin kauppakaduilla.
Tasty World Ghentin kauppakaduilla.

De Groene Waaier Happy Cowssa >> 

Tasty World Happy Cowssa >>

Lue myös:

Kasvisruokaa Belgiassa >>

Belgian De Haan ja Brugge >>

siltaa ja linnaa gentissä

vanhojen talojen rivistö

vanhoja taloja

vanhoja taloja 2

vanha talo

turkoosi ovi

sillanylitys

linna

pyörä ja raitiovaunu

oluita belgiassa

linnasilta

kirkkoja

kulmatalo

kauppakatu gentissä

kanavan varren terassi

gentin kanavia

graffitikuja

gentin työväentalo

gentin katuja

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s