Ihana Soul Mama´s Kitchen

on
Paikanpäällä paistettuja malawileipiä. Minulle ihan uusi tuttavuus.
Paikanpäällä paistettuja Soul Mama´s Kitchenin marokkolaisia malawileipiä. Ne ovat minulle ihan uusi tuttavuus.

Tänä kesänä on tuntunut, että kasvisruokaa tarjoava Soul Mama´s Kitchen on monessa mukana. Viime viikonloppuna niillä oli ruokateltta Helsingin  Sarjakuvafestivaaleilla, keittiön nimi on näkynyt Ravintolapäivissä ja ne olivat mukana mm. Flow Festivaaleilla, joissa tänä vuonna oli kasvisruokateema.

En ole varma onko kuvassa seitankebabilla täytetty tortilla vai malawileipä.
En ole varma onko kuvassa seitankebabilla täytetty tortilla vai malawileipä.

Soul Mama´silla on hirveän hyvää seitankebabia. Oriental seitan kebabin sisältö on ihanan kosteaa ja mausteista, siinä seitan on vuoltu ihan kebabin näköisiksi siivuiksi. Pidin siitä vielä enemmän tortillan sisällä kuin hampurilaisena, kun en leivästä niin välitä.

Soul Mama´s Kitchenin Imane kertoi, joskus on joku menua tarkemmin miettimätön kehunut seitankebabia että ”hyvää lammasta” ja siihen on voinut vastata että asiahan ei ihan niin mene… seitan kun on vehnägluteenia ja täysin vegaanituote, joka koostumukseltaan ja ulkonäöltään muistuttaa suuresti lihaa ja sisältää paljon proteiinia. Maun siihen saa maustamalla sen miten lystää. Syödessäni kurkin teltan keittiön puolelle ja näin siellä monenmoista maustetta seesamiöljystä lähtien.

Soul Mama´sin burgeri tai oriental seitan kebab burgeri.
Soul Mama´sin burgeri tai oriental seitan kebab burgeri.

Imane kertoi, että hampurilaiset ja muu kädestä syötävä ruoka on tällä hetkellä suosittua, kun välillä hampurilaiset eivät olleet niin kuumaa kamaa. Hampurilaisten lisäksi Sarjisfestareilla oli saatavana seitania tortillaan käärittynä ja runsaassa lautasannoksessa. Lautasannoksen kevätrullat eivät tainneet olla peruskiinalais- tai thaiversioita, vaan marokkolaisia. Lisäksi uutena tuotteena heillä oli täytetty malawileipä, joka on marokkolaista vuoristolaisleipää, joka näyttää intialaiselta paranthalta.

Soul Mama´sin menu Sarjakuvamessuilla.
Soul Mama´sin menu Sarjakuvamessuilla.

Sitä juuri toivon katuruoalta, että se tarjoaisi uusia hyviä ruokia, uudistaisi ruokakulttuuria ja että sen myyjät ovat aidosti kiinnostuneita ruoasta ja siitä että ihmiset saavat hyviä elämyksiä. Soul Mama´s toteuttaa näitä hienosti.

Sarjakuvafestareiden työntekijät ovat onnekkaita, koska Soul Mama´s oli heidän henkilökuntaravintolansa. Ei taida moni festarityöntekijä missään saada moisia ruokia, kun Flowssakin heille oli vaatimattomammat pöperöt takatiloissa festareiden herkkuruokakojujen sijaan. Soul Mamat tekevät cateringia säännöllisestikin eri tahoille. Joskus tapahtumia järjestäessäni minua on harmittanut, kun vuokratun tilan mukana pitää usein ottaa catering tietyltä firmalta. Minä kun ehdottomasti haluaisin tilata vegaaniruoat yritykseltä joka tekee pelkkää kasvisruokaa muutenkin ja osaa sen.

Soul Mama´s Kitchenin ruokakavalkadi eri tapahtumissa näyttää vaihdelleen, on ollut marokkolaisia erikoisuuksia, meksikolaisia soosseja ja merilevärullia. Ihan kaikki ruoat eivät ole näyttäneet olleen vegaanisia.

Näitä tämmöisiä puljuja tosiaan tarvittaisiin lisää, jotta ihmiset söisivät enemmän kasvista, vähemmän lihaa!

Soul Mama´s Kitchenin comboannos Sarjakuvafestivaaleilla. Siinä olisi ollut vaikka mitä!
Soul Mama´s Kitchenin comboannos Sarjakuvafestivaaleilla. Siinä olisi ollut vaikka mitä!
Ruokateltan tiski.
Ruokateltan tiski.
Oikein herkullista seitankebabia tortillawrappiin kiedottuna.
Oikein herkullista seitankebabia tortillawrappiin kiedottuna.
Sarjisfestarit pidetään Lasipalatsin aukiolla joka vuosi. Vuonna 2015 teemana tulee olemaan Aasia, joten kyllä kiinnostaa!
Sarjisfestarit pidetään Lasipalatsin aukiolla joka vuosi. Vuonna 2015 teemana tulee olemaan Aasia, joten kyllä kiinnostaa!

 

3 Comments Lisää omasi

  1. Anne sanoo:

    Vaikuttaa herkulliselta! En oo koskaan maistanut tuota seitania, mutta täytyy varmaan kokeilla. Yritin etsiä missä ravintola sijaitsee, mutta ilmeisesti tarjoavat vain catering-palveluja ja ovat eri tapahtumissa? Vai onko näillä jossain Helsingissä ns. kivijalkaravintola?

    1. On kyllä erikoishyvää 🙂 Ravintolaahan niillä ei tosiaan ole, vaan sen sijaan cateringia ja ovat monissa tapahtumissa ruokakojua pitämässä. Huomioin heidän jo jokunen vuosi Ravintolapäivillä, joista homma lienee saanut alkunsa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s