Alennuskoodit matkavarauksissa

on
tietokoneen ääressä hanoissa
Matkoja netissä varaillessa kannattaa lähteä etsimään alennuskoodeja viimeistään siinä vaiheessa, kun verkkokaupassa näkyy paikka alennuskoodille. Mutta esim. pakettimatkoja ja lentotarjouksia voi lähteä etsimään suoraan alennuskoodisivustojen kauttakin.

Kaupallinen yhteistyö.

Olen vähän jälkijättöinen monissa nettiin liittyvissä uusissa jutuissa. Tänä kesänä matkustin pari kertaa junalla kirjautumatta Veturiin ja tarkistamatta mahdollisia alennuksia ja kesti myös tajuta, että Matkahuollon busseissakin saa nykyään netistä ostamalla lippuja yli puolet halvemmalla kuin bussista.

lentokoneen siipiNyt tutustuin siihen miten CupoNationin alennuskoodit toimivat. Kaverini ovat jakaneet Facebookissa tai sähköpostissa jotain Groupon-juttuja, mutta en ole niihin jaksanut lähteä. CupoNationista kiinnostuin, kun niillä on esimeriksi Supersaverille, Ebookersille, Travelpartnerille sekä Booking.comiin ja Hotels.comiin alennuskoodeja.

Ostin juuri Ebookersilta lennot Bangkokista Goalle ja näissä ostotapahtumissahan aina kysytään olisiko jotain alennuskoodeja. En ole tiennyt mistä niitä saa. Jos olisin keksinyt CupoNationin ennen sitä, niin olisi voinut olla mahdollista saada jotain alennusta. Ensi kerralla sitten.

Eli seuraavan kerran kun etsii lentolippuja, voi tehdä näin:

  • mene CupoNationin verkkosivulle
  • siellä voi kohdasta Verkkokaupat katsoa mihin kaikkiin verkkokauppoihin voi alennuskoodeja saada ja katsoa onko joukossa joku sellainen mistä olisin lentolippuja ostamassa
  • tai sitten voi aloittaa lentojen katselun sieltä esim. Kategorioista valitsemalla Matkailu & Hotellit.

Tuolta voi siis saada myös ideoita mistä etsiä matkoja, lentoja ja majoitusta.

Peppermaint Guest Housella on joitain huoneita, joten oikeastaan se on siis kasvismajatalo.
Majapaikkoja varatessa voi lähteä liikkeelle myös alennuskoodisivustoilta ja katsoa minkä firman kautta voisi saada majoitusta alennusta milloinkin. Kuvassa yksi chiangmailainen guest house.

Ensimmäinen yritykseni oli Hotels.com alennuskoodi. Ensin selasin tarjouksia ja esimerkiksi listassa oleva ”-50% hotellitarjoukset” oli sellainen tarjous, jonka hyväksikäyttämiseen ei tarvita koodia. Klikkaamalla tuota tarjousta avautui Hotels.comin sivut, josta hain hotelleja Chiang Maista pariksi yöksi. Vielä en mitään varannut. Moni muukin CupoNationin sivuilla listattu tarjous on sellainen, ettei siihen tarvita alennuskoodia vaan sivuilta vain ohjautuu firmojen tarjoussivuille.  Joukossa oli myös tieto Mondo-lehden tarjouksesta, jossa olisi saanut tilattua 5 numeroa 25 eurolla ja matkaopaskirjan kaupan päälle.

Koska en Hotels.comin kohdalla päätynyt alennuskoodin hankkijaksi, tilasin kokeeksi semmoisen Varustelekaan (kätevät retkeilytarvikkeet kiinnostavat…). Samalla kun laitoin sähköpostiosoitteeni tilasin myös CupoNationin uutiskirjeen. Eli minulle varmaan alkaa sähköpostiini tulemaan uutiskirjeitä, joissa kerrotaan uusista tarjouksista ja alennuskoodeista.

Halusimme maksaa Air Balticilla vain yhdestä ruumaan menevästä laukusta (20 euron lisämaksu suuntaansa). Siispä teippasimme jätesäkkiin pakatun teltan rinkkani jatkeeksi.
Voisi vaikka ostaa jonain päivänä uuden rinkan.

Tuota kautta pääsin Varustelekan nettisivuille sille sivulle, jossa ovat ne tuotteet joilla CupoNationin avulla saa alennusta. Laittaessani kokeeksi tuotteen ostoskoriin ja siirtyessäni maksusivulle avautui kohta, jossa voisin alennuskoodin kirjoittaa. Alennuskoodi tuli muutaman minuutin viiveellä sähköpostiini eli sieltä olisin sen tässä poiminut ja kirjoittanut Varustelekan verkkokaupassa saadakseni alennuksen.

En ymmärrä mitä kummaa keskustelua joillain keskustelufoorumeilla oli näistä alennuskoodijutuista, ei niihin mitään luottokorttitietoja tarvitse antaa vaan pelkkä sähköpostiosoite, johon vastaanottaa alennuskoodit.

Matka-alan firmojen kohdalla saattaa kampanjasta riippuen olla alennuksia koskien hotelleja, pakettimatkoja tai muuta, eli alennuskoodit eivät koske mitä vain firmojen tuotteita vaan tuurista riippuen milloin mitäkin. Esimerkiksi Supersaverilla olisi nyt mm. saanut alennusta tiettyihin kohteisiin (oli mm. Berliiniä, New Yorkia ja Bangkokia) tai hotelliin samalla kun ostaa lennot. Ebookersille olisi saanut tarjouskoodin  10% hotellialennuksiin.

Bloggaus on toteutettu CupoNationin kanssa.

Lue myös:
Säästövinkit matkakassaan -sarja >>

2 Comments Lisää omasi

  1. Mikko sanoo:

    Hei! Alennuksia kannattaa tosissaan seurata. Kotimaan matkoja varten kannattaa laittaa selaimen kirjanmerkkeihin pikavuorot.fi – se etsii parhaat hinnat VR:ltä, Matkahuollolta ja Onnibussilta. Ehkä joiltakin muiltakin, mutta nuo ainakin. Itse olen säästänyt jo pitkän pennin vaihtamalla junamatkat edullisempiin yhteyksiin!

    1. Kiitos vinkistä, olis ollut hyödyllistä olla näistä kotimaan uusista jutuista perillä jo kesän alussa 🙂 Tuli tehtyä pari kallista juna- ja bussimatkaa tietämättömyyttään. Että Onnibussitkin menevät nykyään Kuopioon jne. Ja että on Onni Express ja Onni Bus erikseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s