Vakuumipakkaukseen pakkaaminen

on
Ilmattomaksi pölynimurilla imaistu vakuumipussi, jossa on noin kymmenen isoa t-paitaa ja kolmet ohuet pitkät kangashousut.
Ilmattomaksi pölynimurilla imaistu vakuumipussi, jossa on noin kymmenen isoa t-paitaa ja kolmet ohuet pitkät kangashousut. Harmaata nuppia käännetään ON-asentoon, poistetaan päällimmäisin tulppaosa, imaistaan imurilla paketti mahdollisimman tiiviiksi (imuroin sitä hieman, sitten taitoin paketin kaksinkertaiseksi ja sitten imuroin ihan tiiviiksi), käännetään nuppia OFF-asentoon imurin vielä käydessä ja laitetaan tulppa paikalleen. Tätä kaikkea ennen piti huolella sulkea sininen pussin aukko.

Kokeilin ensimmäistä kertaa pakata vaatteita vakuumipakkaukseen. Eli kaupoissa myydään jättimäisen minigrip-pussin näköisiä muovipusseja, joiden idea on saada niistä puristettua mahdollisimman hyvin ilmat ulos ja saada sisus tiiviiksi. Kaikkein tiiviimmän tuloksen saa pusseista, joista imetään ilmat ulos pölynimurin avulla.

Vaatteet tiiviissä nyytissä, jollaisena olin alun perin kuvitellut vieväni ne mukaani Thaimaahan.
Vaatteet tiiviissä nyytissä, jollaisena olin alun perin kuvitellut vieväni ne mukaani Thaimaahan.

Ensin laiton vaatteet päällekkäin sopivan kapeaksi nipuksi, jotta menevät tasaisesti pussin sisään. Sitten suljin aukon huolellisesti. Käänsin nupin ON-asentoon, poistin päällimmäisen tulpan, imuroin tiiviiksi, käänsin nupin OFF-asentoon ja laitoin tulpan paikoilleen. Minua oikeastaan nauratti ihmetykseni, kun katsoin pussin tyhjenevän ilmasta ja muuttuvan napakaksi kovaksi paketiksi.

Vaatteet vievät nyt ehkä puolet siitä tilasta, mitä muuten olisivat vieneet. Nyt katson kestääkö ilmat poissa sisältä kolme viikkoa, kunnes minulla on taas tarve avata paketti.

Vaatteet pussissa ennen kuin ilmat ovat pihalla.
Vaatteet pussissa ennen kuin ilmat ovat pihalla.

Ostin joskus pari sellaista ilmatiivistä pakkausta, joita ei käytetä pölynimurin kanssa, koska ajattelin käyttäväni niitä reissussa useamman kerran ja siellähän ei ole pölynimuria mitä käyttää. Jotenkin ne vain jäivät käyttämättä, koska pussien materiaali ei vaikuta kauhean kestävältä. Tuntui turhalta ottaa sellaiset pussit reppureissulle mukaan, jossa vaatepussia pitää avata ja sulkea joka kohteessa mennessä ja tullessa. Uskoin pussin menevän pian rikki ja olevan aika turha homma. Sen sijaan olen pakannut vaatteeni aina samaan vettähylkivään pussiin, jota jonkun verran saa puristettua pienemmäksi.

Taitoin pussin kaksinkerroin ennen kuin se oli ihan tiivis ja kova, koska silloin sitä ei olisi pystynyt taittamaan enää pienemmäksi.
Taitoin pussin kaksinkerroin ennen kuin se oli ihan tiivis ja kova, koska silloin sitä ei olisi pystynyt taittamaan enää pienemmäksi.

Nyt minulla oli hyvä syy käyttää vakuumipakkausta. Lähden reissuun, mutta tarvitsen isoa läjää vaatteita vasta pari viikkoa reissattuani. Menen Thaimaan Chiang Maihin vapaaehtoiseksi koiratarhalle, jonne tarvitsen mukaan rönttävaatteita, jotka saavat rikkoutua ja ryönääntyä. On tosi kätevää, ettei tämä vaatenivaska vie paljoa tilaa rinkassani ensimmäisten parin viikon aikana.

Lue myös:

Pakkauslista Vietnam-Thaimaa -matkalle >>

5 Comments Lisää omasi

 1. Päde sanoo:

  Noi vakuumipussukat on reppureissarille ihan MUST! Mulla on sellaset ei-imurikäyttöset ja kestivät tosi pitkään. Sen lisäks että ne pistää rytkyt kätevästi pieneen tilaan, ne suojaa myös kastumiselta, sekä – tärkein seikka – luteilta!

  1. Kah pitänee pakata nyt muutkin vaatteet semmoseen ei-imurikäyttöiseen, vaikka se materiaali on vaikuttanut hauraalta. Pitäähän ne parit mitä mulla tuolla on käyttää pois. On muuten pakkauspäivä tänään ja lähtö aamulla 🙂

 2. Mikko sanoo:

  Tuohan on mainio vinkki, jota minunkin kannattaa kokeilla seuraavalla matkallani! Paljonko nuo pussit muuten maksavat, tarvitaanko matkalaukullisen pakkaamiseen kovin monenkymmenen euron panostus?

  1. Nyt en kyllä muista yhtään mitään hintoja, siitä on aikaa kun ostin noita ei-imurikäyttöisiä ja tuon imurikäyttöisen sain äidiltäni. Eiköhän hinnat ole vain paria euroa ja ehkä joku Clas Ohlson tms. kauppa vois olla paikka mistä niitä löytyis. Keskustelua aiheesta Pallontallaajilla: http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=26566.0

 3. Päde sanoo:

  Omat pussukat taisin ostaa just Clas Ohlsonilta eikä ne hirveitä maksanu. Ja ihan hyvin ne kutistuu vaikkei oo imurilla tyhjennettäviä, heittää vaan vaatteet sisään, sulkee kunnolla ja rullaa ilmat pihalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s