Mistä pidän thaimaalaisissa

on
Tämä kuva paljastaa millaisissa tilanteissa kohtaan thaimaalaisia, koska olen turisti. Käsitykseni perustuvat suppeaan kokemukseen ja luettuun tietoon.
Tämä kuva paljastaa millaisissa tilanteissa kohtaan thaimaalaisia, koska olen turisti. Käsitykseni perustuvat suppeaan kokemukseen ja luettuun tietoon.

Nyt kun olen taas tauon jälkeen Thaimaassa, on alkumatkan euforiassa hyvä kirjoittaa mistä pidän thaimaalaisissa.

Krabin viikonloppujen iltatori aivan keskustassa. Tällaista meininkiä rakastan, että hengaillaan ruokakojuista annoksia syöden.
Krabin viikonloppujen iltatori aivan. Tällaista meininkiä rakastan, että hengaillaan ruokakojuista annoksia syöden.

Thaimaalaiset ovat mahtavia koska he ymmärtävät syömisen päälle. He ostelevat ruokia pienissä nyssäköissä ja menevät nautiskelemaan niistä kotiinsa. Tai sitten kyykkivät kadulla lurpiskelemassa soppia. Katukojujen myyjät tietävät että ihmisille pitää tarjota hyvää ruokaa, joka maistuu joltain. Ei syötetä nahkeita perunoita ja pakastevihanneksia.

Juuri näin kävi, jos yritin lähteä majapaikastani ulos.
Thaimaalaiset songkran-juhlaa viettämässä.

Thaimaalaiset tietävät että hauskaa pitää pitää. En ehkä yhdy heidän käsityksiinsä hauskasta, kuten musiikin täysiä luukuttamiseen ja mopoilun auvoisuuteen, mutta onhan se mieletön elämänasenne että mikään ei tekemisen arvoista jos siihen ei liity jotain hauskaa. Näin ainakin thaimaalaisten sanuk-asenteesta kirjoitetaan. En ole päässyt kokemaan esimerkiksi työelämää, jossa tämän toteutumista voisin seurata. Mutta katukojujen myyjät tykkäävät varmaan tavata vakioasiakkaitaan ja juhlapyhistä otetaan ilo irti mahdollisimman monena päivänä.

jätskin syöjätThaimaalaisilla ei ole kiirettä (paitsi mopoillessa). He kävelevät tosi hitaasti. He ovat varmasti aina matkalla jonnekin (koska kuka heistä nyt huvikseen kävelisi), mutta meno näyttää kuljeskelulta.

Thaimaalaiset ovat kohteliaita. Tämä on ruoan, ilmaston ja kaiken kauneuden takia yksi suuri syy miksi viihdyn. Ihan sama vaikka kohteliaan käytöksen takana olisi vaikka mitä jyrkkää tapakoodistoa ja fasadin taakse kätkettyjä tunteita. Se vaikuttaa olotilaan, jos ihmiset ympärillä hymyilevät, eivät törmäile ja tungeksi, eivät tuijota, naureskelevat ja käyttäytyvät muutenkin viemättä itselleen ylenpalttisesti tilaa (vertaa jenkkeihin). Ensimmäisellä reppureissullani Thaimaassa tuskastuin kielen makeilevaan nuottiin, mutta en enää sen jälkeen. Yritän vääntää sitä heille itsekin ja olen sisäistänyt lopputavun venytyksen sanomista pehmentävän tarkoituksen.

Thaimaassa asiat sujuvat jotenkin näppärästi. Paikasta toiseen pääsee liikkumaan halvalla. Ruokaa saa. Majapaikkoja löytyy. Kioskeja on joka kulmassa. Minähän en ole joutunut kokemaan sitä, miten varmasti mitkään remontointi-, sähkö-, asennus-, korjaus- yms. työt eivät suju missään aikataulussa. Turistina nautiskelen kaiken helppoudesta.

Lue myös:

Nämä asiat ärsyttävät Thaimaassa >>

Kulttuurishokin vaiheet >>

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s