Oleskelua Chiang Main maaseudulla Thaimaassa

on
bicycle and mountain
Tässä maisemassa tulee pyöräiltyä Canal Roadia pitkin 7-Eleven kioskille ostoksille. Taustalla on Doi Suthepin kansallispuiston vuoria.

Päädyin viettämään tänä syksynä kaksi kuukautta Pohjois-Thaimaassa Hang Dongissa Chiang Main eteläpuolella. Varasin juuri majoitukseni koko marraskuuksi samasta paikasta, jossa vietin lokakuunkin. Olisihan minua kovasti kiinnostanut reissatakin ympäriinsä, mutta nyt kaikkein tärkeimmältä tuntuu käydä Care for Dogsin koirien turvatarhalla. Mikään ei ole niin merkityksellistä kuin antaa niille noin 180 koiralle mahdollisuus päästä kävelyille sekä saada huomiota, ihmiskontaktia ja hoitamista.

Olen piirrellyt karttoja, jotta turvatarhan vapaaehtoiset paremmin löytäisivät lähitienoon palvelut. Tässä pienen majapaikkakeskittymän kartta pari kilometriä tarhalta.
Olen piirrellyt karttoja, jotta turvatarhan vapaaehtoiset paremmin löytäisivät lähitienoon palvelut. Tässä pienen majapaikkakeskittymän kartta pari kilometriä tarhalta.

Olen tarhalla yleensä kuusi tuntia päivässä kuutena päivänä viikossa. En siis kovin paljoa ole tutustunut lähiseutuihin, koska vietän hitaita aamuja majapaikassani ja tarhalta tultuani ja suihkussa käytyäni alkaa jo hämärtymään sekä olen yleensä aika uupunut. Yleensä vain pyöräilen tarhalle ja takaisin, käyn välillä syömässä ihan lähistöllä sekä teen joskus ostokset muutaman kilometrin päässä 7-Eleven -kioskilla ja pienellä torilla. Illat istun tietokoneen tai kirjan ääressä.

Tämän näköisella song taulla voin päästä Chiang Maihin 50 sentillä, mutta ensi pitää polkea 2,5 km ja jättää pyörä jonnekin.  Nämä eivät myöskään kulje kovin myöhään tietääkseni, ainakaan niin usein kuin päivisin, jolloin niitä kulkee koko ajan.
Tämän näköisella song taulla voin päästä Chiang Maihin 50 sentillä, mutta ensin pitää polkea 2,5 km ja jättää pyörä jonnekin. Nämä eivät myöskään kulje kovin myöhään tietääkseni, ainakaan niin usein kuin päivisin, jolloin niitä kulkee koko ajan. Koska vietän valoisat ajat koiratarhalla, ei Chiang Maissa tule piipahdeltua.

Pidän kovasti mahdollisuudesta oleskella thaimaalaisella maaseudulla. Yleensähän tämmöisessä ympäristössä ei tule oleskeltua, koska kulkuyhteydet ovat heikkoja ja minä ainakin mieluummin reissatessa olen jossain missä on enemmän aktiviteetteja ja ihmisiä. Nyt minulla oli kuitenkin syy oleilla tämmöisellä seudulla, jotta pääsen kätevästi koiratarhalle ja takaisin.

Ehkä tämä seutu ei silti ole ihan maaseutua, vaan hieman semmoista esikaupunkia pientaloineen. Välissä on riisipeltoja ja pieniä viljelyksiä ja välillä teiden varsilla talokeskittymiä. On vaatimattomia asumuksia ja valtavia taloja, joista joillain on aivan naurettavan isot nurmikkoalueet. Siellä sun täällä on aidattuja hienoja taloalueita, joiden portilla on vartija. On koukeroisia pikkuteitä, joiden varrella on lähekkäin asuntoja ja pieniä kauppoja. Pohjoisen suunnalla siintää Doi Suthepin kansallispuiston vuoret.

Lampi aidatun alueen sisällä, jossa oli myös prameahko talo. Tämä näkymä on alle 1 km majapaikastani.
Lampi aidatun alueen sisällä, jossa oli myös prameahko talo. Tämä näkymä on alle 1 km majapaikastani. Tällaisia ihmisen kaivamia kuoppia on ympäri seutua paljon ja nyt ne ovat täyttyneet vedellä.

Seudulla on paljon syväksi kaivettuja isoja kuoppia, jotka ovat nyt lampia. Käsittääkseni niistä on kaivettu hiekkaa sementin tekoon. Nyt monet lammikoista ovat kalalampia. Ne ovat oikeastaan tosi viehättäviä, onhan se kiva istua terassilla lammikon rannalla. Majoituin viikon ajan semmoiseen terassitaloon, koska sinne sain tuoda kaksi koiranpentua hoitoon. Muuten nökötän illat aikalailla vain huoneessani.

Katso millaiselta päivittäinen reittini koiraturvatarhalle näyttää: Matka majapaikasta koiratarhalle >>

Lue myös:

Vapaaehtoisena koirien turvatarhalla Chiang Maissa >>

Kartta, jossa ylhäällä on Chiang Mai ja alhaalla Hang Dong.
Kartta, jossa ylhäällä on Chiang Mai ja alhaalla Hang Dong.
Kartta koiratarhan välittömästä ympäristöstä.
Kartta koiratarhan välittömästä ympäristöstä.
Tuang Tongin kanjoni noin 1 km majapaikastani etelään. Siellä voisi käydä uimassa.
Tuang Tongin kanjoni noin 1 km majapaikastani etelään. Siellä voisi käydä uimassa.
Kanjonia kutsutaan myös Chiang Main kanjoniksi. Ilmeisesti sieltä on kaivettu maa-ainesta, joka joissain kohdissa on ollut lujempaa ja siten pystyyn on jäänyt tällaisia kapeita kaistaleita kukkuloiksi veden yläpuolelle.
Kanjonia kutsutaan myös Chiang Main kanjoniksi. Ilmeisesti sieltä on kaivettu maa-ainesta, joka joissain kohdissa on ollut lujempaa ja siten pystyyn on jäänyt tällaisia kapeita kaistaleita kukkuloiksi veden yläpuolelle.
Tietä noin 1 km majapaikastani etelään. Vasemmalla kasvaa kumipuita.
Tietä noin 1 km majapaikastani etelään. Vasemmalla kasvaa kumipuita.
Auringonlaskua niityllä majapaikastani vähän etelään.
Auringonlaskua niityllä majapaikastani vähän etelään.
Riisipeltoa koiratarhalta 1 km pohjoiseen.
Riisipeltoa koiratarhalta 1 km pohjoiseen.

5 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s