Päivä thaimaalaisessa kylässä – kahjo mummo ja käärme

on
Tämän neliviikkoisen koiranpennun nappasin tänään matkaani Care for Dogsin koiraturvatarhalta. En pystynyt jättämään sitä sinne yöksi yksin häkkiin.
Tämän neliviikkoisen koiranpennun nappasin tänään matkaani Care for Dogsin koiraturvatarhalta. En pystynyt jättämään sitä sinne yöksi yksin häkkiin.

Vietän toista päivääni koiravahtina kylässä Thaimaassa Chiang Main eteläpuolella. Tämä ei ehkä ole varsinaista maaseutua, koska taloja on paikoin aika tiiviistikin, niistä monet ovat aidattuja ja hienoja, eikä taloilla ole mitään viljelyksiä tai eläimiä. Enemmän siis semmoista lähiön ja maaseudun välimaastossa olevaa seutua.

Mummeli tulenteossa.
Mummeli tulenteossa.

Köyräselkäinen mummeli vaani aamulla talon aitojen ulkopuolella. Ensin huomasin hänet aivan etuportin ulkopuolella istumassa pitkän bambukeppinsä kanssa. Täällä jätetään tyhjät vesipullot koreissa portin eteen ja yhden pullon kylkeen teipataan 35 bahtia pussissa kiinni, jotta tilalle tuotaisiin täydet pullot.

Kuulin mummon huutelevan itsekseen ja näin hänen istuvan toisen tämmöisen pullokorin päällä. Koirat vähän haukkuivat hänelle ja hän heitteli muutaman pullon pihalle ilman hymyn häivää. Vein koirat sisälle.

Sitten seurailin mummon touhuja. Hän meni naapuripihalle ja siellä kolkutteli bambukepillään kasveja, tepasteli ympäriinsä ja huuteli itsekseen. Sitten näin hänen menevän vielä viereiselle pihalle ja alkavan vesiletkulla suihkuttamaan palmussa roikkuvia kookospähkinöitä. Hmm.

Bambukepillä on hyvä kolkutella - pysyy naapurin demonit kurissa.
Bambukepillä on hyvä kolkutella – pysyy naapurin demonit kurissa.

Aikansa tepasteltuaan hän päätti laittaa pienen nuotion tämän minun asustelutaloni takaportille. Ihmettelin että miksi juuri siihen. Hän vilkuili minua häijysti ja alkoi löyhyttelemään savuja tämän pihan puolelle. Kun menin takapihalle koirien kanssa hengailemaan mummo laittoi vielä lisää pökköä pesään ja ohjaili savua meidän pihalle lisää ja pari kertaa kolautti porttia.

Onneksi jossain vaiheessa joku naapurirouva kävi hänelle juttelemassa. Mitään en puheista ymmärtänyt, sanan farang (ulkomaalainen) kyllä kuulin. Savun löyhyttely väheni. Lähdin koiraturvatarhalle hommiin, mutta en uskaltanut jättää kolmea koirahoidokkiani pihalle, vaan ne joutuivat jäämään sisälle.

Täällä päin maailmaa savuahan käytetään kaikenlaisissa rituaaleissa. Ehkäpä mummo koitti tehdä demonista sinisilmäistä ulkomaalaisnaista vaarattomaksi loitsuillaan tai pitää koirat poissa. Yleensä tässä talossa asuu vanhempi länsimaalaisnainen ja ehkä mummo ajatteli minun syöneen hänet.

Päivän päätteeksi otin koiratarhalta neliviikkoisen pennun mukaani, ettei sen tarvitsisi viettää yötään häkissä. Asustelutalollani koirat haukkuivat sisällä, päästin ne pihalle ja sisällä sitten vastaan tuli tämä:

Identifioin käärmeen jonkinlaiseksi bronzeback käärmeeksi, joita näen silloin tällöin metsässä ulkoiluttaessani koiraturvatarhan koiria. Tämän ei pitäisi olla myrkyllinen.
Identifioin käärmeen jonkinlaiseksi bronzeback käärmeeksi, joita näen silloin tällöin metsässä ulkoiluttaessani koiraturvatarhan koiria. Tämän ei pitäisi olla myrkyllinen.

Koirat olivat sen miltei tappaneet, joten en mennyt sitten hakemaan apuvoimia naapurista, jossa aamuinen köyryselkämummo osoittautui asuvan. (Tutustu: Striped bronzeback snake >>)

Lue myös:

Oleskelua Chiang Main maaseudulla >>

Vapaaehtoisena koirien turvatarhalla Chiang Maissa >>

Matka majapaikasta koiratarhalle Chiang Maissa >>

Vastaanottokomitea minun mieleeni.
Vastaanottokomitea minun mieleeni.
Kaikki hoidokkini ovat Care for Dogsin turvatarhalta ja nämä kolme onnekasta pääsivät oikeaan kotiin.
Kaikki hoidokkini ovat Care for Dogsin turvatarhalta ja nämä kolme onnekasta pääsivät oikeaan kotiin.  Olen nimittänyt ne kultaporsaskerhoksi ja jutteluni niille on tyyliä ”kulta porsaan kotiin kantaa” jne. laatukamaa.
Toivottavasti tämäkin vesseli saa hyvän kodin kasvettuaan vähän.
Toivottavasti tämäkin vesseli saa hyvän kodin kasvettuaan vähän.

9 Comments Lisää omasi

 1. Anna Koskela sanoo:

  Olet saanut uuden seuraajan. 12-vuotias poikani haluaa lukea joka koirajutun 🙂
  Nyt vaan jäi vähän askarruttamaan mitä sille mummolle tapahtui?

  1. 🙂 Koirista kyllä riittäisi juttua, koska elämäni on tällä hetkellä kovasti koiratäytteistä.

   Sain talon varsinaiselta asukilta selville, että mummo vallan asuu naapurissa. Eilen lähdin koiratarhalle siinä vaiheessa kun mummoa ei enää näkynyt tulentekohommissa. Ehkä lähti nokosille. Pitääkin tästä lähteä vakoilemaan näkyisikö mummoa, yksi vakoilupaikkani on seistä vessanpöntön päällä ja katsoa seinässä ylhäällä olevasta reiästä. Valokuvat otin salaa keittiön ikkunan verhon lomasta.

   Pennun vien kohta takaisin tarhalle, koska siellä eläinlääkärit voivat sitä seurailla, mutta eiköhän se taas yöksi tule tänne.

 2. Anna Koskela sanoo:

  Pidä mummoa silmällä ja raportoi 😉

  1. Tämä mummotapaus tosiaan laukaisi minussa kerrostalokyttääjämäisen kyylän. Sitä melkein toivoo että jotain tapahtuisi.

   Mummo vaikuttaa olevan aktiivinen lähinnä aamuisin ja huomaan välillä vain hänen spontaanin itsekseen huutelunsa. Tykkää kastella letkulla kaikenlaista, myös asustelutaloni takapihan puuhun yltää letkulla mukavasti. Mutta nyt olen antanut koirien jäädä aidatulle pihalle lähtiessäni muualle eikä ole näkynyt että pihalle olisi mitään heitelty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s