Kävely Mango Baylle Thaimaan Koh Taolla

on
Perillä Ao Muangilla.
Perillä Ao Muangilla.

Kävely on sukeltamisen lisäksi toinen hyvä harrastus Koh Taon saarella Thaimaassa. Saimme vihdoin käveltyä saaren pohjoisimmalle rannalle Mango Baylle, Ao Muangille. Aiemmin olemme menneet vain näköalapaikalle (Mango Viewpoint), joka sijaitsee hieman korkeammalla kuin korkein kohta, jonne pitää taivaltaa matkalla Ao Muangille. Sitten kerran piti mennä rannalle asti mopolla, joka ei jaksanut kantaa ylämäkiä kahta ihmistä. Oli hirvittävän kuuma ja minä jouduin silloin ajelutaidottomana kävelemään ylämäet. Noin puolivälissä matkaa tuumasin että en pysty, jos semmoinen jatkuu että on sekä ala- että ylämäkiä eikä enää pelkkää alamäkeä. Ja takaisinkin oli jaksettava kävellä. Käännyimme. Eli sillä kertaa en jaksanut, vaikka välillä pääsin mopon kyytiin.

Tietä Ao Muangille.
Tietä Ao Muangille.

Tällä kertaa ei tuntunut olevan ihan niin kuuma. Silti matkan puolivälillä olevalla kioskilla pysähdys tuli tarpeeseen, join litran vettä, johon sekoitin vielä spritenkin. Tämä oli uusi kioski vähän ennen toista kioskia, joka sijaitsee vähän ylempänä Mango Viewpointille ja Mango Baylle menevien polkujen risteyksissä.

Nyt sitten näimme mitä on tuon kioskin jälkeen. Vastaan tuli pari amerikkalaista, jotka varoittivat rannan olevan kaukana rankan ylös ja alas menevän tien varrella. Mutta he olivat kai lähteneet etenemään tietä, eivätkä olleet jaksaneet mennä sitä rannalle asti. Rannalle pääsi kuitenkin alamäkeä menevää metsäpolkuakin pitkin. Sinne lähdetään tasaiselta kohdalta pidempää kestäneen alamäen jälkeen ennen kuin tie lähtisi taas ylämäkeä. Nyt kohdassa oli iso sininen muovitynnyri, pari mopoa parkissa ja jonkin sortin näköalapaikka, josta hieman pilkotti merta puiden välistä. Siitä lähtee metsäpolku alas rannalle asti.

Joissain kohdissa metsäpolkua olisi laitettu köysiä könyämisen avuksi.
Joissain kohdissa metsäpolkua olisi laitettu köysiä könyämisen avuksi.

Tuo metsäpolku on retken mukavinta antia, se ei tuntunut niin raskaalta ylösnoustessakaan kuin myöhemmin edessä olevat jyrkät paikoin asfaltoidut kohdat.

Alhaalla Ao Muangilla näyttää olevan vain yksi resortti ja vähän matkan päässä rantalohkareiden takana toinen. En kyllä haluaisi tuonne majoittua eristyksiin kaikesta. Hienolla näköalapaikallakin olevan ravintolan tarjonta oli hyvin suppea ja kallis, limut maksoivat 60 Bahtia.

Ravintola Ao Muangilla.
Ravintola Ao Muangilla.

Lahdella oli paljon paatteja, lähinnä snorklausretkeläisiä, mutta myös sukeltajiakin ja varmaan osa ihmisistä oli vain maisemia katsomassa.

Paluumatkalla ylös kioskille päästessäni oli tosi hikinen, janoinen ja olin joutunut pysähtelemään paljon tultuani metsäpolulta isommalle polulle auringon porotukseen. Miehelläni ei kyllä ollut mitään vaikeuksia. Join ylhäällä taas litran vettä ja kaksi jääteetä. Siitä loppumatka olikin helppoa pääsääntöistä alamäkeä.

Tämmöiset reissut voi kävellä ihan hyvin tällaisissa muovisissa sandaaleissa. Miehelläni oli flip flopit.
Tämmöiset reissut voi kävellä ihan hyvin tällaisissa muovisissa sandaaleissa. Miehelläni oli flip flopit.

Polulle pääsee kun lähtee Saireen rannalta sieltä pois päin lähtevää tietä pitkin, tietä jonka varrella on Roctopus Diving ja paljon mainostava kuntosali. Sitten tulee kohta jossa tien päässä rakentuu iso hieno resorttialue ja siitä vasemmalle lähtee ylöspäin huonokuntoinen huonosti asfaltoitu jyrkkä tie. Sitä sitten tarpomaan tai mopoilemaan. Mopoillessa saattaa kyllä monia jännittää, koska jotkut kohdat ovat tosi jyrkkiä. Minäkin riisuin välillä sandaalini varmistaakseni pitävyyden. Mopolla kyllä pääsee metsäpolun kohdille, en vain tiedä miten tie siitä jatkuu ja meneekö lähemmäksi Ao Muangin rantaa.

Näkymä ensimmäiseltä kioskilta matkan varrelta.
Näkymä ensimmäiseltä kioskilta matkan varrelta.
Lyhyen tunnelin muodostava iso kivi metsäpolun varrelta.
Lyhyen tunnelin muodostava iso kivi metsäpolun varrelta.
Metsäpolkua.
Metsäpolkua.
Meri pilkottaa metsäpolulle.
Meri pilkottaa metsäpolulle.
Mökki Ao Muangilla.
Mökki Ao Muangilla.
Ao Muang näkyvillä.
Ao Muang näkyvillä.

ao muang

ao muangin resortti

ao muangia itään

Rannan länsipäässä näytti olevan toinenkin ravintola ja majapaikka.
Rannan länsipäässä näytti olevan toinenkin ravintola ja majapaikka.

ao muangin veneitä

Paluumatkan maisemia.
Paluumatkan maisemia.
Mopoilijoita paluumatkalla.
Mopoilijoita paluumatkalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s