Sedona Arizonassa on yksi hienoimmista paikkakunnista

on

kallio sedonassa

Reissun suurin yllätyskohde oli ehkä Sedona. Se on huikeiden punakallioisten kukkuloiden välissä oleva turistikoitunut kylä, josta en ennen matkaa ollut kuullutkaan. Mutta tunnettu se on, sieltä ei meinannut löytyä huonetta tavallisena huhtikuisena torstai-iltana. Joillakin yhdysvaltalaisilla oli spring break -aika, mikä saattoi hieman vaikuttaa. Motelleja oli juuri ennen kylän keskustaa 89A -tiellä, ahtaassa keskustassa sekä keskustan jälkeen Oak Creekissä 179-tien varrella. Keskustasta pohjoiseen 89A -tiellä niitä ei oikein enää ole. Me menimme La Quinta Inniin Oak Creekissä. Siellä alkoi jacuzzilla varustettujen majapaikkojen putki. Tosiaan useimmista motelleista Arizonassa ja Utahissa tästä lähtien löytyi kuumavesiallas yleensä ulkoa uima-altaan vierestä.

Maisemaparkkipaikka.
Maisemaparkkipaikka.

Sedonan keskustassa ihmetytti että ruokapaikkojen ja kahviloiden terassit ja ikkunat olivat kylän läpi kulkevalle tielle päin. Rakennusten takana parkkipaikoilla tyhjät autot saivat nauttia niistä maisemista, joiden takia ihmiset Sedonaan tulevat.

Kaikenlaista käsityökauppaa oli paljon ja etenkin kaikkea new age -tarjontaa kuten ennustusta, energiakiviä ynnä muuta humpuukia, joka ärsyttää minua aika paljon. Eikö voida olla maanläheisiä ilman että aletaan näkemään enkeleitä ja merkityksiä tähtien liikkeissä… Mutta niille, jotka tykkäävät semmoisesta voin suositella myös Tulumia Meksikossa.

En oikein pystynyt tallentamaan kameralle Sedonan hienoa olemusta. Siellä kulkee pari tietä ja ympärillä on erimuotoisia punakallionyppylöitä ja pieniä laaksoja niiden välissä. Teiden varrella on majapaikkoja, kauppoja, ravintoloita ja muita palveluita, lähinnä vain turisteja varten.

Lue myös:
Aavikkoa ja jättikaktuksia Arizonassa >>
Joshua Treen kansallispuisto Kaliforniassa >>

sedonamaisema_4
179-tietä Sedonaan.

sedonamaisemaa 2

sedonamaisemaa

Motelleja etsimässä juuri Sedonan alkaessa 89A-tiellä.
Motelleja etsimässä juuri Sedonan alkaessa 89A-tiellä.

sedonamaisema 7

näköalapaikka

Oak Creekin kylää 179-tien varrella Sedonan vieressä.
Oak Creekin kylää 179-tien varrella Sedonan vieressä.
Näkymä motellin ikkunasta.
Näkymä motellin ikkunasta.
Oak Creekissä on tällaisia tasapäisiä kukkuloita, joita muutoin Arizonassa ja Utahissa näkyi paljon.
Oak Creekissä on tällaisia tasapäisiä kukkuloita, joita muutoin Arizonassa ja Utahissa näkyi paljon.
Sedonaa.
Sedonaa.
Sedonan keskustaa.
Sedonan keskustaa.
Näkymä kahvilasta. Useimmista kahviloista olisi näkynyt vain kylää halkova tie ja kukkuloita ehkä vähän vain.
Näkymä kahvilasta. Useimmista kahviloista olisi näkynyt vain kylää halkova tie ja kukkuloita ehkä vähän vain.

sedonamaisema_8

Sedonan pohjoispuolella (matkalla Flagstaffiin) 89A -tiellä on tällainen hyisevän kylmä uimapaikka, jossa vesi on uurtanut hienosti punaiseen kallioon reittinsä.
Sedonan pohjoispuolella (matkalla Flagstaffiin) 89A -tiellä on tällainen hyisevän kylmä uimapaikka, jossa vesi on uurtanut hienosti punaiseen kallioon reittinsä.

joki sedonassa_2

Kallioon oli muodostunut luonnon vesiliukuratoja.
Kallioon oli muodostunut luonnon vesiliukuratoja.

 

6 Comments Lisää omasi

  1. Jenni / Globe Called Home sanoo:

    Mua vähän harmitti, että meillä ei ollut aikaa pysähtyä Sedonassa pari vuotta sitten. Paahdettiin vaan läpi, ja Sliding Rocks State Parkikin oli mennyt juuri nenän edestä kiinni. Siistiä oli kuitenkin nähdä, miten maisemat muuttuivat Sedonasta pohjoiseen tosi lyhyen ajan sisällä, siitä mulla pari kuvaa täällä: http://globecalledhome.fi/2013/08/moottoritie-on-kuuma/

    1. Ei mekään oltu Sedonassa kuin vähän aikaa. Ois sinne voinut jäädä hengailemaan elikkä olisi käyty patikoimassa joka päivä jossain, käyty syömässä jne. Jenkkilän hintatasossa parasta oli mennä leirintäalueelle telttailemaan noihin maisemiin. Mitään retkiä en ostaisi, koska olivat törkeän kalliita, kaikki semmoset vaaleanpunaisilla jeepeillä maastossa ajelut.

      Nimenomaan tuo maisemien nopea vaihtelu oli tuolla jännää. Seuraavaksi yritänkin ehtiä julkaisemaan juurikin tuosta esittelemästäsi Montezuma Castlesta ja ajosta Flagstaffiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s