Vapaapäivä Kantiangin rannalla Koh Lantalla

on
Kantiang Viewin uima-allasnäkymät. Tämän takia ja siistinnäköisten huoneiden takia varasin bungalowin täältä yhdeksi yöksi.
Kantiang Viewin uima-allasnäkymät. Tämän takia ja siistinnäköisten huoneiden takia varasin bungalowin täältä yhdeksi yöksi. Vasemmalla takana kukkulalla on hulppea Pimalai-resort, yksi saaren hienoimmista.

Koh Lanta on pitkä saari Etelä-Thaimaassa (30 km pitkä ja 9 km leveä) ja sen biitsit sijaitsevat länsirannikolla. Majailen itse Pra Aen rannan eteläpäässä. Kantiang Bay on sieltä ehkä 15 km etelään ja olen ajanut sinne joskus vapaapäivinäni tai aamuisin ennen töitä. Siellä on vehreämpää ja rauhallisempaa kuin pohjoisessa, joten sinne on oikeastaan kiva ajaa. Yleensä syynä ajella on ollut mennä Drunken Sailorsin ravintolaan syömään. Tylsällä saarella tämä edustaa minulle tekemisen parhaimmistoa.

Ihanan siisti kylpyhuone.
Ihanan siisti kylpyhuone.

Vapaapäivinäni olisi paras lähteä pois kotoa ja majoittua jossain ihan muualla päästäkseen pois arjesta. Olen kokenut että minulla on vapaapäiviä aivan liian vähän (yksi vapaa joka toinen viikko, kaksi vapaapäivää joka toinen) voidakseni latautua ja nauttia olostani. Yleensä se yksi päivä menee nukkumiseen, pyykkäykseen, asioiden hoitoon ja ihan vain rauhassa olemiseen. Yhtä vapaapäivää ei aina jaksaisi käyttää esim. sukellusreissuun.

Nyt käytimme yhden viikkovapaani Kantiang Baylla, oikein varasimme hienon bungalowin Kantiang View Resortista. En ole reppureissuillani kaivannut hotelleja (no joskus Bangkokissa on tullut mentyä uima-allaspaikkoihin pariksi yöksi), halvat majapaikat ovat kelvanneet. Ja niiden on pitänytkin kelvata, jotta pystyisi tekemään pitkiä reissuja. Nyt olen kaivannut luksusta vaatimattomaan arkeeni. Ihannepaikkojani ovat siistit ja viimeistellyt huoneet, joissa yksi seinä on pelkkää ikkunaa. Ilmastointi on oltava ja ikkunasta saisi mielellään olla näkymä. Ei voi mitään, että olen ehdottomasti mieluummin viileässä sisällä kuin kuumalla parvekkeella. Saan töissäni hikoilla ihan tarpeeksi.

Olisipa kotonani Koh Lantalla tämmöinen siisti eteinen.
Olisipa kotonani Koh Lantalla tämmöinen siisti ja tyylikäs eteinen.

Kantiang View Resortissa huonetoiveeni toteutui. Bungalowit tuppaavat joskus olemaan liian hämäriä eikä niissä ole kovin viihtyisä viettää aikaa sisällä, ja siksi haluan nuo lasiseinät lyhyillä lomillani.

Jos haluaa vain Kantiang View Resortin uima-altaan, niin kaverini olivat juuri majoittuneet viereisessä ja halvemmassa Kantiang Guest Housessa, jonka asukkaat saavat käyttää Kantiang Viewin uima-allasta ilmaiseksi. Eikä se ulkopuolisiltakaan maksaisi kuin 100 Bahtia. Bungalowimme maksoi maaliskuussa 2,575 bahtia (66 euroa! yleensä olen suostunut joskus maksamaan korkeintaan puolet tuosta hinnasta missään), Krabissa ja Phuketissa saa samanlaista halvemmalla. Koh Lanta on aika kallis paikka.

Mutta tuollakaan hinnalla ei saa ihan hienointa. Bungalowit olivat hienot, uima-altaalta oli kunnon näkymät, mutta kun kurvasimme pihaan olin vähän pettynyt. Respa- ja ravintolarakennus oli nukkavieru, samoin uima-altaan vieressä oleva baari ja ehkä uima-allasalue itsessäänkin. Tuommoisia suurin osa Thaimaan rantapaikoista on, nyt vain halusin jotain muuta. Tuolla hinnalla paikan henkilökunta ei ole kovin kielitaitoista ja osaavaa. Bungalowit ja respa olivat vähän eri paria. Semmoista se on Thaimaassa.

Näkymä bungalowista ulos.
Näkymä bungalowista ulos.

Katselimme edessä kukkulalla olevaa hulppeista hulppeinta Pimalai-resorttia, jolla on mantereella jopa oma laituri, jolla vieraat kyyditetään moottoriveneillä suoraan Kantiangille, Heidän ei tarvitse kärsiä kahta lossimatkaa ja autoilua läpi saaren. Jos joku majoittuu tuommoiseen paikkaan kahdeksi viikoksi, tulee Thaimaasta vähän vääränlainen kuva. Toki haluaisin itsekin joskus paeta todellisempaa Thaimaata.

Vaikka teen paljon töitä liian vähillä vapailla ja pikkupalkalla, niin onhan tämmöiset lomat tietty täällä asumisen mahtavuus. Vaikka nyt maksoimmekin yhdestä yöstä kuudesosan kuukausipalkastani…

kantiang view huone

 

Respa- ja ravintolarakennus Kantiang Viewillä.
Respa- ja ravintolarakennus Kantiang Viewillä.

 

Baari uima-altaan vieressä.
Baari uima-altaan vieressä.

Vanhempia juttuja Koh Lantalta, ennen kuin asustelin siellä:
Koh Lanta on rauhallinen rantakohde >>
Vegaanin ruoat Koh Lantalla >>
Time for Limen maistelumenu >>
Koh Lantan rannat >>

4 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s