Sintra-Cascaisin luonnonpuisto on rantakohde Portugalissa

kissa ja sardiinipurkki
Kissa sardiinipurkin äärellä Praia das Macasissa. Kuva: kRisu

Sintra-Cascaisin luonnonpuisto on näppärä paikka, jos haluaa päästä esimerkiksi Lissabonista hiekkarannoille päiväretkelle tai kävelemään Atlantin rantoja pitkin. Lissabonista voi ottaa junan viereiseen Cascaisin kaupunkiin tai Sintraan ja niistä pääsee bussilla luonnonpuiston rannoille ja pikkukyliin. Jotkut tiet ovat kapeita ja hankalia, joten esimerkiksi matkailuautolla pitää olla tarkkana minne voi mennä. Busseissa tulee helposti huono olo, joten kannattaa sijoittautua takaosaan niin että ikkunasta tuulee kasvoille.

Praia das Macasin ja Azenhas do Marin välillä oli joitain autioita taloja paraatipaikoilla.
Praia das Macasin ja Azenhas do Marin välillä oli joitain autioita taloja paraatipaikoilla.

Meidän ajatuksemme oli mennä alueelle patikoimaan, mutta yllättävää kyllä, se ei ollut mitenkään mainostettu mahdollisuus. Rantapolkuja pitkin pääsi kävelemään ainakin jokusen kilometrin Praia Granden ja Azenhas do Marin välillä ja Cabo da Rocastakin näytti lähtevän polkuja Praia Granden suuntaan. Saattaa olla että koko rannikon myötäisesti menee kävelypolut. Mutta välillä siellä on jyrkkiä kallioita, joten tuskin koko ajan ihan rannan tuntumassa pääsee kävelemään.

Tahnaa, avokadoa ja seitanmakkaraa leivällä.
Sipulitahnaa, avokadoa ja seitanmakkaraa leivällä. Kaupasta löytyi monenlaisia tahnoja leivälle ja saimme kivan piknikin aikaiseksi tuulisen rannan eväskatoksessa.

Ruokatarjonta ei ole Portugalin pikkupaikkakunnilla mitä mahtavin, mutta luonnonpuiston kylistä löytyisi itse asiassa kaksi kasvisravintolaa. Me löysimme Praia das Macasin kylästä kivan ruokakaupan seitanmakkaroineen, joten me elimme siellä eväillä. Kauppa oli Avenue Eugene Levyn ja Rua Nossa Sintra da Praian kulmassa. Siinä vieressä rannan jyrkänteillä on talon rauniot, jossa asui ainakin kymmenen kissa. Joku ystävällinen ihminen näytti niitä ruokkivan ja juottavan, mutta me veimme niille vielä lisäksi sardiineja.  Etsi Sintran alueen kasvisravintolat Happy Cow -sivustolta >>

Hotel Arribasin uima-allas on rannalla.
Hotel Arribasin uima-allas on rannalla.

Lähdimme Sintrasta aamulla bussilla (hidas raitiovaunu ei kulje joka päivänä) Praia Granden kautta Praia das Macasille, emmekä olleet suunnitelleet kulkemisiamme siitä eteenpäin. Kävelimme Praia das Macasista pohjoisen suuntaan rinkat selässämme ja sitten palasimme ja kävelimme etelään Praia Grandelle. Siellä kävimme huviksemme kysymässä rannan ison hotelli Arribasin hintoja, ja päätimme jäädä 85 euron hintaiseen huoneeseen (heinäkuussa hinnat olisivat netin mukaan olleet jo paljon kalliimmat). Piipahdimme vielä kävellen Praia das Macasissa kaupassa hakemassa iltasyömiset.

Meiltä jäi monet Sintra-Cascaisin rannat ja kylät näkemättä, siellä riittäisi koluttavaa. Cabo da Rocan jyrkännettäkään emme käyneet katsomassa, vaikka otimmekin sitä kautta kulkevan bussin Cascaisin kaupungista Sintraan. Cabo da Rocan kautta kulkevasta bussista näkee paremmin maisemia kuin toisesta Cascaisista Sintraan menevästä bussista.

Lue myös:
Sintran mystiset kaivot – Quinta da Regaleira Portugalissa >>
Sintran vanhat talot, linnat ja kukkulat Portugalissa >>
Mukavan kulahtanut Lissabon >>
Portugalin kasvisruoat ja Lissabonin ravintolat >>

Hyvä esittely Sintra-Cascaisin biitseistä >>

Atlantin valtameri.
Atlantin valtameri.
Praia das Macasin ranta Sintra-Cascaisin luonnonpuistossa Portugalin lähellä.
Praia das Macasin ranta Sintra-Cascaisin luonnonpuistossa Portugalin lähellä.
Praia das Macas pohjoisesta etelään katsottuna.
Praia das Macas pohjoisesta etelään katsottuna.
Rannan kiviä iltavalossa.
Rannan kiviä iltavalossa.
Luonnonpuiston rantoja myöten kulkee polku. Tässä polkua Prai das Macasista pohjoiseen.
Luonnonpuiston rantoja myöten kulkee polku. Tässä polkua Prai das Macasista pohjoiseen.

rantaa praia das macasilta pohjoiseenportugalin rannikkoa

Näkymä Praia Granden suuntaan.
Näkymä Praia Granden suuntaan.
Praia Granden hiekkarantoja.
Praia Granden hiekkarantoja.
Hiekkaranta on vilkkain Praia Grandella Hotel Arribasin vieressä.
Hiekkaranta on vilkkain Praia Grandella Hotel Arribasin vieressä.

meri ja kallio

merenrantaa ja keltaisia kukkia

 

Sintra-Cascaisin luonnonpuiston etelänäkymiä.
Sintra-Cascaisin luonnonpuiston etelänäkymiä.

 

3 Comments Lisää omasi

  1. Niin kaunista! Ihastuin erityisesti tuohon kuvaan Praia das Macasin rannasta, jossa kaupunki näkyy taustalla. Upea maisema 🙂

    1. Praia das Macas näytti joo hienolta, mutta myöhemmin tajusin, että jos olisimme kävelleet ihan vähän pidemmälle, olisimme nähneet seuraavan Azenhas do Marin kylän hienolta näköalapaikalta. https://en.wikipedia.org/wiki/Azenhas_do_Mar#/media/File:Azenhas_do_Mar.JPG

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s