Cascaisin lomakaupunki Lissabonin vieressä

on
Rantabulevardi.
Cascaisin rantabulevardi.

Vaikka Lissabon ei mielestäni ollut mikään iso sykkivä kaupunki, niin pienimuotoisemmasta menosta pitävien kannattaa majoittua Cascaisiin Lissabonin sijaan. Cascais on rantakaupunki, jossa rannan tuntumasta löytyy mukavasti kauppa- ja ravintolakatuja, mutta siellä on helppo kävellä. Cascaisista tietysti puuttuu Lissabonin historia ja kapeat kujat, mutta niitä pääsee katsomaan noin puolen tunnin junamatkan päässä. Cascaisistakin löytyy vanha linnoitus rannalta, mutta muuten se on semmoinen uudempi välimerellinen kaupunki Atlantin rannalla.

Ihan Cascaisin keskustassa on uimaranta, Cascaisin naapurikylässa Estorilissa on rantoja ja Cascaisista voi ottaa bussin tai taksin esimerkiksi kaverini suosittelemaan Guinchoon, jossa on autiompaa. Koko Sintra-Cascaisin luonnonpuisto on vieressä hiekkarantoineen, jyrkänteineen ja rantapolkuineen.

On liioittelua sanoa Cascaisia kalastajakyläksi, vaikka uimarannan vieressä näkyikin kalastushäkkyröitä. Kyllä se on ihan lomakaupunki, mutta ei sillä tavalla mitä arvelen Algarven ja Albufeiran olevan.

House of Wonders.
House of Wonders.

Cascaisin kasvistarjonta oli hyvä ainakin portugalilaisittain. Tärkein lienee kolmeen kerrokseen ja kattoterassiin levittäytyvä House of Wondersin kasvisravintola. Buffetin ruoka oli marinoituja vihanneksia ja paputahnoja. Paikasta ei tosiaan saa mitään feikkilihoja, sipsikaljavegaanimässyjä tai soijakermakakkuja, vaan aika mietoja välimerellisiä vihanneksia ja mezejä. Vegaanikakut olivat kuivakakkuja, mutta erittäin hyviä sellaisiksi.

Dona Florin ovi ihan Sapato Verden nurkilla.
Dona Florin ovi ihan Sapato Verden nurkilla.

Cascaisissa on vegaanivaatekauppa Sapato Verde kenkineen ja päädyin ostamaan sieltä siniset korkista tehdyt, todella kevyet ballerinat. Toki tavallisistakin kenkäkaupoista löytyy tekonahkaisia kenkiä, mutta vegaanikaupoista voi löytää parempia ja hengittävämpiä materiaaleja. Ihan Sapato Verden vieressä on kasviskahvila Dona Flor, jossa yksi nurkkaus on varattu vegaanielintarvikkeiden myynnille (Green Beansin myymälä). Paikkaa piti ihana brasilialainen nainen ja sieltä saa vegaanikakkuja (esim. messeviä kuivakakkuja ja raakakakkuja) ja kahveja.

Lue kaikki jutut Portugalista >>
tai:
Sintra-Cascaisin luonnonpuisto on rantakohde Portugalissa >>
Sintran mystiset kaivot – Quinta da Regaleira Portugalissa >>
Sintran vanhat talot, linnat ja kukkulat Portugalissa >>
Mukavan kulahtanut Lissabon >>
Portugalin kasvisruoat ja Lissabonin ravintolat >>

Cascaisin keskustan ranta.
Cascaisin keskustan Ribeira-ranta.

cascaisin keskustan uimaranta

Tapasimme Cascaisissa lomalla olleita Suomi-kavereita ja majoituimme heidän asunnolleen muutamaksi päiväksi. Tässä näkymä parvekkeelta.
Tapasimme Cascaisissa lomalla olleita Suomi-kavereita ja majoituimme heidän asunnolleen muutamaksi päiväksi. Tässä näkymä parvekkeelta.
Cascaisin länsipuolella löytyy rannalta tällainen Boca do Infernon jyrkkä lahti.
Cascaisin länsipuolella löytyy rannalta tällainen Boca do Infernon jyrkkä lahti.
Boca do Inferno.
Boca do Inferno.
House of Wondersin toisen kerroksen sisäänkäynti. Siitä kulkiessa voi jäädä kokonaan huomaamatta ykköskerroksen buffet ja kävelykadun terassi.
House of Wondersin toisen kerroksen sisäänkäynti. Siitä kulkiessa voi jäädä kokonaan huomaamatta ykköskerroksen buffet ja kävelykadun terassi.
House of Wondersin toinen kerros oli vähän hämmentävä tila. Kun ensimmäinen kerros ja kattoterassi saattoivat olla tupaten täysiä oli tämä kerros tyhjäkäynnillä.
House of Wondersin toinen kerros oli vähän hämmentävä tila. Kun ensimmäinen kerros ja kattoterassi saattoivat olla tupaten täysiä oli tämä kerros tyhjäkäynnillä.
House of Wondersin buffet.
House of Wondersin buffet.
House of Wondersin vegaaninen appelsiinikakku.
House of Wondersin vegaaninen appelsiinikakku.
House of Wondersin kookoskakku.
House of Wondersin kookoskakku.
Sapato Verde ulkoa.
Sapato Verde ulkoa.
Sapato Verden vegaanivaatekauppa.
Sapato Verden vegaanivaatekauppa.
Korkista tehtyjä kenkiä Sapato Verdestä. Ostin alahyllyn siniset kengät.
Korkista tehtyjä kenkiä Sapato Verdestä. Ostin alahyllyn siniset kengät.
Dona Flor sisältä.
Dona Flor sisältä.
Dona Florin kasviskahvilan kivaa sisustusta.
Dona Florin kasviskahvilan kivaa sisustusta.
Dona Florin kakkuvitriini. Yleensä kakut ovat täällä vegaanisia, mutta tässä vasemmalla on kakkupala, joka oli tehty perinteisen epävegaanisen portugalilaisen reseptin mukaan. Mutta varmasti senkin pystyisi tekemään vegaanisena reseptiä hieman muuttamalla.
Dona Florin kakkuvitriini. Yleensä kakut ovat täällä vegaanisia, mutta tässä vasemmalla on kakkupala, joka oli tehty perinteisen epävegaanisen portugalilaisen reseptin mukaan. Mutta varmasti senkin pystyisi tekemään vegaanisena reseptiä hieman muuttamalla.
Cappucino ja avokadoraakakakkua Cascaisin ravintola Dona Florissa.
Cappucino ja avokadoraakakakkua Dona Florissa.
Green Beans -vegaanimyymälän nurkkaus Dona Florin sisällä.
Green Beans -vegaanimyymälän nurkkaus Dona Florin sisällä.
Jos House of Wondersin hintataso käy liian kovaksi, niin Cascais Villan ostarin food courtista löytyy Joshua´s Shoarma. Ostarissa näkyi olevan myös luontaistuotekauppa, jossa on jotain vegaanierikoistuotteita.
Jos House of Wondersin hintataso käy liian kovaksi, niin Cascais Villan ostarin food courtista löytyy Joshua´s Shoarma. Ostarissa näkyi olevan myös luontaistuotekauppa, jossa on jotain vegaanierikoistuotteita.
Joshua´s Shoarman ruokaa.
Joshua´s Shoarman ruokaa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s