Vegaani Kambodzan Siem Reapissa

on
Munakoisoruoka.
Munakoisocurry ravintola Chamkarissa, joka oli loistava paikka Siem Reapissa.

Kambodzan ruoka vaikutti aika samalta kuin Thaimaassakin, mutta jos nyt voi sanoa, niin ehkä vähemmän hienostuneelta. Meinaan verrattuna Thaimaan yrttien käyttöön, kuten pyhää sitruunaruohon, kaffirlimen lehden ja galangan yhdistelmään. En tiedä pitääkö tämä paikkaansa. Yksi Kambodzan kansallisruoista on amok, jossa käytetään sitruunaruohotahnaa. Samaan ruokaan olen tutustunut Thaimaassa haw mook -nimellä.  Sitruunaruoho tuoksui hotelliemme ja joidenkin muiden paikkojen tuoksukynttilöissä, joten toisaalta tämä yrtti saattaa olla siellä Thaimaata suositumpaakin.

Moporuokakärryt.
Moporuokakärryt.

Thaimaan katuruokahan on aika rahvaanomaista, joten ei se Kambodzassa ole sen kummempaa. Katugrillit kärisevät. Ehkä tulin näkeneeksi Thaimaata enemmän hyönteisiä, sammakoita ja kanankoipia paistumassa, mikä johtuu varmaan Kambodzan pula-ajoista ja niistä päälle jääneistä mieltymyksistä. Toisaalta arvelen Thaimaan Isaanin alueen olevan monessa asiassa samanlaista kuin Kambodzan – alavempaa, kuivempaa ja köyhempää ja ruoan sen mukaista.

Siem Reapissa on kasvisravintoloita, joten muihin ei tarvitse edes mennä reissullaan Angkor Watille. Suosikkini oli Chamkar aivan keskustassa vanhan torin viereisillä ravintolakujilla. Kävin vain yhdessä ei-kasvisravintolassa ja se oli pettymys. Tässä jutussa on nyt tosi paljon kuvia ja niitä vilkaisemalla voi saada kuvan siitä, millaista vegaaniruokaa Kambodzassa voi saada.

Lue lisää Siem Reapista >>

Chamkar

Chamkar oli mahtava ravintola Siem Reapin keskustassa vanhan marketin viereisillä ravintolakujilla. Ensin se tuntui vähän kalliilta, mutta koska niiden annokset ovat tukevia, tulee siellä kylläiseksi jo yhdestä ruokalajista eikä ole tarvetta tilata erikseen alkuruokaa. Ruoat olivat currytyyppisiä, mutta erilaisia kuin mitä olen missään syönyt. Myös paksut dipit olivat hyviä.

Chamkar Happy Cowssa >>

Katso kambodzalaisen hääpäivädipin ohje Vegan Food Questista >>

Tämä Chamkarin kurpitsaruoka oli suosikkini.
Tämä Chamkarin kurpitsaruoka oli suosikkini.
Kesärullat.
Kesärullat.
Wedding Dip -niminen alkuruoka piti sisällään patongin palasia ja mahtavan pähkinäisen dipi.
Wedding Dip -niminen alkuruoka piti sisällään patongin palasia ja mahtavan pähkinäisen dipin.
Bataatticurry.
Bataatticurry.
Toinen dippiruoka.
Toinen dippiruoka.
Vihreä keitto oli hyvä.
Vihreä keitto oli hyvä.

chamkarin-tofukeitto

Salaattia ei kuitenkaan kannata Chamkarissa tilata, koska ei tällaiset salaatinlehdet riitä ateriaksi.
Salaattia ei kuitenkaan kannata Chamkarissa tilata, koska ei tällaiset salaatinlehdet riitä ateriaksi.

Banlle

Menimme ensimmäisenä Siem Reapin iltana Banlle-kasvisravintolaan joen itäpuolelle. Menulla ruoat vaikuttivat mielenkiintoisilta, mutta pöytään tuli kuitenkin aika tavallisia ja ehkä vähän vetisiä curryja. Annoksetkin olivat aika pieniä. Ihan hyvältä ne maistuivat, mutta ei mitään ihmeellistä. Jos kaupungissa ei olisi ollut muita kasvisravintoloita, varsinkin Chamkaria, olisi Banllessa tullut kuitenkin käytyä vielä toisen kerran ja useamminkin.

Banlle Happy Cowssa >>

yksi-kasvisravintolan-ruoista

pad-thai
Banllen versio pad thaista.
kasvisravintolan-ruoka-3
Tämä saattaa olla amok-ruoka, mutta ei sen pitäisi olla näin vetinen curry vaan paksu.
Munakoisotempura. Oli ihan jännä että pinnalla oli riisiä.
Munakoisotempura. Oli ihan jännä että pinnalla oli riisiä.

kasvisravintolan-ruoka-2

kasvisravintola
Banllen puutarha on kuitenkin mukava paikka istua.

Vibe

Siem Reapin keskustassa on moderni kasvisravintola Vibe, mutta sen hinnatkin ovat sen fiinin ulkomuodon mukaiset. Tilasimme mantelimaitolatet ja ne tulivat pienen cappucinon kokoisina. Ei jotenkin houkuttanut ostaa mitään kalliista listasta. Varmaan jos asuisi Siem Reapissa niin olisi kiva joskus tulla tuonne luksustelemaan.

Vibe sisältä.
Vibe sisältä.

viben-lattet

viben-menu

viben-sisustusta

Khmer Grill (ei kasvisravintola)

Siem Reapissa on paljon ravintoloita, eikä Khmer Grill ole niiden joukossa erityinen. Sen kasvislista näytti ensin hyvältä, mutta ruoka ei ollut kummoista.

Kesärullista puuttui yrtit sisältä, joten ne olivat aika tylsiä.
Kesärullista puuttui yrtit sisältä, joten ne olivat aika tylsiä.
Kun tilasin paistettua kurpitsaa ja tofua, niin en odottanut kurpitsan olevan tällaista vähän kovaa silppua, joka näytti lähinnä kurpitsasäilykkeeltä.
Kun tilasin paistettua kurpitsaa ja tofua, niin en odottanut kurpitsan olevan tällaista vähän kovaa silppua, joka näytti lähinnä kurpitsasäilykkeeltä.
Täytetty leipä, onneksi tilasin myös sen.
Täytetty leipä, onneksi tilasin myös sen.
Perusnuudelit.
Perusnuudelit.

2 Comments Lisää omasi

  1. Laurap sanoo:

    Oltiin vuosi sitten Siem Reapissa ja sillon oli opetusravintola Haven. Oli ihan älyttömän hyvää ja oli vegevaihtoehtoja.

    1. Haven vaikuttaa hyvältä, ymmärtänevät siellä myös millaista on vegaaniruoka. Hitusen kallis vaan, mutta jos annokset ovat isoja ja superhyviä niin hinnat ehkä kohdillaan. http://www.havencambodia.com/en/menu/our-menu/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s