Ikonisia paikkoja maailmalla: Whisky a Go Go -klubi Hollywoodissa

on
Go go -tanssija Whisky a Go Gossa oli illan yllättävin asia. Kuva: kRisu

Kävin kaksi vuotta sitten Los Angelesissa kahteen otteeseen Yhdysvaltojen kierroksellamme. Heti matkan alkajaisiksi majoituimme Hollywoodiin ja siellä kävelimme West Hollywoodin Sunset Stripille, jolla sijaitsee legendaarinen Whisky a Go Go -rokkiklubi. Kyllähän tuo paikka oli jossain määrin tuttu, koska siihen viitataan niin paljon vaikkapa rokkielämänkerroissa ja -dokumenteissa. Mutta olen sen verran hönö, ettei niistä ihan kaikki detaljit jää elävästi päähän. Se on sitten eri, jos olen käynyt itse jossain. Taas kerran matkailu on saanut aikaan sen, että lukemani asiat voi kuvitella paljon paremmin. Vähän kuten että kiinnostun paljon voimakkaammin uutisista, jotka tulevat käymistäni maailmankolkista.

Luin juuri Pamela Des Barresin bändärielämänkerran Kuumana bändiin , joka on tietysti julkaistu aikoja sitten, mutta kirjathan nyt ei vanhene. Vaikka kirja oli vähän turhan pikkutyttömäisesti kirjoitettu, kiinnosti sen 60-70 -lukulainen musiikkimaailma ja sijoittuminen paikkoihin, joissa käväisin kaksi vuotta sitten. Paitsi että lukemisen varrella youtuubbasin monia siinä mainittuja artisteja, niin katsoin ties monennenko kerran The Doors -leffan vuodelta 1991. Sekä tuossa kirjassa että leffassa heilutaan Whisky a Go Gossa. Nyt kuvittelin bändärit klubin takapihalle ja esiintyjät juuri sille lavalle, jossa itse katsoin Sepulturaa toukokuussa 2015.

Alta Cienegan Jim Morrison -huone.

Tuolloin Jenkkilän reissun päätteeksi majoituimme viimeiseksi yöksi kävelyetäisyydelle Whisky a Go Gosta, jotta keikalla käyminen sujui kätevästi. Halvin oli Alta Cienega Motelli, jossa olisi myös erityinen Jim Morrison -huone, jossa laulajan sanottu yöpyneen monesti.

Minua oikeastaan ihmetyttää, ettei noinkin legendaarisen rokkiklubin keikat ole aina täynnä. Tai ehkä tuokin ilta oli loppuunmyyty, hankittiinhan me liput jo ajoissa. Mutta paikka on sen verran pieni, ettei siellä ihan isoimmat nimet kai keikkaile. Elleivät halua samaan tapaan välillä päästä pienille areenoille, kuten HIM aikoinaan Tavastialla (joka taitaa olla hivenen isompi kuin Whisky). Tuolla vaikuttaisi olevan keikkoja joka illalle, joten eiköhän kaikilla Los Angelesin kävijöillä ole mahdollisuus klubi kokea.

Sellainen ärsyttävä puoli oli, ettei Whiskyssa päässyt istumaan, ellei varannut yhtä muutamasta kalliista loossipöydästä. Alkuillasta tuntui tyhmältä, kun tilaa oli. Bändilista oli ihan loputon, oltiinkin ihmetelty aikaista alkamisaikaa, joten turrutti jo siinä vaiheessa kun Sepultura aloitti.

Populaarikulttuuri innoitti minua muistelemaan Yhdysvaltoja kuukausi sitten myös: Montereyn kalifornialaismaisemat Big Little Lies tv-sarjassa >>

Lue enemmän Sunset Stripistä: Sunset Stripin katu Hollywoodissa >>

Lue myös:
Hollywood Foreverin hautausmaa Los Angelesissa >>
Hollywood ei näytä supertähtien kaupungilta >>

Lue kaikki Yhdysvaltojen jutut >>

Sepultura lavalla.
Rässiliivit vimpan päälle.
Pitti oli vähän riehakas ja joku macho sieltä taidettiin poistaakin.
Ihmisiä Whisky a Go Gon edessä Sunset Stripillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s