Haad Rinin ranta Koh Phanganilla ilman täydenkuunbileitä

on
Haad Rinissä on paikalliselämääkin, mutta juhlijat valtaavat sen kerran kuussa.

Jäin Koh Phanganille muutamaksi päiväksi lomailemaan viiden päivän työrutistuksen jälkeen. Viimeisen eläinklinikkapäivän päätteeksi pakkasimme kamat ja vietimme illan klinikan vapaaehtoisten kanssa majapaikassamme Echo Beach Hostellilla Baan Tain rannalla.

Wat Phon temppelikoirat.

Kun muut lähtivät aamulla takaisin Koh Lantalle ja kuka minnekin, minä vuokrasin mopon ja ajoin Haad Riniin saaren eteläkärkeen. Sitä ennen kävin matkan varrella katsomassa Wat Phon temppelillä, miten sinne takaisin siirretyt, sieltä alunperin löydetyt kaksi koiranpentua voivat. Ne olivat muodostaneet hauskan jengin temppelin kahden muun koiran kanssa.

Matkalla Haad Riniin pahamaineisilla Haad Rin Hillseillä, joilla en epäile sattuvan paljon liikenneonnettomuuksia ruuhka-aikoina.

Tarkoitus oli vain käväistä katsomassa, miltä Haad Rin nykyään näyttää, mutta sateen takia jäin sinne yöksi. Se on näitä mopoilun vaikeuksia, jonnekin voi jäädä jumiin, koska mopoilu sateella on liian vaikeaa ja vaarallista. Täydenkuunjuhliin oli vielä pari viikkoa aikaa, eikä tammikuun lopussa Haad Rinissä ollut juurikaan väkeä. Kai se on niin, että Phanganilla käy paljon turisteja, mutta niin monet ajoittavat käyntinsä full moon partyjen ajaksi. Muulloin voi olla tyhjääkin, ainakin hieman syrjässä olevassa Haad Rinissa. Se on aika sokkelomainen kylä. Kymmenessä vuodessa sinne oli rannan tuntumaan rakennettu tiiviimpään ravintoloita, tatuointistudioita ja kauppoja. Mikään ei näyttänyt kovin houkuttelevalta. Eli kannattaa ennemmin majoittua Koh Phanganilla jossain muualla, kuten Srithanussa.

House of Hummuksen ruokaa.

Haad Rinissa on yksi kasvisravintola, House of Hummus. Heillä on myös dormihostelli Gallery Dorm, eli jos sen tasoinen majoitus käy, on Haad Rinissa mahdollista yöpyä kasvissyöjäystävällisessä majapaikassa. Niitä on muitakin Koh Phanganilla, kuten SUZ Retreat Pohjois-Phanganilla Haad Saladissa.

Lue Koh Phanganista:
Liikkuva eläinklinikka Koh Phanganilla (2017) >>
Koh Phangan on noussut hyväksi vegaanikohteeksi (2017) >>
Full Moon partyt vuonna 2006 >>

Liikennettä jyrkillä ja mutkaisilla Haad Rin Hillseillä.
Haad Rinillä on tällainen matala kannas, jonne kylä on rakentunut kahden biitsin väliin.
Tämä on Haad Rinin bileranta.
Bilerannan toinen pääty.
Meri oli tuona sateisena päivänä aaltoinen.
Haad Rinissä on tällaisia rannalle johtavia katuja.
Vähän rouhean näköinen koira, jolta on amputoitu jalka. Voin vain kuvitella, miten kamalaa mopoilua Haad Rinissa on täydenkuun aikaan. Olen nähnyt niin paljon ihmisten autoilullaan ja mopoilullaan vahingoittamaan koiraa, että en siedä yhtään vastuuttomasti ajelevia tyyppejä.
Kymmenen vuotta sitten Haad Rinissä oli tosi paljon israelilaisnuoria. Nyt ne ovat tainneet suunnata Etelä-Amerikkaan, mutta falafelia ja hummusta saa edelleen monesta paikasta.
Haad Rin oli vähän kaukana eläinklinikkamme kannalta. Kunpa siellä pystyisi järjestämään sterilointiklinikan toiste, jotta tämäkin emoparka saataisiin leikattua.
Majoituin Sun Cliff Resortin bungalowiin.
Sun Cliffillä oli tosi paljon bungaloweja ja myös uima-allas löytyi.
Sun Cliff oli lähempänä Haad Rinin läntistä, ei-bilerantaa.
Matkalla Haad Riniin tai poistuessa kannattaa pysähtyä näköalaravintolaan ihailemaan.
Samuin saari näkyy Phanganilta.

 

2 Comments Lisää omasi

  1. Fiia sanoo:

    Tosi kauniita kuvia ja mielenkiintoinen postaus! 🙂

    1. Kiitos! Hieman tässä kaipailen noihin kauniisiin maisemiin, vaikka kyllä Kainuussakin on komeaa, siellä juuri autoreissulla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s