Srithanu on paras alue Koh Phanganilla Thaimaassa

on
Thaimaassa tuli vietettyä liian vähän aikaa riippumatossa rentoillen.

Siinä missä Balilla nykyisin paras ranta on Canggu, niin Koh Phanganilla se on Srithanu. Phanganilla ei tosin ole vielä sitä ongelmaa, että jotkut toiset rannat olisivat täyttyneet ja muuttuneet rasittavaksi kaikenlaisten myyjien huudellessa sinulle. Ei ainakaan niinkuin Balilla jotkut rannat, joista Kuta on pahin ja levittänyt tautiaan kohti pohjoista. Sen sijaan Phanganilla toiset rannat saattavat olla tylsiä hiljaisuudessaan ja tarjonnaltaan.

Hua Hin on ihan erilainen kovin monessa asiassa kuin Phangan ja muut hiljaiset saaret. Phanganilla on erilaista porukkaa, paljon vähemmän ihmisiä, ei ole rumia rantatuoleja eikä kaupunkia, puhumattakaan korkeista taloista.

Thaimaassa Koh Phangan on aivan erilainen rantakohde verrattuna esimerkiksi Pattayaan, Hua Hiniin ja Phuketiin, vaikka Phuketissa monenlaista rantaa onkin (lue: Phuketin pohjoiset rauhalliset rannat >>). Phangan kuuluu samaan sarjaan Koh Phi Phin, Koh Taon, Koh Lantan ja Koh Sametin kanssa. Silti näissäkin on eroja, kirjoitin jo vertailua Phanganin ja Koh Lantan välillä >>

Baarikuja Koh Phi Phin Tonsailla. Phanganilla Haad Rin on aika vastaava paikka, muuten ei ole tuollaisia kujia, on vain ranta ja tie siellä takana jossain, jolla on ravintoloita ja kauppoja.

Koh Phi Phi Thaimaassa on ehkä lähimpänä Phanganin henkeä, ainakin biletyksen hengen suhteen. Sitä en tiedä, onko Thaimaassa muuta rantakohdetta, jossa olisi samalla tavalla modernia hippihenkeä. Phangan on Thaimaan Goa. Ja todennäköisesti samat, jotka rakastavat Phangania sen huuruisuuden takia, viihtyvät myös Pohjois-Thaimaan Paissa.

Srithanussa majoituin samaan paikkaan, kuin missä meillä oli ihana bungalow kaksitoista vuotta sitten. Laem Som 2:n bungalow oli silloin täydellinen, koska se sijaitsi suoraan rannalla, terassillemme mahtui kaksi riippumattoa, edessä oli hieman kasveja ja siitä pääsi suoraan rantahiekalle. Se oli halpa ja paikassa oli ravintola. Mutta alue oli paljon hiljaisempi silloin, kylänraitilla ei ollut paljon mitään. Nyt tuosta alueesta oli tullut Phanganin kasvisravintolakeskittymä. Eli kun viimeksi ruokatarjonta oli vähän niin ja näin, niin nyt kävelyetäisyydellä oli kymmenen kasvisravintolaa, joista yksi on aivan mahtava Välimeren ruokaa tarjoava paikka Taboon.

Lue myös:
Koh Phangan on noussut hyväksi vegaanikohteeksi >>
Liikkuva eläinklinikka Koh Phanganin saarella Thaimaassa (2017) >>

Srithanu

Laem Som 2:n bungaloweja suoraan rannalla Srithanussa. Eivät olleet enää ihan samoja mökkejä kuin 12 vuotta sitten.
Hauska koira Laem Somin rannalla.

Kissat viettivät aikaa katoilla koirien saavuttamattomissa.
Tämä ihana kisuli oleskeli terassillani.
Kukka majapaikan pihalla.
Srithanun kylänraittia. Yli 10 vuotta sitten siellä oli aika tyhjää, ravintoloita oli vain harvassa rannalla.
Mopolla täällä liikutaan, mutta kävellenkin pärjää, jos majoittuu keskeisesti Srithanussa.
Yksi Srithanun kasvisravintoloista, Akasha Home Restaurant, jossa en ehtinyt edes käymään.
Kissa yhden kasvisravintolan takana. Thaimaassa näkee monenlaisia menopelejä, kuten tämä tuk-tuk.
Meri Srithanusta katsottuna.
Srithanun ranta illalla.

Haad Saladin ranta ja matka sinne mopolla

Pohjois-Phanganilla on mutkikkaita teitä.
Haad Saladin rannalle on kivat näkymät kukkulalta.
Yksi Haad Saladin kukkulan taloista. Kunpa itselläni olisi ollut varaa asua jossain tällaisessa kun olin Thaimaassa.
Jännempi rantaravintola.

Baan Tain ranta

Echo Beach Hostel rannalta katsottuna Phanganin Baan Tain kylässä.
Baan Tain rantaa, josta näkyy Koh Samuin saari.

Thongsalan satamakylä

Palmu satamassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s