Bhupingin palatsi ja Hmong-kylä Chiang Main Suthep-vuorella

on

Bhupingin palatsi ja Hmong-kylä ovat Chiang Maissa Doi Suthepin vuorella. Palatsin pääjuttu on käyskennellä sen puutarhassa. Thaimaalaisille varsinkin puutarha voi olla jännä kokemus, koska korkeassa ilmanalassa kasvaa erilaisia kasveja kuin alhaalla kuumemmassa. Mutta on siellä eksoottista eurooppalaisellekin.

Muutenkin tuolla kukkuloilla käynti on thaimaalaisille hauskaa, koska siellä voidaan kasvattaa eri hedelmiä ja vihanneksia kuin kuumuudessa. Mansikat, persimonit ja kahvi ovat tällaisia kukkuloiden tuotetta. Itse asiassa Pohjois-Thaimaassa on tehty töitä sen eteen, jotta kukkuloille löytyisi muuta tuottavaa kasvatettavaa kuin unikoita.

Kun palatsilta jatkaa eteenpäin, tullaan yhteen Hmong-kansan kylistä, joita on Pohjois-Thaimaassa varmasti paljon. Tuo kylä on varusteltu paljon juuri tällaisia turistivierailuita varten, mutta vaikea varmaan elantoa saada noilla vuorilla muin tavoin kuin turismilla ja maataloudella.

Kirjoitin viimeksi yleisemmin Suthep-vuoresta ja -temppelistä, lue tarkemmin Doi Suthepin vuori ja temppeli Chiang Maissa >>

Bhupingin sisäänkäynti. Eka kerran kun koitettiin mennä käymään, oli palatsi kiinni.

Kasvihuoneen sisällä.
Trumpettikukkia.
Palatsirakennus.
Bodhipuu eli temppeliviikuna.

Mahtavaa kukkulamaisemaa.
Hmong-kylässä on tällainen puutarha. Vaikutti siltä, että näissä kansallispuvuissa liikuttiin vain kuvauttamismahdollisuuden myynnin takia.
Kylässä oli rumia krääsäkauppoja.
Asuinkadut olivat ihan viihtyisän oloisia.
Isoja bambuja.
Iso sitrushedelmä.

Tuosta Hmong-kylästä voisi ajella eteenpäinkin, itse en tehnyt niin, mutta puolisoni ajoi vuorta mopolla alas Huay Tung Taon vesialtaalle. Tie muuttui mutaiseksi kärrypoluksi, jota on vaikea ajaa. Mutta tuolloin tammikuussa 2015 näytti olleen kirsikka- tai muiden puiden kukkimisaika.

Leirintää kansallispuistomajan luona. Kuva kRisu.

Näyttäisi olleen hamami. Muualla Thaimaassa kuin kukkuloilla on varmasti liian kuumaa tälle kukkimiselle. Kuva kRisu.

Huay Tung Taon vesiallas taitaa näkyä tässä alhaalla. Kuva kRisu.
Polku hedelmätarhan läpi. Kuva kRisu.
Huay Tung Taon vesiallas Chiang Maista luoteeseen. Kuva kRisu.

Jätä kommentti