Pari hyvää vegaanipaikkaa Fuengirolan keskustassa

on
Organic cafen porkkana-kookospannarit.

Olisi ollut kiva testailla kaikki Fuengirolan kasvisravintolat pienen lomamme aikana, mutta espanjalaiset aukioloajat eivät käyneet yhteen meidän aikataulujemme kanssa. Esimerkiksi kaupungin lounaisosissa sijaitseva Mezze olisi ollut auki 13-16.30 ja pe-la lisäksi klo 20-22.30. Niinpä söimme valtaosan aterioistamme Organic Cafessa, joka ei ole kasvisravintola, mutta jossa oli loistava vegaanivalikoima.

Shamar Vegan

(Päivitys 2019: Shamar Vegan on lopettanut toimintansa). Shamar sijaitsee Fuengirolan sataman alueen pienten ravintolojen rivistössä kävelykadun alla. Paikassa oli jotain kotikutoista ja menun englannin käännökset mitä sattuu, enkä oikein kaikesta ymmärtänyt, että mitä oikein olisi ollut tarjolla. Mutta burgeri oli valtavan hyvä, samoin kevätrullakin, mutta annoksessa oli niitä vain yksi. Sekä burgerin bataattiranejen soossi että tortillan mukana tullut guacamole olisivat saaneet olla runsaammat.

Ravintolan työntekijä oli ehkä sen omistaja ja oikein kiva. Hän suositteli meille jotain paikan yrttiteistä ja minä menen yleensä uteliaana mielellään mukaan, jos jotain jännää ehdotetaan. Saimme isot lasit, joissa oli kaikenlaista kanelitankoa, yrttiä ja hedelmää.

Shamarin naapurissa on suomalaisbaari ja veikkaan tämän alueen olevan vilkas kesäaikaan. Nyt rivistössä ei ollut monikaan ravintola auki.

Shamar Vegan Happy Cowssa >>

Shamarin vegaaniburgeri. Kävimme illalla ja kuva on mitä on. Ulkona istuen tarkeni helmikuussakin, mutta meillä oli kyllä talvitakit päällä.
Shamarin tortillassa oli melko sama täyte kuin burgerin piffissä.

Organic Cafe (ei kasvisravintola)

(Päivitys 2019: Organic Cafe on lopettanut toimintansa). Organic Cafe sijaitsee Paseo Maritimon varrella samassa rakennuksessa Las Palmeras -hotellin kanssa. Se on moderni siisti kahvila, jossa on paljon tilaa ja hyvä ruokalista, jossa on erityisen paljon vegaanivaihtoehtoja, jopa pannareita ja lättyjä, joita jostain syystä Suomessa ei tajuta tehdä vegaanisina (kaikki luulevat, että kananmuna olisi jotenkin tarpeellinen ainesosa).

Parasta oli, että kahvila avautui jo klo 9 aamulla, joten pääsimme sinne ajoissa aamiaiselle jatkaaksemme päivän reissuille. Ehdimme hyvin syödä siellä aamiaisen lähtöaamunakin, kun lento lähti Malagasta klo 12.35.

Henkilökunta osasi englantia ja kun yritin mongertaa espanjan alkeitani, korjasivat he tyylikkäällä tavalla sanomisiani.

Vaikka kahvila on auki yhdeksään illalla, menee keittiö kuitenkin aiemmin kiinni ainakin talvella. Kannattaa tulla paikalle viimeistään seitsemältä. Silloin voi myös saada kaksi pitsaa yhden hinnalla, kuten nyt oli kello 17 – 19.

Organic Cafe Happy Cowssa >>

 

Hodari ja salaatti Organic Cafessa.
Avokadoleipä oli iso ja maksoi jotain 2,80 euroa, mikä ei Suomessa onnistuisi. Taustalla suklaapannarit (ei hyviä, maistui kaakaojauheelta ja koostumus oli liisteriä) ja onnistuneet porkkana-kookospannarit.
Juustokakun sai ilmaiseksi kupongilla, kun oli tehnyt ostoksia 25 eurolla, muutoin vegaanisten kakkujen hinnat olivat kuuden euron luokkaa. Tämä ei vain ollut oikein kakkumainen, enemmänkin tiivistä hyytelöä, joten hyvä etten maksanut siitä.
Organic Cafen letut olivat ihan hyviä.
Kolme ruoka-annosta eli taboulleh, täytetyt sienet ja hummus. Nämä olivat ruokia kalliimmasta päästä.
Smoothie bowl oli ehkä turhankin smoothiemainen, kun käsittääkseni kulhoruokana siinä voisi olla enemmän jujua.
Vegaaninen margaritapitsa oli ihmeen hyvä. Ainakin helmikuussa hiljaisempana sesonkina iltaisin sai kaksi pitsaa yhden hinnalla.

Muita Fuengirolan kokemuksia

Saavuttuamme Fuengirolaan suunnistimme ihan ensimmäiseksi RawAttitude Vegan Cafehen, mutta se ei ollut auki, joten varmaankin talvisaikaan ei voi luottaa ilmoitettuihin aukioloaikoihin. Paikan yhteydessä oleva luontaistuotekauppa BioCasa oli auki ja näytti siltä, että RawAttitude sijaitsisi kaupan sisällä ainakin nyt kun kadulla ei ollut pöytiä. Kesällä on varmaan eri juttu. BioCasa oli ihan vakuuttava kauppa, josta löytyi tutut Violifen vegaanijuustot ynnä monet muut tuotteet, joten oli hyvä tietää, että niitäkin Espanjasta saa.

Happy Cowssa oli hotellimme lähelle merkitty pari vegaaniystävällistä paikkaa, mutta parin arvion perusteella ne on sinne paremman puutteessa lätkäistyjä. Jos vaikka on kreppiravintola, josta pitäisi edellisenä päivänä jo tilata vegaanikrepit seuraavaksi päiväksi, niin ei se ehkä ole mitään mitä haluaisi lomallaan järjestellä. Onneksi oli nuo Organic Cafe ja Shamar siinä vieressä.

Rantakatu Paseo Maritimolla olisi linnoituksen suuntaan mennessä ollut Cafe Nomad, jossa näyttäisi olevan hyvä valikoima, mutta sekin oli käyntimme aikana kiinni.

Tavallisten kauppojen valikoimaa kävimme tutkimassa Miramar-kauppakeskuksen Carrefourissa. Näytti siltä, että esimerkiksi soijamaidot ja -kermat olivat siellä noin euron Suomea halvempia. Valikoima ei ollut niin hyvä kuin jossain Helsingin isommissa marketeissa nykyisin, mutta enpä sellaista odottanutkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s