Marbellassa päiväreissulla Fuengirolasta

on

Yhtenä Fuengirolan reissupäivänämme helmikuussa kävimme Marbellassa. Minua kiinnosti bussin kyydistä nähdä maisemat Fuengirolasta etelään ja millainen on raharikkaiden Marbella. Mutta Marbellan keskusta oli tavallisen oloinen pieni espanjalaiskaupunki, josta en saanut mitään ökyviboja. Pitäisikin näissä yhteyksissä puhua vain 10 km etelämpänä olevasta Puerto Banuksesta, joka kuulemma on se varsinainen paikka kaikenlaisen överin luksuksen katseluun.

Rantarakennuksia.

Tutkimme hiukan keskustaa ja suuntasimme rannalle juomaan kahvia ja katselemaan. Totesin, että ranta Puerto Deportivo de Marbellan kohdalla oli ihan kiva ja kaupunki näytti asuttavalta. Tuosta olisi kai voinut kävellä rantakatua pitkin ainakin 10 km etelään Puerto Banukseen, mutta me lähdimme keskustaan syömään.

Kasvisruokaa Green Barista

 

Vegaaniburgeri Green Barissa.
Pitihän Espanjassa kokeilla gazpachoa. En ole ikinä syönyt sellaista gazpachoa, joka olisi ihan tosi hyvää, enkä tiedä miten sellaisen hyvän saisi tehtyä. Halpojen vihannesten Espanjassa ehkä sitten joskus kehityn tässä mestariksi.

Olin etukäteen katsonut Green Barin sijaitsevan ihan Marbellan keskustassa ja siellä olevan kiva tarjonta. Green Bar ei ole kasvisravintola, joita Marbellan keskustassa olisi muutama, mutta tämä nyt osui parhaiten kohdalle jonkinlaisen pääkatu Avenida Ricardo Sorianon varrella. Marbellassa on valinnanvaraa, eikä kasvissyöjän tarvitse ajautua syömään mitä sattuu turistiruokaa nälän taittamiseksi.

Harmi kun tällä kertaa vitriinin leivoksista vegaaninen oli vain kroisantti, mutta jälkiruoaksi olisi ollut muutama vaihtoehto. Otimme paksua kaakaota, kun olin lukenut espanjalaisten harrastavan sellaista churrojen kera. Me vain emme huomanneet Green Barin tarjoavan niitäkin, emmekä tulleet kysyneeksi niiden vegaanisuudesta.

Green Barissa olisi voinut tilata vegaanisena espanjalaista omelettia eli tortillaa, pikkupitsoja, täytettyjä patonkeja ja päivän ruoka-annoksia. Me tilasimme gazpachoa, burgerin ja salaatin.

Green Bar Happy Cowssa >>

Lue mitä söimme Fuengirolan ravintoloissa >>

Quinoasalaatti.
Green Barin terassi kadulta katsottuna.

Bussilla Fuengirolasta Marbellaan

Ikävä kyllä Malagasta lentokentän kautta kulkeva C1-linjan lähijuna ei kulje Marbellaan asti, joten Fuengirolasta Marbellaan tarvitsee ottaa bussi. Jos haluat kulkea suoraan Marbellan kaupungille, kannattaa ottaa suora bussi L60. Toinen bussi M220 pysähtelee paljon, mutta se kulkee tiheämmin.

Marbellan linja-autoasema on keskustan pohjoispuolella mäellä.

Otimme menomatkalla bussin M220, koska ajattelin siitä näkevän Fuengirolan ja Marbellan välisiä alueita paremmin, jos se kiertelisi kylien keskustoissa. Mutta oikeastaan bussi vain kulki rannanmyötäistä A7-tietä ja pysähteli paljon. Bussikyydillä tuli sellainen kuva, ettei tuolla välillä oikein kunnon kyliä olisikaan. Ehkä juuri tuolla alueella sijaitsevat hotelliresortit, joita ei Fuengirolan keskustassa ollut. Välillä oli myös sääli, miten lähellä rantaa tie kulki, eli tie oli rakennettu merenrannan paraatipaikoille. Jäimme bussin kyydistä sitten kun alkoi näyttämään, että oltaisiin Marbellan keskustassa. Pysäkki oli varmaankin Marbella Centro.

Paluumatkaa varten kävelimme ylämäkeä Marbellan bussiasemalle ja otimme bussin L60. Toivoin sen kulkevan AP7-tietä sisempänä maata, jolta näkisi eri maisemat kuin tullessa, mutta se kulki samaa A7-tietä, mutta M220-bussia vähemmillä pysähdyksillä. L60-bussin kyytiin olisi kai voinut hypätä Marbellan keskustastakin, kun sitä kautta se lähti kiertämään.

Muita juttuja samalta reissulta:
Fuengirola ei ollut mikään turistirysä >>
Pari hyvää vegaanipaikkaa Fuengirolan keskustassa >>
Lyhyt kävelyreitti Mijas-vuorella Aurinkorannikolla >>

 

Marbellan keskustaa.
Kuja rannalle keskustassa.
Aika sekava kerrostalo Marbellan keskustassa.
Piha Marbellan keskustassa.
Puerto Deportivon kohdan hiekkaranta.

Marbellan rantabulevardi.
Täytyyhän Marbellan keskustan rannassa olla helipad.

Tässä suihkulähteessä on varmaankin maurilaistyyliä.
Marbellan mäeltä löytyi sittenkin tällaisia aika hulppeiden talojen katuja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s