Puppy Puddle Siargao – parempi elämä Filippiinien koirille ja kissoille

on
Puppy Puddle Siargao auttaa tällaisia koiria Filippiineillä tervehtymään kapi-ihosairaudestaan. Kapi on hoidettavissa yleensä lääkekuurilla jopa parissa kuukaudessa. Kuva: Puppy Puddle Siargao.

Vieraspostaus toiselta Puppy Puddle Siargaon perustajista. 

Moni on matkoillaan nähnyt kärsiviä eläimiä ja miettinyt miten niitä voisi auttaa. Kun muutin Filippiineille, tästä tuli päivittäinen tila, sillä huonokuntoisia koiria tuli jatkuvasti vastaan. Hyvin nopeaan tahtiin meille tuli neljä koiraa, kuka mistäkin. Papi adoptoitiin raksalta, Pasi syntyi talomme alle, jo edesmennyt Rauno poimittiin rääpäleenä kadulta ja Tiikerikakku vai ilmestyi viidakosta pentuna. Ja nyt koiria on kuusi.

Eläinlääkäri steriloimassa koiraa Animal Health Day -tapahtumassa. Kuva: Puppy Puddle Siargao.

Halusimme kuitenkin auttaa tilannetta laajemmin. Kun aloitimme, ei Siargaon saarella ollut vielä varsinaista eläinlääkäriä, mutta viereisellä saarella eläinlääkäriasemaa pitävä Dr. Oriel Echavez teki ehdotuksen, kun hänelle asiasta puhuin. Hän lupasi tuoda vapaaehtoiset eläinlääkärit ja kaikki operaatiohin tarvittavat lääkkeet, jos vain järjestäisin tapahtumapaikan ja saisin ihmiset ja koirat paikalle. Filippiineillä on paljon katukoiria, mutta aika suuri osa näistä asuu jossakin talossa, eli niillä on omistaja, mutta koirista ei juuri huolehdita varojen ja tiedon puutteen vuoksi. Ensimmäinen kaksipäiväinen Animal Health Day- tapahtuma pidettiin joulukuussa 2017 ja  sen aikana kastroimme koiria ilmaiseksi, annoimme rabiesrokotuksia, teimme terveystarkastuksia ja lääkitsimme kapia ja muita vaivoja. Ensimmäisessä tapahtumassa olimme toivottaneet tervetulleiksi myös siat, vuohet ja vesipuhvelit, myöhemmissä tapahtumissa olemme keskittyneet koiriin ja kissoihin.

Koirat on rokotettava rabiesta vastaan. Kuva: Puppy Puddle Siargao.

Seuraavana vuonna tutustuin puolalaiseen Alexiin, joka oli tahollaan tehnyt samantyyppisiä hommia. Päätimme yhdistää voimamme ja näin syntyi Puppy Puddle Siargao. Nyt puolentoista vuoden jälkeen olemme kastroineet/steriloineet noin 1.000 koiraa ja kissaa, antaneet kuutisensataa rabiesrokotusta ja lääkinneet valtavan määrän kapisia koiria.

Toimintamme jakautuu seuraavasti:

  • Animal Health Day -tapahtumat: 1 – 3 -päiväisiä tapahtumia yhteistyössä Philippine Pet Birth Control Center Foundationin kanssa, jonka aikana paikalliset saavat tuoda koiransa ilmaisiin leikkauksiin ja rokotuksiin. Tavoitteemme on tehdä näitä 3 – 4 kertaa vuodessa. Luonnollisesti kaikki riippuu rahoituksesta.
  • Viikottaiset kapilääke- ja ruokintakierrokset.
  • Toimimme eräänlaisena emergency-vastaajana eläimille, matkailijat ja paikalliset ottavat meihin yhteyttä jos näkevät huonokuntoisen eläimen ja menemme paikalle katsomaan mitä on tehtävissä.
  • Toukokuusta lähtien meillä on ollut myös pieni shelter/turvatarha Puppy Puddle House, johon pystymme sijoittamaan lähinnä huonokuntoisia pentuja hoitoon.
Vapaaehtoiset pääsevät hoitamaan tällaisia koiranpentuja. Tällaisille pennuille on annettava lääkitystä kapi-ihosairauteen, ne on rokotettava ja niitä on sosiaalistettava, jotta ne saisivat mahdollisuuden löytää kodit. Ja on tietenkin steriloitava, jotta näitä epäonnisia pentuja ei syntyisi lisää. Kuva: Puppy Puddle Siargao.

Hommaa on paljon ja olemme pystyneet laajentamaan toimintamme siksi että meillä on upeita vapaaehtoisia. Toivotamme myös tervetulleeksi uudet vapaaehtoiset! Kriteerinämme on tietysti vahva kiinnostus asiaan, se että oleskelee saarella hieman pidempään ja suosittelemme kaikille koirien kanssa Filippiineillä työskenteleville rabies-rokotuksen ottamista. Meillä on myös hyvin edullinen majoittumismahdollisuus yli 2 viikkoa viipyville Puppy Puddle Housessa, joka on vaatimaton bambutalo, mutta sijaitsee rauhallisella alueella ”viidakossa” ja jossa on juokseva vesi ja jopa ilmastointi makuuhuoneessa. Työ sisältää pentutalon ylläpitoa ja pentujen kanssa sosialisointia, ruokinta-ja lääkintäkeikkoja ja Animal Health Dayn kohdalle sattuessa erilaisia tehtäviä siellä (tästä voi lukea lisää vapaaehtoisemme Hannan kirjoituksesta >>).

Tällä hetkellä keräämme rahaa joukkorahoituskamppanjalla lokakuussa järjestettävään Animal Health Day -tapahtumaan. Pienikin panostus auttaa suuresti, jo 20 eurolla saamme kastroitua kaksi eläintä tai annettua 10 rabies-rokotusta! Tässä linkki kampanjaan >>.

Lisää  tietoa meistä:

puppypuddlesiargao.com
facebook.com/puppypuddlesiargao/
instagram.com/puppypuddlesiargao/

Lisätietoja vapaaehtoisena toimimisesta tai muusta toiminnasta voit kysellä nettisivumme kautta englanniksi tai suomeksi: kaisa.jokinen (at) gmail.com

Kirjoittaja: Kaisa Kasemets, toinen Puppy Puddle Siargaon perustajista

Lue lisää eläinsuojelutyöstä Aasiassa:

Eläinsuojelukeskus Lanta Animal Welfare Thaimaassa (2016) >>
Liikkuva eläinklinikka Koh Phanganin saarella Thaimaassa (2017) >>
Koh Phanganin saaren eläinsuojelukeskus PACS Thaimaassa (2017) >>
Kissaklinikan apulaisena Indonesian Gilisaarilla (2016) >>
Koiranpennun hoitamista Goalla Intiassa (2017) >>
Vapaaehtoisena koirien turvatarhalla Chiang Maissa (2014)>>
Soi Dogin turvatarha eläimille Phuketissa (2016) >>

On hienoa jos lapset pienestä pitäen oppivat, että koirista tulee pitää huolta ja viedä ne eläinlääkärille jos ne sairastuvat. Kuva: Puppy Puddle Siargao.
Perhe odottaa kissojensa virkoavan steriloinnin jälkeen. Kuva: Puppy Puddle Siargao.
Sterilointitapahtumat kiinnostavat lapsia. Tässä kissoja ja koiria valvotaan niiden steriloinnin jälkeen. Herättyään ne voivat palata sinne mistä ne on tuotukin. Kuva: Puppy Puddle Siargao.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s