Salzkammergutissa Itävallassa järvien ja vuorten keskellä

on
Lexie Traunseen rannalla Altmünsterin leirintäalueemme edessä Salzkammergutissa.

Salzkammergut on alue Salzurgista itään tai kaakkoon ja se saattaa olla jo pitkään ollut suosittua loma-aluetta, koska siellä on sekä järviä että vuoria. Järvien rannoille pääsee ilman että joutuu ylittämään vuoria, joten sinne voi ajaa vanhalla matkailuautollakin pohjoisen suunnalta. Jotkut tiet ovat sellaisia, ettei niille missään nimessä pidä lähteä ainakaan tällaisella laivankokoisella autolla, on kaltevuudeltaan 12 – 23 %:n mäkiä, kun me taas yritämme pysyä loivemmilla kuin 8 %. Ikävä kyllä eri teiden alussa ei yleensä lue tietoa niiden jyrkkyydestä eikä mitään varoituksia niiden haasteellisuuksista. Jos vain kykenemme etukäteen tietämään ja valitsemaan muita reittejä, emme lähde minkäänlaiseen vuoristoon ajamaan. Nytkin jarrut ovat vinkuneet ihan tasaisella maallakin, kun on jouduttu ruuhkissa matelemaan.

Salzkammergutia auton ikkunasta katsottuna.

Salzkammergutissa on kapeita järviä, kuten Traunsee, Attersee, Mondsee, Wolfgangsee ja Hallstätter See. Jälkimmäisin on tunnettu Hallstattin kylän takia ja hienojen Hallstattin IG-kuvien perusteella minäkin taisin saada tietää koko alueesta. Tai sitten luin jostain Salzburg-oppaasta Salzkammergutista ja minua alkoi kaivelemaan tämä oudon niminen alue, joka heikolla saksantaidollani kääntyy Suolahuonehyväksi.

Onneksi emme ole liikkeellä kesäsesonkina.

Olimme edellisenä päivänä ajaneet ihan liian pitkään Bratislavan ja Wienin ruuhkissa, joten nyt meillä oli mukavan lyhyt matka ajaa Melkin Schönbuhelista Camping Traunseehen Almünsterin kylään. Siellä camping oli ihan Traunseen rannalla ja siinä kohdin kulki rantabulevardi nurmialueineen. Ja meillä oli hyvä tuuri, kun vielä pari päivää aiemmin oli tuolla liikkuminen ollut koirien kanssa kiellettyä kesäsesongin takia. Siinä olisi ollut ankeaa, kun aamulla ja edellisenä iltana ei päästy kävelemään Tonavan rannalla Schönbuhelissakaan tulva-aidan rakennustyömaan takia. Nyt saimme kävellä ristiin rastiin rantaa ja antaa koirien kahlailla lämpimällä säällä. Ja ihailla järveä ja vuorinäkymää.

Seuraavana päivänä ajoimme Hallstattiin, vaikka hieman mietitytti onko sinne asti menevä tie ok ajaa. Siitä sitten lisää seuraavassa jutussa! Hallstattin jälkeen ajoimme Wolfgangseen kautta kohti Salzburgin moottoritietä, mutta emme halunneet missään nimessä joutua kaupunkiin. Käymisen arvoinen kohde se toki olisi, kirjoitin kesällä 2013 jutun Voiko Salzburgia hienompaa kaupunkia olla?, mutta nyt emme jaksa käydä matkailuautolla keskustoissa (emmekä huvikseen taitaisi käydä pikkuautoillakaan). Tämä reissu tehdään koirien mukavuutta ajatellen ja siksikin pysyttelemme syrjäisemmillä seuduilla.

Reissu matkailuautolla kolmen koiran kanssa Suomesta Espanjaan. Vältämme kaupunkeja, kyliä ja ihmisvilkkaita kohteita ja suuntaamme luontoon kävelemään. Reitti Baltia, Puola, Slovakia, Itävalta, Italia, Ranska ja Espanja.

Lue kaikki tämän matkan jutut >>

Lue juttuja Itävallasta >>

Salzkammergutiin pääsee ajamaan pohjoisen suunnalta, jossa on tällaista alavampaa vuorten keskellä. Ei kannata lähteä ajamaan alueelta pois liian jyrkkiä teitä pitkin!
Yövyimme Salzkammergutissa vain yhden yön Traunsee-järven rannalla. Toisena päivänä kävimme Hallstätterseellä ja näimme muita järviä auton ikkunasta.
Camping Traunsee oli Altmünsterin kylässä ihan järven rannalla.

Altmünsterin rantatie kävelijöille ja pyöräilijöille.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s