Hallstatt on ehkä maailman kaunein kylä

on

Menimme Hallstattiin Instagramissa näkemiemi hienojen kuvien perusteella ja koska olin huomannut Salzkammergutin alueen olevan melkein matkamme varrella. En vieläkään tiedä mitään muuta Hallstattista kuin miltä siellä päällisin puolin näytti. Puolisolleni kuvailin paikkaa etukäteen lähinnä niin, että siinä on hieno kylä järven ja vuorten puristuksessa komein puisin rakennuksin ja että siellä on paljon kiinalaisturisteja. Ja tältä paikka vaikuttikin.

Hallstattin tunnelin suuaukot Lahnin puolella.

Hieman jännitin sinne menevää tietä, että miten paha sitä olisi meidän autolla ajaa. Tie oli kuitenkin ok, vähän kapea ja kurvikas, mutta ei paljoa laskua ja nousua. Onneksi en itse kuitenkaan ajanut – no enpä ole ajanut koko matkalla. Hallstattin alittavan tunnelin jälkeen löysimme matkailuautoille soveltuvan parkkipaikan Lahnin leirintäalueelta, tuolla voi sesonkina olla parkkipaikat täynnä. Campingplatz Klausner-Höllin respan mies oli juuri niin epäystävällinen kuin mitä olin vähän aiemmin Tripadvisorin tai jonkin arvioista lukenut, onneksi tiesin sen etukäteen niin en säikähtänyt.

Tie Hallstattiin.

Olihan Hallstatt ihan mahtavan hieno. Ne rakennukset siellä ovat kauniita ja maisemat upeat. Syyskuun jälkipuoliskolla ei muita turisteja niin pahasti ollut kuin kesällä olisi, mutta kyllä meitä riitti.

Ylhäällä oli tällainen näköalatasanne. Porukka tietysti haluaa mennä sen äärimmäiseen kulmaan ja ottaa selfien.

Otin Hallstattin yläpuolelle menevän funikulaarin (18 e edestakaisin) voidakseni vielä nähdä maisemat korkealta. Olimme jättäneet koirat autoon, joten kerrankin pystyin menemään tällaisella ja päästä suoraan korkealle ihailemaan maisemia. Ylhäällä olisi ollut jokin suolamaailman huvipuistomaisempi osuus ja siellä olisi myös voinut kävellä. Minä koitin pitää vierailuni mahdollisimman lyhyenä, koska olimme maksaneet 10 euroa kolmen tunnin pysäköinnistä. Olisi ollut ihan kiva olla täällä yötä, mutta me olimme edellisenä yönä jääneet Traunseen rannalle, koska sitä edeltävä ajopäivä oli ollut pitkä. Minä jännitin Hallstattiin menevää tietä, joten halusin jättää sinne ajamisen stressin tälle päivälle.

Tietojen mukaan 166-tietä ei tule kulkeman, jos on alla tällainen vanhempi matkailuauto. Ei voi myöskään edetä Hallstatista Obertraunin kautta eteenpäin, vaan pitää palata samaa reittiä kuin tulikin eli Bad Goiserniin ja siitä eteenpäin.

Vuonna 2012 kirjoitin, että Kiotossa on maailman kaunein katu. Kyllä minun mielestäni Hallstattia voi kutsua maailman kauneimmaksi kyläksi, vaikka on niitä varmasti muitakin.

Reissu matkailuautolla kolmen koiran kanssa Suomesta Espanjaan. Vältämme kaupunkeja, kyliä ja ihmisvilkkaita kohteita ja suuntaamme luontoon kävelemään. Reitti Baltia, Puola, Slovakia, Itävalta, Italia, Ranska ja Espanja.

Lue kaikki tämän matkan jutut >>

Lue juttuja Itävallasta >>

Hallstattia välittömästi vieressä oleva Lahn ylhäältä päin.

Hallstatt ylhäältä päin. Hienoimmat talot jyrkällä rinteellä eivät näy ylhäältä.

Myös Lahnissa on valtavan nättiä ja leirintäalue olisi sijainnut kapeassa laaksossa vuorien keskellä lähellä järveä.

3 Comments Lisää omasi

  1. Kaunista! Kotiin kiivetessä pysyy hyvässä kunnossa. 🙂

    1. Kyllä 😁 sitä kans mietittiin tuolla että asuuko tuolla enää oikein kukaan vai onko kaikki majoitustoimintaa. Olisi myös ikävä elää turistilauman keskellä.

      1. Asuu. Kuinka joku voisi lähteä noin kauniista paikasta? t. Melkein varma tieto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s