Zell am Seen lomakeskus Alppien tyvessä

on
Zell am See järven eteläpäässä olevalta suojelualueelta katsottuna.

Etenimme Salzkammergutista Zell am Seehen kiertäen Salzburgin visusti moottoritietä pitkin ja posottamalla siitä etelään ja sitten länteen. Siitä kai ne varsinaiset Alpit alkavat, en nyt ihan tiedä Alppien tarkkaa määritelmää.

Salzburgin jälkeen oli tavattoman hienoja vuorimaisemia, mutta tie meni usein tunneliin. Tunnelista ulostultua näkyi sitten tosi korkeita rinteitä sekä vuoristovesiä kuljettava joki. Matkalla olisi ollut esimerkiksi Berchtesgaden, Werfen (jossa jääluola Eisriesenwelt) ja Bichofshofen paikkakuntina, jotka taitavat olla aika hienoja. Tuolla alueella riittäisi nähtävää, mutta pitäisi olla toisenlainen auto, jotta voisi ajaa kaikkiin paikkoihin. Ja aikaa voisi käyttää paljon enemmän per sijainti. Ihan mielenkiintoista olisi tietää miten matkat sujuvat sellaisilla, jotka hinaavat matkailuautonsa perässä miniautoa. Silloin mennään kai pitkäksi aikaa parkkiin jonnekin minne on helppo ajaa ja sieltä sitten retkeillään ympäristöön pikkuautolla.

Leirintäalueen ja Zell am Seen kaupungin välissä oli suojelualue ja rauhaisa käppäillä.

Valitsin Zell am Seen leirintäalueeksemme Panoraman, koska katsoin ettei sen ympärillä ole paljoa asutusta ja että siitä voisi päästä vieressä olevalle kukkulalle siksi ehkä hyvin. Voi kylläkin olla, että Zell am Seen kylästä olisi lähtenyt enemmän ja paremmin polkuja, mutta siellä ei taida olla leirintäaluetta ja siellä olisi saattanut joutua kävelemään ensin koirien kanssa katuja pitkin.

Zell am See sijaitsee yli 700 metriä merenpinnasta ja öisin oli aika vilpoista. Peittelin koiria täkkien alle.

On tosiaan harmi, ettemme koirien kanssa pääse menemään hisseillä, gondoleilla ja funikulaareilla ylös vuorille, vaan joudumme tyytymään alarinteisiin. Vaikka jossain voisi ollakin luvallista matkustaa koirien kanssa esim. kuonokopan kera, niin hissit voivat olla liian täysiä ja meidän koirat panikoisivat. Eri juttu jos olisi edes vain yksi koira per nenä.

Zell am Seessä olisi voinut viihtyä pidempäänkin. Olisi välillä voinut jättää koirat autoonkin nukkumaan ja mennä itse esimerkiksi Kaprunin kylpylään, jossa olisi kymmenen erilaista saunaa. Leirintäalueestamme ehkä 100 metrin päässä oli koirapuistokin, joten koirat pääsivät jolkottelemaan vapaana. Sekin oli hieno homma, että puistossa oli vain yksi sisäänkäynti, joten emme joutuneet vahtaamaan useaa porttia muiden tulokkaiden varalta. Tämmöisiä asioita puistojen suunnittelijat eivät aina ihan osaa suunnitella.

Zell am Seen koirapuisto oli siihen asti hienonäkymäisin vierailemamme koirapuisto.

Zell am Seen Panorama Campingin voisi sanoa olevan mukavan koiraystävällinen ja paikan pitäjät olivat mukavia. Vieressä oleva koirapuisto oli plussaa ja leirintäalue sijaitsi kävelypolkujen varrella. Zeller Seen eteläpäässä on jonkinlainen kosteikko ja suojelualue Wiesen König Reich ja polkuja vailla autoja. Se on kätevää koirien kanssa. Pitää vaan sitten tarkkailla muita koirien kanssa leiriytyviä, että pitävätkö he koiriaan vapaina, vaikka taisi tuollakin olla käsky pitää koirat kiinni niin leirinnässä kuin poluillakin.

Tässä näkyvä portti ei tainnutkaan aloittaa lehmitettyä laidunta vaan päättää sen.

Semmoinen juttu näyttää olevan ainakin Itävallan patikkapoluilla, että ne saattavat mennä lehmien laitumien läpi. Ja sepä onkin vaarallista koirien kanssa. Jossain ohjekyltissä neuvottiin, että jos lehmät hyökkää, niin pitää päästää koira vapaaksi hihnasta. Painajaismaista. Eli näihin laitumiin kannattaa varautua ja olla valmis kääntymään kannoillaan, jos vastaan tulee semmoinen laidun, jossa lehmät ovat paikalla. Ei kannata koirien kanssa semmoista kokeilla. Me taisimme vahingossa yhden semmoisen läpi mennä, mutta sarvipäitä ei näkynyt.

Tässä kohdin olisi mennyt polku asfaltoidun tien sijaan, mutta polun keskellä makasi lehmiä.

Kartan avulla valittu patikkareittimme meni suurimmaksi osaksi hiljaisia asfaltoituja teitä pitkin ja mietin että mikä patikkareitti se semmoinen on. Tosiaan pitäisi varmaan ensin päästä hissillä ylös, jotta pääsisi parhaiden polkujen äärelle. Tai sitten tosiaan patikoida tuntikausia kulkien ensin vähän tylsempiä teitä päästäkseen itse asiaan eli ylärinteiden poluille.

Vietimme Zell am Seessä 2 yötä, eka kerran tällä matkalla ja hyväähän se teki viettää 12. matkapäivä paikallaan. Siinä vaiheessa kilometrejä oli takana 2732.

Reissu matkailuautolla kolmen koiran kanssa Suomesta Espanjaan. Vältämme kaupunkeja, kyliä ja ihmisvilkkaita kohteita ja suuntaamme luontoon kävelemään. Reitti Baltia, Puola, Slovakia, Itävalta, Italia, Ranska ja Espanja.

Lue kaikki tämän matkan jutut >>

Lue juttuja Itävallasta >>

Zell am Seen eteläpuolella on Kaprunin kylä ja sen takana tässä saattaa siintää pilvien takana ehkä Itävallan korkein huippu Grossglockner tai sitten joku muu.
Zell am Seen kaupunki ja sen takana olevat kukkulat.
Wiesen König Reichin opastaulu. Tämmöinen tasainen alue polkuineen on Zellerin järven eteläpäässä.
Wiesen König Reichin polut kulkevat aivan Panorama Campingin vierestä. Niillä oli kätevä ulkoiluttaa koiria, kun rinteiden poluille ei ollutkaan ihan niin näppärää mennä.
Zellerin järven takana näkyi tosi jylhiä vuoria.
Patikointia Zell am Seessä rinteellä. Tämmöisillä poluilla olisi ollut kiva mennä, kunhan lehmiä ei ole laitumilla.

Kun jatkoimme Zell am Seeltä Achenseelle oli Kitzbühelin jälkeen taas tosi jylhiä vuoria.

3 Comments Lisää omasi

  1. Peitelty koira on liikuttava. 🙂 Upeita maisemakuvia!

    1. Alkumatkasta tuli tosiaan öisin peiteltyä koiria, kun lämpömittari oli lähempänä kymmentä kuin kahtakymmentä. Nyt taas Espanjaan päästyämme yöt ovat koirille varmasti ihana poikkeus kolmenkymmenen lämpöasteen päivistä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s