Achensee on kätevä vuoristokohde Itävallassa

on

Zell am Seetä seuraava kohteemme ja yöpaikkamme Itävallassa oli Achensee, joka oli hienoudessaan vielä överimpi paikka. Siellä kirkkaan järven luota lähtee pian nousuun jyrkemmät ja korkeammat vuoret kuin Zell am Seessä. Leiriydyimme Achenseessä Maurachin kylässä Seecamping Wimmerissä, halusimme poiketa mahdollisimman vähän reitistämme ja tuo oli lähimpänä Innsbruckiin Salzburgin suunnasta tulevaa motaria. Tie Achenseelle oli hieman mutkikas ja ylösnouseva, mutta ei mitään liikaa meidän autollemme, missä tapauksessa sen ajanee millä vain kiesillä.

Seecamping Wimmer näkyy tässä järven rannalla.

Seecamping Wimmer sijaitsi ihan järven rannalla, välissä kulki vain kävelytie. Paikkakunta oli muutenkin kivan pieni. Semmoisissa haluamme tällä reissulla vain käydä. Meiltä jäi näkemättä suurin osa Achenseen järvestä, koska se on L-kirjaimen muotoinen ja kulman taakse näkymättömiin jäi pidempi osa puikulaista järveä. Monilla varmaan matkatyyliin kuuluisi ajaa järvi päästä päähän maisemia nähdäkseen, mutta me emme tällä reissulla emmekä tällä autolla oikeastaan halua ajaa huvikseen maisemia katsoaksemme. Kilometrejä tulee muutenkin ihan tarpeeksi ja kuski joutuu kuitenkin toljottomaan tietä ja liikennettä.

Achensee osoittautui meille Zell am Seetä kätevämmäksi kävelykohteeksi, koska heti kylän takaa pääsi jyrkempää rinnettä pitkin nopeammin kävelemään korkeammalle kuin Zell am Seessä. Me suuntasimme putoukselle, jonne meni varsin kiva polku puron vierustaa. Takaisin tulimme leveämpää pyörillekin soveltuvaa tietä, joka päättyy (tai alkaa) Kinderhotellin pihaa.

Achenseelläkin olisi viihtynyt pidempääkin ja valitsisin sen ennemmin pikkupatikointiin kuin Zell am Seen. Leirintäalue oli koiraystävällisuydessään ok, ehkä hieman tiivis, mikä voi olla vähän hankalaa kun siellä oli monilla koiria. Onneksi tuolla ei porukka tainnut pitää koiria vapaana. En tajua miten kovin painavalta se koiranhihna voi joskus ihmisten kädessä tuntua, että sitä ei voi pidellä 😁

Leirintäalueen vieressä oli jokin iso uimala, jonka rantakaistale ikävästi keskeyttää koirien kanssa käveltävän polun, joten siitä uimalalle miinusta kun pakottavat parkkipaikan kautta puikkelehtimaan.

Reissu matkailuautolla kolmen koiran kanssa Suomesta Espanjaan. Vältämme kaupunkeja, kyliä ja ihmisvilkkaita kohteita ja suuntaamme luontoon kävelemään. Reitti Baltia, Puola, Slovakia, Itävalta, Italia, Ranska ja Espanja.

Lue kaikki tämän matkan jutut >>

Lue juttuja Itävallasta >>

Patikoimme vesiputoukselle, jonne kävely kesti meiltä yhteensä varmaankin pari tuntia leirintäalueelta, me kun etenemme aika hitaasti koirien haistellessa.

Vesiputoukselta olisi päässyt etenemään vielä ties miten pitkälle ja mitä ylemmäs pääsee, sitä paremmat maisemat.

Putoukselta jatkuva puro on aika pieni verrattuna putouksen näyttävyyteen.
Putouksen voi nähdä tässä rinteellä aika pienenä.
Achenseen rannan polku kulki aivan leirintäalueemme vierestä.

 

Auringonlasku Achenseellä.
Aamu-usva Achenseellä.
Tie Achenseelle ei ollut liian jännä.
Achenseen alueella on muutenkin hienoja näkymiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s