Lloret de Mar on rantakohde Kataloniassa

on
Lloret de Marin kaupungin keskustan uimaranta.

Lloret de Marissa oli aika hurjaa päätyä illalla tosi vilkkaalle ostoskadulle, kun olimme koko reissun aikana olleet poissa kaupungeista ja ihmisjoukoista. Leirintäalueemme Lloret Blau oli lähellä keskustaa ja pystyimme kätevästi lauantai-iltana kävelemään kauppaan ja rantaan. Siinä välissä oli kävelykatuja, joilla oli paljon kauppoja ja kunnon ihmisvilinä. Millaistahan Lloret de Marissa olisi vilkkaimpana kesäsesonkina? Varmaan aika kamalaa. Keskustassa oli kyllä ihan vanhoja taloja ja kapeita kujia, mutta jotain krääsä-rumaa tässä kaupungissa oli.

Lexie vahti liikennettä Pyreneillä.

Olimme ajaneet päivän aikana Ranskasta Pyreneiden vuoriston läpi Kataloniaan. Emme autollamme tosiaankaan lähteneet minnekään Andorraan ja vuorille, vaan posottelimme A9/E15 -tietä. Siinäkin oli välillä loivaa ylämäkeä niin että vauhtimme laski melkoisesti kuten rekoillakin. Costa Bravalla ennen Barcelonaa olisi ollut rantatien varrella moniakin paikkakuntia leirintäalueineen, meille oli suositeltu Palafrugelia. Suuntasimme kuitenkin pidemmälle Lloret de Mariin, koska sinne mennessä poikettiin melko vähän isosta tiestä. Olin saanut kuulla paikan nimen matkan aikana aika monta kertaa puoliskoni muistellessa parinkymmenen vuoden takaista pyöräilyreissuaan. Jostain Lloret de Marin baarista sai silloin jotain niinkin mahtavaa kuin t-paidan jos osti 10 tuoppia olutta.

Kartassa näytti leirintäalueen takana olevan vihreää aluetta ja siitä päättelin, että sinne voisi ehkä mennä kävelemään koirien kanssa. Se oli kuitenkin jotain aidattua pihaa ja vihjelymaata. Minulla on siinä oppimista, että yksityisten viheralueiden aitaaminen on täällä päin maailmaa aika yleistä. Koirat pääsivät sitten vain lähinnä lähikaduille, jotka sunnuntai-aamuna olivat mukavan tyhjät, ja isompaan puistoon, josta lähdettiin pian pois koiriaan irrallaan pitävien ihmisten vuoksi. Lloret Blau oli semmoinen isompi leirintäalue verrattuna varsinkin edellisen yön Bouziquesin paikkaan. Pääsimme uima-altaalle ja vilkkaampaan aikaan siellä olisi ollut baaria ja kauppaa. Se oli hieman hintavampi kuin Itävallan, Italian ja Ranskan parinkympin leirintäalueet, yhden yön hinta syyskuun lopussa oli 30,10 euroa.

Reissu matkailuautolla kolmen koiran kanssa Suomesta Espanjaan. Vältämme kaupunkeja, kyliä ja ihmisvilkkaita kohteita ja suuntaamme luontoon kävelemään. Reitti Baltia, Puola, Slovakia, Itävalta, Italia, Ranska ja Espanja.

Lue kaikki matkan jutut >>

Lue kaikki Espanja-jutut >>

Lloret Blau -leirintäalueen uima-allas.
Tällä kertaa oli tämmöinen paikka parkkeerata matkailuauto. Uima-allas oli yläpuolella.
Lloret de Mar tuntui lauantai-iltana tosi vilkkaalta, varsinkin kun emme olleet juuri keskustoissa käyneet ajomatkan aikana.
Lloret de Marin rannan talot eivät olleet mitään erityisen kauniita katsella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s