Kallioisten poukamien L´Ametlla de Mar Kataloniassa

on
Kallioiset rantapoukamat taitavat olla L´Ametlla de Marin erikoishienous.

Meille oli mainittu, että Espanjan Välimeren rantatie olisi jotenkin täpötäysi ja että Madridin ohittava sisämaan reitti Andalusiaan olisi kivempi . Meidän oli kuitenkin tosi helppoa edetä tätä AP-7 -tietä. Välillä sai ajaa tosi rauhassa muulta liikenteeltä eikä Barcelonan tai Valencian ohittamisissa ollut vaikeuksia. Lisäksi rantareitillä on niin paljon leirintäalueita, ettei niitä tarvitse valita ajoissa. Nytkin joskus 250 km jälkeen katsoimme sopivan leirintäalueen ja ajoimme sinne. Tällä kertaa kohdalle osui L´Ametlla de Mar, josta ei oltu koskaan ennen kuultukaan.

Tie leirintäalueen sisällä.

Tie Camping Nauticaan oli aika kiemurainen, mutta ajettavissa. Samoin leirintäalueella sai ajella päästäkseen ylhäällä olevalle matkailuautojen alueelle. Siinä välissä oli monenlaista tasannetta telttailijoita varten. Nautica taisi olla leirintäalueistamme hintavin, olisiko ollut yli 35 euroa yöltä, mutta se oli myös hienoimmasta päästä. Siellä oli iso uima-allas ja hiekkaranta aivan sillä kohdalla.

Ehkä leirintäalueen pohjalta minulle tuli koko kaupungista semmoinen fiilis, että se olisi jotenkin marbellamaisesti tavallista äveriäämpi lomakohde. Ainakaan siellä ei ollut samanlaista rantalomakohdevaikutelmaa kuin edellisen yön Lloret de Marissa.  Mutta oikeastihan me näimme L´Amettla de Marista vain rantaa kävelyttäessämme siellä koiriamme.

Tällä kertaa meillä oli aikaa hengailla leirintäalueella eivätkä tavanomaiset ampiaisetkaan häirinneet.

Leirintäalueelta pääsi kävelemään keskustan kohdalla olevan hiekkarannan ohi kohti satamaa. Siellä kävimme aallonmurtajan päällä olevalla tiellä, jonka viereissä louhikossa asui paljon kissoja. Leirintäalueelta pääsi myös toiseen suuntaan ja juuri siellä olivat hienot kallioiset poukamat.

Reissu matkailuautolla kolmen koiran kanssa Suomesta Espanjaan. Vältämme kaupunkeja, kyliä ja ihmisvilkkaita kohteita ja suuntaamme luontoon kävelemään. Reitti Baltia, Puola, Slovakia, Itävalta, Italia, Ranska ja Espanja.

Lue kaikki matkan jutut >>

Lue kaikki Espanja-jutut >>

Leirintäalueen kohdalla oleva hiekkaranta. Onneksi se ei ollut mikään pelkästään leirintäalueen asiakkaille varattu, muilta suljettu ranta, koska sellainen on mielestäni tosi nihkeää. Biitsien pitää olla kaikille avoimia.
Rantatie keskustan suuntaan.
L´Amettla de Marin satama.
Rantapolku.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s