Nata-koira etsii kotia

on

Päivitys kesäkuu 2020: Nata on jo Suomessa uudessa kodissaan!

Parivuotias podenco maneto -rotuinen koditon tyttö etsii kotia Suomesta. Nyt koira on meillä kotihoidossa Espanjassa.

Nata pentujensa kanssa.

Nataksi nimittämäni tyttö on elänyt kodittomana talvikotini lähellä Málagan maaseudulla kuulemani mukaan noin vuoden verran ja olen nähnyt hänet harva se päivä muutaman kuukauden ajan. Nata on todella kaunis, reipas ja hellyttävä. Hän synnytti 14.2.2020 kaksi pentua naapurini vajaan ja pennut olisi tapettu, jos en olisi ottanut niitä ja emoa meille kotiin hoitoon pari päivän päästä synnytyksestä. Koiria kohdellaan Espanjan maaseudulla kuin esineitä. Oli pakko alkaa etsiä näille koteja, koska en halua enää useampaa omaa koiraa.

Pennuilla on jo kodit odottamassa Suomessa, mutta emo tarvitsisi vielä oman lopullisen kotinsa. Sillä on varmuuden vuoksi sijaiskoti odottamassa Suomessa. Nata voi matkustaa huhtikuussa, kun pennut ovat vieroittuneet ja hänet on saatu steriloitua kaikkien muiden toimenpiteiden ohella. Mutta olisi tietysti paras, jos Nata pääsisi Espanjasta suoraan uuteen omaan kotiin.

Nata on leikkisä ja läheinen koira.

Millainen Nata on?

Tien varrella elellessään Nata oli siten arka, että se seisoskeli kauempana antaessani kulkukoirille nameja. Parissa viikossa Natasta kehkeytyi mahtava kotikoira. Nata nauttii rapsutuksesta, hyvittelystä, pussailusta ja kainalossa olosta. Se luottaa meihin ihmisiin ja hakee meistä turvaa. Lisäksi Nata on terhakka ja tykkää leikkiä pallon kanssa.

Nata viihtyy myös sylissä.

Natasta tuli parissa viikossa täysin sisäsiisti ja se osaa pyytää ulos. Se kulkee hienosti myös hihnassa. Luulen, että Nata kävisi myös lapsiperheeseen. Joka tapauksessa uuden kodin on oltava sellainen, jossa tykätään hyvitellä koiria eikä haluta komennella. Ties vaikka siitä voisi tulla agilitykoirakin, koska sen kouluttaminen voisi sujua hyvin herkkujen ja kehujen kanssa. Kissa- tai kanitalouteen Nata ei sovi, koska sillä vaikuttaa olevan halu jahdata kissoja. Sillä on metsästysviettiä ja se myös vahtii pihaa jonkun verran.

Nata on pienikokoinen (nyt 9 kg) ja lyhytjalkainen kuten mäyräkoirat

Tulevat toimenpiteet

Nata rokotetaan, steriloidaan, loishäädetään ja hänelle tehdään passi. Natalle on annettu jo yksi matokuuri, mikrosiru on asennettu ja parasiittitautitestit on otettu (odotamme tuloksia). Uusi omistaja maksaa näistä toimenpiteistä koituvat kulut sekä matkustuskulut. Kulut tulevat arviolta olemaan 600 – 700 euroa (toteutuneet: siru 27 e, verikokeet 95 e + arvioni: lentomatka 90 e, lentokoppa 100 e, sterilointi 250 e ja loput kulut noin 100 euroa).

2 Comments Lisää omasi

  1. lafintaostunese sanoo:

    Hei, varaudu pitkään vuodatukseen – meillä on paljolti yhteisiä kiinnostukseni

    1. Hyvä, tänne vain! Voit myös kirjoitella yksityisviestillä https://www.facebook.com/reissaustajaruokaa , jos haluat, tai kirjoittele tänne muidenkin luettavaksi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s