Kahvilla on kiva kirjoittaa blogia

on
Gopalin kakkukahvit. Kun tilasi kahvin soijamaidolla sai kupissa espressoa tai tummaa kahvia (en ole kummoinen tuntija) ja pienessä kannussa soijamaitoa. Porkkanakakku oli mahtavaa ja siinä oli kaksi kerrosta, välissä ihanaa kermavaahtoa tai en muista oliko se vegaanituorejuustovaahtoa tms. kun maku vei tajun.

Kun ulkona on kevätsää ja aurinko paistaa, tulee huono omatunto olla sisällä. Tervehenkisimmät ihmiset lähtevät silloin pelaamaan palloa puistoon tai mitä ikinä nyt vaan. Minä kävelen kaupungissa kahvilaan ja istun siellä. Kahvilassa tuntee olevansa ihmisten ilmoilla eikä kotona nyhjäämässä. Silti siellä voi tehdä sitä mitä kotona tekisi, eli räplätä tietokonetta, mutta silti tuntea lähteneensä jonnekin ”kun nyt on niin hieno sää”.

Kahvilla-kahvilasta kuva sisältä.

Voisihan sitä puistossakin istua. Mutta minä olen niin hirveän vanha ja raihnainen, ettei selkäni tykkää maassa istumisesta. Ja se maa on ihan kylmää tähän aikaan vuodesta. Ja kevät ja yleensä aikalailla koko kesäkin Suomessa on sellaista, että tulee vilu heti kun aurinko menee pilveen. Hieno sää voi Suomessa tarkoittaa myös kylmää säätä.

Kahvillan latte ja suklaakakku, joka olisi saanut olla mehevämpi.

Menen siis kahvilaan ja tilaan Helsingissä 4 euron laten. Huomasin juuri, että Tampere on tässäkin halvempi kaupunki. Ja jotenkin tuntuu, että Tampereella olisi kokoonsa nähden ehkä parempi vegaanitarjonta kuin Helsingissä? Semmoisen vaikutelman ainakin saa, kun käy yhtenä päivänä Tammelan torin laidalla kasvisravintola Gopalissa nauttimassa taivaallisen porkkanakakun kahvin kanssa ja toisena päivänä viereisessä korttelissa Kahvilla-kahvilassa syömässä vegaanisen suklaakakun ja latten.

Salaattipitoinen annokseni Gopalissa: intialaista kaalisalaattia, jotain sekasalaattia, hapankaalia, kerma- tai majoneesipitoista salaattia, intialaistakukkakaalikastiketta, palak-tofukastiketta ja kasvispyörykkä.

Tykkään Gopalin seisovan pöydän salaateista ja intialaisista ruoista. Toki intialaista ja muuta aasialaista kasvisruokaa on Suomesta muutenkin helppo saada ja siksi minusta tietysti tuntuu hienolta, jos joskus voi ulkona syödä vegaanisia kakkuja, lasagnea ja hampurilaisia. Mutta loppujen lopuksi syön salaattien lisäksi mieluiten Aasian ruokia ja muita ruokia silloin tällöin vaihtelun vuoksi. Kun joskus joku sanoo hänen henkisen kotimaansa olevan siellä ja siellä, niin minun kulinaristinen kotimaani on Thaimaa ja välillä Intia, Kiina, Japani ja Indonesia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s