Kotimaan matkailuvuoden avaus Saimaalla

on
Puuvene Saimaan rannalla.

Mielestäni mikään ei ylitä Thaimaata ja Intiaa matkailumaina. Mutta on myös hyvä osata nauttia hyvistä asioista siellä, missä sitä milloinkin saattuu olemaan. Tämäkin asia minun piti oppia ulkomailla, eli älysin alkaa tutustua suomalaisiin kansallispuistoihin patikoituani lyhyitä reittejä Uudessa-Seelannissa.

Koloveden maisemia kesältä 2011.

Eilen olin mukana ajeluttamassa puuvenettä Saimaalla ja sitä voisin sanoa tämän kesäiseksi kotimaan matkailukesäni aloitukseksi. Saimaa on suomalaisittain upeaa seutua. Jos vain tämä meidän ilmastomme ei olisi näin viheliäinen, että ulkoilu on miellyttävää ainoastaan pari kuukautta vuodessa, jos sitäkään. Tuli aika kylmä kun pari tuntia oli moottoriveneellä vesillä.

Yöpaikka melontareissulta 2011.

Reitti kulki Koloveden pohjoisosan kautta. Olen pari kertaa käynyt Kolovedellä melomassa kahden päivän reissut, ja voin suositella tätä puuhaa. Vesistöillä myös säästyy pahimmilta hyttys- ja mäkäräparvilta, toisin kuin metsissä vaeltaessaan.

Olen miettinyt miten Järvi-Suomi näyttäytyy ulkomaalaisille. Ovatko ne sellaisia maailmanluokan maisema, että itse tulisin sellaisia ihailemaan ulkomailta asti? Suomesta puuttuu oikeat vuoret, eikä meillä ole juurikaan söpöjä kyliä.

Koira hiljaisessa Saimaan illassa.

Mielestäni Suomi ei ole kummoinen matkailumaa, mutta voisin kyllä suositella vuokraamaan mökin mahdollisimman syrjästä järven rannalta. Paras aika voisi olla elokuu, jolloin aktiviteetteihin kuuluisi lukemisen, saunomisen ja veneilyn lisäksi marjojen poimintaa ja sienestystä ja yritystä löytää oikea tori, josta ostaa kauden vihanneksia.

4 Comments Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: Pyylin polku Heinävedellä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s