Lontooseen valmistautuminen

on

Lontoo on yksi lempikaupungeistani, mutta en ole käynyt siellä noin kymmeneen vuoteen. Muutaman kerran on ollut outo olo, kun minulla on ollut siellä lennonvaihto matkalla jonnekin muualle. Olisin aina halunnut jäädä sinne muutamaksi päiväksi.

Lähden Lontooseen kaverini kanssa ja ostimme lennot Ryanairilta, jonka kieroudesta kirjoittelinkin jo. Lennot ovat Turusta ja helsinkiläisen tarvitseekin tämän takia miettiä Ryanairilla lentämisen kannattavuutta. Menopaluujunaliput aikuiselta kun maksaa Turkuun tai Tampereelle helposti yli 60 euroa.

Happy cow -sivustolta tulostettuja listoja Lontoon kasvisravintoloista.

Halpalentoyhtiöiden lisäksi Suomessa on alkanut toimia myös halpabussit. Matkustan juuri tätä kirjoittaessani tavallisessa pitkän matkan bussissa Mikkelin liepeillä. Meitä on kyydissä kuskin lisäksi vain viisi henkilöä ja eihän se ole järkevää. Onnibussin systeemi, jossa lipun voi saada ajoissa ostamalla jopa kolmella eurolla, vaikuttaa järkevältä, jos sillä saadaan bussit täpötäyteen.

Kun ostimme Onnisbussilta liput kahdelle hengelle edestakaisin Helsingistä Turkuun muutamaa viikkoa ennen matkaamme, saimme menopaluuliput keskimäärin hintaan 11,50 euroa henkilöltä. Bussi menee kaiken lisäksi Turussa lentokentälle asti. Matkan kesto on sama kuin menisin junalla ja vaihtaisin paikallisbussiin, eli nuo bussit eivät kiertele pienempien paikkakuntien bussiasemia. Todennäköisesti Onnibussinkin taustalta tulee löytymään jonkunlaista riistoa, mutta ekologisessa mielessä tavallisten bussien tyhjyys ei sekään ole hyvästä.

Jotta ensimmäinen päivä Lontoossa ei alkaisi ravaamisella hostellien perässä, halusin tehdä varauksen etukäteen. Hostelleja on kovin monen hintaisia ja laatuisia. Lontoon Bayswaterissa on hotellikeskittymä, jonne voisin kuvitella meneväni hotelleja etsimään etukäteen varaamatta.  Hostellien suhteen en tiedä, onko vastaavaa. Meille kun kelpaa nyt dormitkin.

Matkaan lähtö odottaa.

Varasimme kolmeksi ekaksi yöksi dormipaikat Monkeys in the Trees -hostellista Hyde Parkista länteen. Sunnuntaihin mennessä saamme ehkä pohdittua loppumatkan puuhista, sillä jos on tosi kuumaa, voisimme mennä Brightoniin meren rannalle ainakin pariksi päiväksi. Viimeksi kun olin viikon Englannin lomalla, niin lopuksi Brightonissa kaverini kanssa tuli olo, että siellähän olisi voinut olla koko ajan kuuman ja kiireisen Lontoon sijaan.

Olin kuvitellut valmistautuvani lomaan enemmänkin tulostelemalla karttoja eri alueista ja merkitsemällä niihin minua kiinnostavia paikkoja ja kauppoja. Sain sentään tulostettua Happy Cow -sivustolta Lontoon keskustan kasvisravintoloiden tiedot. Muutama vuosi sitten käydessäni New Yorkissa en tyytynyt vain tulostamaan noin 70 kasvisravintolan tietoja, vaan merkitsin kiinnostavimmat parikymmentä karttaan, jolloin nälän yllättäessä pystyi katsomaan, mitä kasvisravintoloita läheltä löytyy. Kuten New York maailman mittakaavassa, Lontoo on Euroopan vegaaniruokamekka.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s