Matkustaminen Lontooseen ja ekat herkkuruoat

on
Lontoossa suunnistimme matkustamisesta nälkäisenä ensin Sohossa sijaitsevan Vitao-kasvisravintolan buffettiin.

Säästämällä ainakin sata euroa Lontoon matkoissa sai nähdä vähän vaivaakin. Sen sijaan, että olisin vain ottanut 40 minuutin bussin Helsinki-Vantaalle, parin tunnin lennon ja metromatkan Lontoossa, piti ensin matkustaa pari tuntia bussilla Turun lentokentälle, lentää pari tuntia ja sitten matkustaa 1 t 15 min bussilla. Mutta ihan hyvä tuntipalkka siis tavallaan hieman pitempään busseissa lusimiselle hyvässä seurassa.

Nätit näkymät Turun saaristoon.

Perillä oli hirveä nälkä, koska emme tietenkään olleet varustautuneet ihmeellisemmin eväillä eikä Ryanair tarjoa mitään lennoilla. Emme siis menneet suoraan hostellille, vaan jäimme matkalla Sohoon syömään. Sohon alueella vaikuttaa olevan paljon kasvisravintoloita ja muistankin edellisiltä visiiteiltäni 10 punnan thai-kiinalaiset kasvisbuffetit. Jos en väärin muista, niin 10 vuotta sitten ne maksoivat tuon verran, mutta nykyään ne ovat halvempia, ehkä 6-8 punnan arvoisia. Voikohan tuon suuntainen hintakehitys olla mahdollista?

Ruoka Vitaon kasvisbuffetista.

Vitao-ravintolassa oli intialaistyylisiä lämpimiä ruokia sekä hyviä salaatteja. Ruoat maistuivat tuoreilta, oli käytetty tuoreita yrttejä, eikä ruoat vaikuttaneet tuntikausia paikallaan seisoneilta. Yhden lautasen lataaminen buffetista maksoi 5,70 puntaa eli pidin sitä edullisena. Paikasta oli haluamamme mangokakku loppu, joten suuntasimme lähellä olevaan, ilmeisesti samojen omistajien, kasvisravintola Vantraan.

Vantran kasvisbuffetin tiski.

Vitao oli melko pieni kulmassa sijaitseva ravintola ja Vantra oli isompi, jossa oli lähinnä pitkiä pöytiä, jotka taitavat olla maailmalla jokseenkin muodikkaita. Eli sellaisia, joissa eri porukoiden ihmiset istuvat saman pitkän pöydän äärellä. Vantran ruoka oli melko samantyylistä, mutta valikoima oli ehkä jopa kolminkertainen. Noin suuresta herkkuvalikoimasta olisi vaikea kerätä vain yhtä pienehköä, muistaakseni 8,90 punnan arvoista, lautasta ruokaa. Nuo eivät siis ole all you can eat -buffetteja (mikä on ihan hyvä, kun niistä tulee aina syötyä liikaa), vaan kerätään vain yksi satsi. Vantrassa oli kumminkin myös 14,90 punnan optio, jossa tunnin aikana sai hakea ruokaa lisääkin.

Kahvit ja mansikkakakku Vantrassa.

Vantrassa söimme mansikkakakkua ja cappuccinoa. Kakut ovat tuolla raakaravinnon kakkuja ja en pistäisi pahakseni jos loppuelämäni kakut olisivat raakakakkuja, koska maussaan ne eivät häviä muille. Tuossa oli mansikan joukossa ainakin mantelia tai cashewpähkinää.

Hostellin pubista kuva.

Hostelli vaikutti heti hyvältä valinnalta. Eipä ole missään käymässäni hostellissa tainnut olla yhtä viihtyisää respaa kuin The Monkeys in the Treessä, jonka respa oli siistin pubin tiski. Dormihuone oli vähän pettymys, koska luulimme varanneemme paikat huoneesta, jossa olisi kolmikerroksiset  hieman yksityisyyttä antavat puusängyt tavallisten metalliputkilosänkyjen sijaan. Mutta vessat olivat siistit ja suihkusta tuli lämmintä vettä. Tuonne oli Shepherd´s Bushin metroasemalta vähän matkaa, tai ainakin se tuntui siltä vähän uupuneena matkatavaroiden kera. Metrikseltä pystyi ottamaan myös bussin lähemmäksi.

Annos thaimaalais-kiinalaisesta kasvisbuffetista.
Osa thaimaalais-kiinalaisen kasvisbuffan antimia.

Illalla kävimme harhailemassa lähimmän Shepherd´s Bushin tienoolla olevassa ostoskeskuksessa, jonka läpi piti vain kävellä, mutta eipä löydetty ulos oikeaan paikkaan. Sitten vielä kävimme aseman lähellä Uxbridge Roadilla olevassa thai-kiinalaisessa kasvisbuffetissa (löytyy tältä sivulta nimellä Tai Veg) syömässä. Siellä oli mahtavan näköinen lähinnä kiinalaisruokabuffet feikkilihoineen, mutta maut eivät ehkä olleet kovin erikoisia. Sekä thaimaalaisen että kiinalaisen ruoan suhteen on vähän niin, että ne ovat erityisen hyviä vain vastavalmistettuina.

Kustannuksia:

  • Onnibussi Helsinki-Turun lentoasema yhteen suuntaan noin 6 euroa, liput ostetaan netistä mahdollisimman ajoissa, jotta saa mahdollisimman halvalla alkaen 3 euroa
  • Lento Ryanairilla Turku-Lontoo Stanstedt meno-paluuu noin 82 euroa (ilman turhia lisäpalveluita), liput ostetaan netistä mahdollisimman ajoissa, jotta saa mahdollisimman halvalla
  • Bussi Standstedt – Lontoon Liverpool Station 8 euroa (National Express), lippuautomaatti lentoasemalla (Easybussin lippu olisi ollut 9 euroa, kun emme olleet varanneet etukäteen)
  • Lontoon 7 vrk matkakortti zonet 1-2 (en muista paljonko, jotain 30 puntaa?) + 5 euroa Oyster-card-maksua, jonka sai takaisin palauttamalla kortin jonnekin lipunmyyntipisteelle, ostin kioskilta Liverpool Stationilta
  • Dormipaikka Monkeys in the Trees -hostellissa 25 euroa/yö
  • Keskikokoinen Starbucks-soijalatte ehkä 3,5 puntaa eli noin 4,30 euroa
  • Vegebuffet Vitao-ravintolassa 5,70 puntaa eli 7 euroa
  • Vegebuffet Thai Chinese -ravintolassa 8,50 puntaa eli 10,50 euroa
  • Mango katukioskista 0,70 puntaa eli 0,87 euroa

3 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s