Pyörimistä ja syömistä Sohossa

on
Vietnamilaiset kesärullat maapähkinäsoossin kanssa Namissa Sohon Dean Streetillä.

Aamu otettiin aika iisisti edellisen päivän ravausten jälkeen. Päivän suunnitelma oli mennä Chinatowniin ja jotenkin jäimme pyörimään melko pienelle alueelle sinne, Sohoon ja Piccadilly Circukseen koko päiväksi. Välillä sitä näkee jonkun jännän kaupan, sitten pitää saada kahvia, löytää vessa tai on nälkä. Sillä tavalla se aika kuluu.

Lontoon China Townin pääkatu Gerrard Street.

Yhdestä Chinatownin ruokakaupasta ostin kotiin viemiseksi monta pakkausta semmoista napakkaa aika kuivaa maustettua tofua, jotka voi säilyttää huoneenlämmössä tiiviissä pakkauksessaan. Ehkä vähän semmoista kuivalihamaista. Näitä olen kaivannut Kiinasta, jossa kävin joskus vuonna 2005 matkustelemassa vajaan kuukauden. Nuo ovat käteviä, nameja ja edullisia, ja jos tänä kesänä tulee lähdettyä Suomessa patikoimaan, niin menevät kevyenä matkaruokana mukana.

Tom kha -keiton jämät thaimaalaisessa Rosa´sissa Sohon Dean Streetillä.

Englannissa vieraillessani mieleeni ei tule eikä ole tullut mitenkään pyrkiä löytämään paikallista vegaaniruokaa. Lontoo on tietysti niin monikulttuurinen, että mikä vain ruoka on lontoolaisten ruokaa. Mutta jos voi syödä hyviä salaatteja ja aasialaista ruokaa, niin en minä innostuisi mistään vegaanisesta munuaispiiraasta. Kolmantena reissupäivänä söinkin vietnamilaisia kesärullia (kuin kevätrullat, mutta näitä ei paisteta), thaimaalaista kookoskeittoa ja lähi-itäläistä falafelia.

Vietnamilaisen katuruoan ravintola Nam.

Happy cown kasvisravintolalistauksen sijaan paremmat sivut Lontoon suhteen saattavat olla Vegan London -sivut. Mehän kävimme ensimmäisenä iltana thai-kiinalaisessa kasvisbuffetissa lähellä hostelliamme Uxbridge Roadilla Shepherd´s Bushin metroaseman vieressä. Pettymykseksemme osoittautui, että Sohossa Windmill Streetillä (Tao) ja Old Compton Streetillä (Jai) olevat thai-kiinalaiset kasvisbuffat ovat samaa ketjua samoin ruoin. Old Compton Streetin buffassa oli joitain eri ruokia, mutta jos asiat on tylsästi, ruoat ovat noissa kaikissa samoja ja ei-niin-päräyttävän makuisia.

Maozin tiskiltä itse kerätty salaattiboksi falafelien oheen. Maoz sijaistsee Old Compton Streetillä Sohossa.

Kun Sohosta eksyi lähemmäksi Piccadilly Circusta, tuli aika paljon ihmismassaa vastaan. Sohokin vilkastui kovasti iltaa myöten. Me kuitenkin suuntasimme Maoz Vegetarianiin syömisen jälkeen ajoissa hostelliin illaksi, kun ei ollut oikein mitää kiinnostusta jäädä jonnekin Sohon pubiin kaljaa juomaan.

Maoz on loistava falafel-pikaruokaketju, joista saa falafelia ja hakea täytteitä salaattibuffasta pitaleivän sisälle tai salaattiboksiin, santsaus on ok. Tuolla sai laittaa päälle mm. tahinikastiketta ja salaattibuffasta löytyi mm. mässyä paistettua kukkakaalia ja eri tavoin maustettuina herkkusieniä, kypsää porkkanaa, punakaalia, oliiveja, bulguria, kurkkua, sipulia jne. Olen aiemmin syönyt Maozeissa ainakin Amsterdamissa ja Barcelonassa. Ketju saisi levitä Suomeenkin ankeiden kebabpaikkojen tilalle.

Kustannuksia:

  • Kahden kesärullan satsi noin 2 tai 2,50 puntaa
  • Tom kha -keitto noin 5,50 puntaa
  • Maozin salaattiboksi 5 falafelin kera noin 5,50 puntaa
  • Soijalatte jossain 6. kerroksessa sijaitsevassa ravintolassa noin 3,50 puntaa

4 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s