Kävelypäivä Lontoossa

on
Mehukoju Shepherd´s Bush Marketissa tarjosi hostelliaamiaista parempaa ruokaa.

Hostellimme hintaan kuului aamiainen, mutta en ole hirveän innostunut valkoisesta paahtoleivästä hillon kera enkä maissimuroista mehun kanssa soijamaidon puuttuessa. Minua harmittaa, että ympäri maailmaa backpackergettojen ravintoloihin ja majapaikkoihin vaikuttaa levinneen käsitys, että länkkärit haluaisivat syödä juuri tuommoista ruokaa aamiaiseksi paikallisten ruokien ja tuoreiden hedelmien sijaan. Syövätkö englantilaiset ja jenkit oikeasti tuollaista pullaleipää ja hillloa aamiaiseksi? Miksi ihmeessä?

Nätti talorivistö Holland Park Avenuelta kuvattuna.

Päivän aloitus oli suunnistaa Notting Hilliin The Travel Bookshopiin, mutta harmiksi sitä ei enää ollut olemassa. Sen vieressä oli enää kirjakauppa Notting Hill Bookshop, jonka matkakirjat koostuivat ikäväksi lähinnä vain opaskirjoista. Onneksi matkalla sinne Kensingtonissa törmäsimme kirjakauppaan, jossa oli hyvä matkakirjaosasto. Ostin silloin sieltä vain yhden kirjan odottaessani The Matkakirjakauppaan pääsemistä, mutta pitää näköjään palata tuonne, koska matkakirjaosastosta saattaisi löytyä vielä jotain hyvää.

Portobello Road.

Kävelimme hirveästi koko päivän ajan. Kävelimme pitkin Portobello Roadia Bayswaterin alueelle Queenswaylle ja syötiin jonkun tavaratalon kehnohkossa japanilaisessa pikaruokalassa. Sitten tallustettiin Kensington Gardensin läpi Natural History Museumiin. Lontoon luonnontieteellinen museo on mahtava paikka. Jo pelkästään joku lintuosasto on  tosi mielenkiintoinen täytettyine lintuineen. Jostain syystä museossa jotkut täytetyt linnut eivät tunnu pahalta samalla tavalla kuin jonkun olohuoneen hyllyssä. Koska museo on erikoisnäyttelyitä lukuunottamatta ilmainen, kiertelimme siellä tuona päivänä vain vähän eikä ”koko rahalla”.

Japanilaista ruokaa Yo! Sushista.

Kävelymaratonimme jatkui, kunnes löysimme New Yorkista meille tutuksi tulleen Whole Foods Marketin. Whole Foods on Yhdysvalloiksi isoksi paisunut luomuhko ketju, joiden isoimmissa marketeissa on ruoka- ja kosmetiikkaosastojen lisäksi isot ruokabuffetit ja ravintoloita. Tämmöiselle ruokahullulle se on kiva paikka, koska siellä on myös hyvä valikoima vegaaniruokia. Tuoreita vihanneksia oli tuolla montaa sorttia, mutta olivat aika kalliita, puhumattakaan hirveän kalliista buffetista, salaattiannokseni tuli maksamaan jopa 17 puntaa.

17 punnan salaattiannos Whole Foodsista oli hyvä, mutta aivan ylihintainen.

Hiukan myös mietitytti mitä ketjun periaatteet ovat, koska kaikki ei ole esimerkiksi luomua. Ehkä Jenkeissä ja Britanniassa tavallisissa marketeissa myydään niin paljon huonolaatuista halpistavaraa, että Whole Foods eroaa niistä ainakin siinä. Siellä on paljon kalliita erikoistuotteita, jotka saattavat kuitenkin esimerkiksi minulle olla arkipäiväisiä tuotteita, mitä ei vaikkapa lähisiwasta saa.

Vegaanista frozen yoghurtia, joka oli kuin pehmistä. Sattumalta löytyi ostoskeskuksesta Queenswaylta-

Whole Foodsia on Jenkeissä moitittu ainakin siitä, että se on laittanut perinteisemmät luontaistuote- ja ekokaupat ahtaalle. Mutta minusta vaikuttaa, että ne enemmänkin kilpailevat perinteisten markettien kanssa. Niissä myydään parempaa tavaraa ja monta kertaa paremmalla kasvisvalikoimalla, mutta ovathan ne toki elitistisiä hintoineen. En ole ehkä perehtynyt kritiikkiin kunnolla, mutta luulen Sainsburyissä ja Safewayissa olevan enemmän moitittavaa.

Kustannuksia:

Mehu Shepherd´s Bush Marketissa 2 puntaa.
Merileväsushia pari annosta, tofua ja edamamea Yo! Sushista noin 9 puntaa.
Melkein kilon salaattiannos Whole Foodsista noin 17 puntaa.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s