Matkakuume on tauti, joka tappaa

on

Matkailublogin kirjoittaminen on aika moraalitonta touhua, koska se ei suinkaan ole pelkkää asioiden esittämistä, vaan se todennäköisesti promotoi matkustamista. Matkailu on yksi epäekologisimmista ajanvietteistä riippuen siitä, mitä ihminen sen sijaan ajallaan ja rahallaan tekisi. Ykköseksi se varmaan menee, jos sen toteuttaa jonnekin viikoksi lentämällä, shoppaamalla, muovivesipulloja ja kertakäyttötuotteita käyttämällä ja vaikkapa kuivilla alueilla vettä tuhlaamalla.

Tämän blogin pitäminen johtuu jostain kummasta halustani kirjoittaa minua eniten kiinnostavista asioista. Minun on tehnyt mieli kirjoittaa jo vuosia, mutta koska se on aina niin kortilla olevan aikani haaskausta, en ole siihen retkahtanut kuin vasta tänä keväänä. Reissaaminen sinne tänne on koko ajan mielessä.

Uusien öljynporauskohteiden ja ilmaston lämpenemisen myötä voidaan sanoa esimerkiksi jääkarhuille hei hei.

Paitsi että ainainen matkakuume vie mielenrauhani, on matkailulla vakavampiakin seurauksia. Täytyy olla pullossa kasvanut, ellei ole tietoinen lentämisen ympäristöseurauksista. Ja mielestäni on  parempi myöntää omat moraalittomat harrastuksensa ja jatkaa elämää sen sijaan, että yrittäisi muunnella noloa totuutta. Lentäminen käyttää rikolliset määrät öljyä ja sen tiedettiin saastuttavan jo ennenkuin hiilidioksidipäästöistä alettiin puhua.

Junassa kulkee leppoisasti koirakin.

Joku voi tuumia, että voihan sitä matkustaa muutenkin kuin lentämällä. Kyllä tosiaan voi, olen kerran matkustanut yhteen suuntaan Suomesta Malesiaan asti junalla, bussilla ja lautalla, mutta tämähän on vain murto-osa tekemistäni matkoista, joista niin moni on tapahtunut lentokoneella tai matkailuautolla. Tarvitaan lentolippujen roimaa hinnannousua ja muutosta elämäntavassa, jotta kaukomatkat alettaisiin pääasiassa tehdä useiden viikkojen pituisina ekologisempia joukkoliikennevälineitä käyttäen.

Osalla ihmisiä voisi toimia, jos tekisi välillä puolen vuoden matkan itään, jonka jälkeen jaksaisi olla pari vuotta taas matkustamatta. Monilla pitkä matka vaan lisää matkahalua. Minulla ainakin homma riistäytyi käsistä ensimmäisen pidemmän matkan jälkeen. En kyllä tiedä, mitä pitäisi tehdä. Turha sanoa, että tuo on tuollaista itseruoskintaa, koska en kieriskele tunnontuskissa, se on turhaa. Pitäisi ennemmin tehdä jotain muuta. Haluaisin oikeasti keksiä, mitä kivaa voisi tehdä upeisiin paikkoihin matkustamisen sijaan. Useimmat vissiin estävät tylsistymisensä hankkimalla lapsen, isomman asunnon ja liikaa töitä. Eivät ihan ekologisia valintoja nämäkään. Ehdotuksia otetaan vastaan.

Tieteellisempää tekstiä kannattaa muuten hakea esim. Greenpeacelta. Tässä erinomainen ja helppolukuinen kirjoitus lentämisestä.

4 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s