Kaakkois-Aasian matkaan valmistautuminen

on
Tällaisiin karstikukkulamaisemiin odotan pääseväni tällä kertaa Halong Baylla. Tämä kuva on kuitenkin Pranangin rannalta Krabilta vuodelta 2005, jolloin muutkin tämän jutun kuvista on otettu.

Järjestin tällä viikolla itselleni makoisan loppuvuoden, jolloin vietän seitsemän viikkoa Thaimaassa ja Vietnamissa. Tämä antaa kummasti potkua nyt seuraavan kuukauden läpi tarpomiseen. Iso osa vapaa-ajasta tulee kulumaan matkavalmisteluissa opaskirjoja ja verkkosivuja lukien, tulevaa fiilistellen. Ohjelmaan kuuluu toki myös säästökuuri. Pitää ennemmin tyhjentää kuiva-ainekaappia ja pakastinta kuin ostaa herkkuja ruokakaupasta. Thaimaassa saa leipäpussin hinnalla upeaa ravintolaruokaa.

Vietän Hong Kongissa kaksi iltaa, joilta odotan samanlaista suurkaupungin hektisyyttä kuin Bangkokin Sukhumvitin seudulta, josta tämä kuva on otettu sky train -asemalta.

Matkalle lähtö sinetöityi lentolippujen ostamisella. Löytämieni lippujen bonuksena on se, että pääsen viettämään menomatkalla yhden illan ja yön sekä paluumatkalla iltapäivän ja illan Hong Kongissa. En ole siellä aiemmin käynyt, mutta olin suunnitellut yhdistäväni vierailun siellä tähän reissuun. Vierailut jäävät hyvin lyhyiksi, mutta parempi noin kuin ei mitään. Ne tulivat bonuksena samalla, kun löysin muutenkin sopivat lennot Bangkokiin.

Vietnamilta odotan uudenlaisia aasialaisia makuelämyksiä ja toreja, tämä kuva on Krabin torilta.

Vietän reissussa kolme viikkoa itsekseni ja neljä viikkoa vanhempieni kanssa. Heidän kanssaan lähden Bangkokista kolmeksi viikoksi Vietnamiin. Tarkoitus on reissata pohjoisesta Hanoista eteläiseen Ho Chi Minh Cityyn. Vietnam on uusi tuttavuus ja kirjoista kaivelen tietoa, missä siellä halutaan käydä. Halong Bayn karstikukkulainen merenlahti on tärkein kohde. Varmaankin matkan varrella käydään jossain kansallispuistossa kävelemässä ja pysähdellään esimerkiksi Hoi Anissa, Huessa ja Nah Trangissa, ellei se vaikuta hirveältä turistirannalta.

Hanoin ja Halong Bayn holleilla ei tuolloin ole erityisen lämmintä. T-paidassa varmaan tarkenee ja olot vastannevat Suomen kesää. Etelässä on sitten jo ihan trooppiset säät.

Vuonna 2005 olin Bangkokissa Thaimaan kuninkaan syntymäpäivän aikaan joulukuun alussa.  Nyt missaan bileet, koska olen silloin Vietnamissa.

Hankimme lentoliput Bangkok–Hanoi ja Ho Chi Minh City–Bangkok jo nyt etukäteen. Maateitsekin olisi pystynyt kulkemaan, mutta nyt sitten tällä tavalla. Jos Vietnamissa on tyly meininki, niin voimme kiiruhtaa Etelä-Vietnamiin ja sieltä käydä vaikka Angor Watissa Kamputseassa tai sitten vaikka Laosissa. Olen nimittäin lukenut, että Vietnamissa osataan rahan nyhtäminen turisteilta monenlaisin kommervenkein ja että välillä tyrkyttämismeininki käy hermoille. Katsotaan miten käy. Sehän voi olla vaikka Thaimaatakin parempi kohde, jos siellä ollaan suorakäytöksisempiä kuin Thaikuissa.

Kuva Rambuttri-kadulta, jolla tallustaa perinneasuun pukeutunut puusammakoita turisteille myyvä nainen.

Bangkokin ensimmäisen viikon majapaikan varasin jo etukäteen, eli vanhan tutun Rambuttri Village Innin. Sen hinnat vaikuttavat nousseen entisestä, eli kahden hengen huone irtoaa huikealla 30 eurolla per yö. Minä kun majoitun yksin, niin joudun puolittamaan 17–19 euroa yöltä. Bangkokista saa halvempiakin majapaikkoja. Minä vaan olen sieluni silmin tässä jonkin aikaa kuvitellut itseni tuonne hotelliin kattouima-altaalle, ostamaan vanhoilta kulmilta maailman parasta appelsiinimehua, käymään Rambuttri-kadulla hieronnassa ja kampaajalla ja katsomaan, makaako sama koira edelleen 7/11 -kioskin edessä. Ehkä loppuloman vietän jossain ikkunattomassa kopissa.

Ehkä tällä kertaa joudan kiertelemään palatseja ja temppeleitä Bangkokissa, joissa ei ole tullut viime reissuilla käytyä.

En vielä tiedä, missä vietän reissun kaksi viimeistä viikkoa, se jää silloin päätettäväksi. Jos tekee mieli sukeltamaan ja rauhalliselle biitsille, niin suuntana varmaan Koh Phanganin saari ja siellä vuosien takainen biitsibungalowipaikka. Jos tekee mieli metsiin ja uusiin paikkoihin Thaimaassa, niin suuntaan ehkä Chiang Maihin. Voisin myös bongata Bangkokin lähipaikat Ayutthayan ja Sukhothain, jotka ovat vanhoja pääkaupunkeja, ja ehkä Pattayakin pitäisi nähdä omin silmin.

Näkymä Koh Phanganilta ihanan Laem Som 2 -bungalowipaikan terassilta.

Koska kaksi viimeistä viikkoa on korkeasesongin aikaa, ei majapaikkojen saatavuus ole ehkä kovin mahtava. Siinä auttaa se, että toisaalta olen tyytyväinen, jos saan jonkun rähjäisen, mutta halvan kopperon, tai sitten kalliimman ja ihanan mökkeröisen.

Kustannuksia:
lennot Hki-Hong Kong-Bangkok  ja takaisin: 818 euroa
lennot Bkk-Hanoi ja HCMC-Bkk: 200 euroa
hotelli Bangkokissa 1 hh: 17–19 euroa/yö

Myöhemmin lisättyä: reissu peruuntui

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s