Vegaaninen kuppikakkupuoti Forumissa!

on
Niia´s Cupcakesilta noudetut kolme pientä kuppikakkusta: suklaa, appelsiini ja mustikka.

(Puotia ei enää ole, juttu on vuodelta 2012).

Kuppikakut ovat yksinkertaisuudessaan nerokkaita leivoksia. Alla on kakkupohjan tapaista höttöä eri mauissa ja päällä kuorrutetta, jossa ei ole rajaa makujen ja värien valikoimassa.

Kuppikakut ovat tulleet jotenkin esiin 2000-luvulla ja on kaikenlaisia leivontakirjoja, kuten Vegan Cupcakes Take Over the World. Unohdan usein, etteivät kaikki kuppikakut ole vegaanisia. Ihmiset turhaan laittavat pohjiin kananmunaa ja tekevät kuorrutteet epävegaanisia margariineja käyttäen, vaikka nämä eivät ole ollenkaan tarpeellisia.

Kuva otettu sivulta facebook.com/NiiasCupcakes.

Helsingin Forumin kauppakeskuksessa on nykyisin ihana kuppikakkukioski, Niia´s Cupcakes. Siellä käydessäni myynnissä oli monia ei makuja. Maistoin neljää erilaista: suklaa-, appelsiini-, kookos- ja mustikkakuorrutteisia. Kaikissa vaikutti olevan sama pohja, jonkinlainen miedohko suklainen. Tykkäsin eniten suklaakuppikakusta, vaikka en suinkaan ole sellainen, joka aina valitsisi suklaan. Kakkossijan jakoivat appelsiini ja kookos. Mustikka oli ok, mutta kuorrute ehkä olisi voinut maistua vahvemmin mustikalta.

Kuva otettu sivulta facebook.com/NiiasCupcakes.

Kuppikakut oli pidetty aika simppeleinä ja syötävä hile oli ainut koriste, kuppikakut ovat tietysti koristeellisia sellaisenaan. Itsellä vaan voisi olla kunnianhimo väkertää näistä herkuista taideteoksia, mutta semmoinen näkyisi tietysti myyntihinnoissa. Jos oikein muistan, pikkuiset maksoivat noin 2,90 euroa ja isot 3,90 euroa tai jotain sinne päin. Ostin kolme pientä, koska halusin maistaa useita, ja kookoksisesta tarjottiin maistiainen. Kuppikakkujen maku ei paljastanut sitä, että esitteen mukaan niissä käytetään täysjyväjauhoja.

Käyn tuolta varmasti vielä monta kertaa hakemassa herkkuja. Vastaavana paikkana ennen minulle on toiminut Arnold´sin donitsit, mutta olen kyllästynyt niihin jo vuosia sitten eikä vaahterasiirappipäällysteistä originalia enää ole valikoimassakaan. Nykyisen vegaanisen donitsin eli kookoksen kuorrute on ihan ok, mutta taikinaa on liikaa suhteessa kuorrutteeseen. Siksi onneksi on kuppikakut 🙂

Onneksi vihdoin Helsingin keskustastakin saa vegaanisia leivonnaisia. Muita paikkoja tiedän vain, että Hakaniemen Silvopleesta ja Sörnäisten Veganissimosta vegaanit voivat saada makeita herkkuja. No, kookospalleroita saa monista kahviloista, mutta ei niitä aina viitsi syödä.

Jos on hyvä sää, voi vaikka Forumin Robert´s Coffeesta hakea soijalatten Niian kuppikakkujen kanssa juotavaksi ja istahtaa vaikka Vanhan rappusille tai Narinkkatorille katselemaan ihmisiä.

Kuppikakkureseptejä:

Pop-up -kesäkahvilan pitoa ja kuppikakkujen myyntiä
Chocochillin kuppikakkureseptit
Vegan cupcakes

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s