Pakkauslista Vietnam-Thaimaa -matkalle

on
Kuvassa mukaan lähtevät tavarat. Ylhäällä vasemmalta: punaisessa kelluvassa kassissa sekalaista sälää kuten adapteria ja latureita, vihreässä kassissa lähtiessä päälle tulevat vaatteet, minigripissä alusvaatteet rinkan sivupussiin, mustassa sukelluskassissa vaatteet ja oikealla käsilaukku. Alhaalla vasemmalta: toilettibägi, lääkepussi, opaskirjat ja tulosteet, oikealla rinkka. Alimpana vaaleassa pussissa tietokone ja sen päällä mahapussi passeille yms.

Taas olen aloittanut pakkaamisen jo aikaa sitten ja rinkka on aika valmis yli viikkoa ennen reissua. Juuri minkään tavaran kotiin jääminen ei harmittaisi, koska kaikkea saa Bangkokistakin, joten en ole hermostunut että unohtaisin jotain. Fiilistelen vain pakatessani.

Vaaleanpunainen hyttysverkkoni jää tällä kertaa kotiin.

Tällä kertaa jätän hyttysverkon ja riippumaton kotiin. Hyttysverkko löytyy monista majapaikoista ja sen mukana raahaaminen turhauttaa. Ja koska rantaloman osuus jää matkalla vain noin viikkoon, en halua kuljettaa mukana riippumattoa enkä riiffikenkiä. Myös omat snorkkelit jäivät mökille. Ja silkkimakuupussinkin jätän. Näissä varmaan säästän kilon painoa, ellen enemmänkin.

Eka kertaa otan tietokoneen mukaani, tai olihan se jo mukanani tänä kesänä Lontoossa. Thaimaassa ja Vietnamissa taitaa monissa kahviloissa ja majapaikoissa olla langaton netti, joten kokeilen mahdollisuutta räpytellä blogiani missä haluan. Tietokoneen raahaamisesta voi tulla riesakin. Katsotaan miten käy.

Edellisen reissun matkatavarat, ks. pakkauslista silloin.

Nyt rinkkani painaa 5 kiloa ja käsilaukkuni tietokoneen kera yli kilon. Rinkan sisälle tulee lisää painoa, kun esimerkiksi takki ja huppari tulevat Bangkokissa tarpeettomiksi. Vietnamissa taas luulen tarvitsevani niitä, ja pipoa 🙂

Olen lukenut, että jos joku on Suomessa reseptilääke, kuuluu mukana olla resepti, vaikka se olisi ulkomailta ostettu. Kuljetan hätävaranani antibiootteja, jotka olen hankkinut ulkomailta. Ottakoot pois Suomeen tullessani, kunhan eivät sakottaisi.

Oma riippumattokin jää kotiin, riippumaan on usein päässyt ilmankin omaa hammokkia, kuten tässä Glover´s Reefillä.

T-paitojen sijaan kokeilen tällä kertaa mekkojen mukaan ottamista. Ehkä sitten en tunne itseäni niin pulsuksi. Ja muu kuin trikoo voi olla kivemman tuntuista helteessä. Mukanani on uikkareiden lisäksi vain yksi hihaton vaate, yleensä hartiani saavat liikaa aurinkoa. Kun nyt liikun paljon vain kaupungeissa, niin ehkä ei tarvitsisi kulkea niin avonaisissa vaatteissa.

Yhdet kengät saavat taas riittää, koska en taida tälläkään reissulla tavoittaa Thaimaan pohjoisosien metsiä patikkamaastoineen. Muutenhan lenkkarit, maastokengistä puhumattakaan, olisivat minulle liian kuumat.

Kosmetiikkaosasto saattaa olla liian tuhti, lähden raahaamaan isohkoa edelliseltä reissulta jäänyttä aurinkorasvaa mukanani, koska muuten se jäisi käyttämättä. Ehkä reissun jälkeen saan arvioitua, mikä oli turhaa.

Vaatteet:
kalastajahousut
hame (tällä kertaa liikkeelle vain yhdellä hameella, yleensä ollut erikseen biitsihame merivetisyyden takia)
urheilushortsit
1 hihaton paita
1 t-paitaa
1 pitkähihainen huppari
3 mekkoa (ehkä tässä yksi liikaa)
huivi (joka on yhtä aikaa pyyhe)
uikkarit (pakattu käsikassiin)
2 rintsikat
legginsit
kengät
lippis
sukat X 2
alkkarit X 5
takki
pipo

Toilettitarvikkeet:
palashampoo joka on myös saippua
hoitoaine
dödö
kasvorasva + naamanpesuaine
hammasharja + tahna + lankaa
kynsileikkuri+pinsetit+peili+höylä + kynsiviila
vanupuikkoja
pyykinpesujauhetta
aurinkorasva
hyttysmyrkky
talkkia
tamppooneja muutama+kuukuppi
korvikset
vartalorasva
nessuja

Lääkkeet (ilman pakkauksia mut ohjepaperi mukana):
hydrokortisonia
imodium
hiiva-ampulli
desinfiointilappuja+jotain haavatarvikkeita ja laastaria
kuumemittari
jodispriitä
antibiootit
aspiriiniä
hampaanpaikkausainetta
särkylääkettä
piikkejä

Sälää:
sukelluskassi (tänne pakkaan vaatteeni rinkan sisään)
kelluva kassi (tänne pakkaan sekalaiset tavarat rinkan sisään)
kamera+laturi+varakortti
känny+ laturi
universal-adapteri
taskulamppu +vaihtopatterit
aurinkolasit+kotelo
veitsi
neula ja lankaa + hakaneuloja
piilotetut rahat
pari jätesäkkiä rinkalle
rinkan suojapussi??? osta
tulosteet matkakohteista

Tärkeät:
thaibhateja
hong kongin dollareita
vietnamin dongeja
jenkkidollareita
vähän euroja
Visa Electron -kortti+solotunnukset
matkavakuutuskortti
luottokortti
sukelluskortti ja lokikirja
passi+kopio siitä (myös sähköpostissa)
passipussi vyömallia vaatteiden alle
rokotuskortti
finnair plus kortti
lentoliput
hotellivaraukset
matkaopaskirjat

Käsilaukkuun:
tietokone + laturi
korvatulpat
tiikeribalsami
nenäliinoja
kukkaro
kalenteri
kirja
matkaopaskirjoja
sytkäri
uikkarit (on listassa jo alussa)
kyniä
aspiriiniä lennoille

Edellinen pakkauslistani matkalle Meksikoon ja Belizeen

Myöhemmin lisättyä: reissu peruuntui

8 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s