Ihanaiset edamamet eli vihreät soijapavut

on
Keitetyt edamame-palot.
Keitetyt edamame-palot.

Aasiasta tulee taas kerran yksi ihana syötävä, edamamet eli nuoret soijapavun palot. Näitä myydään etenkin japanilaisissa ravintoloissa yksinkertaisena annoksena, jossa palkoja on keitetty suolatussa vedessä tai sitten suola vasta ripotellaan pehmenneiden palkojen päälle.

Edamamen riivitty palko.
Edamamen riivitty palko.
Edamamea japanilaisessa ravintolassa. Ylhäällä oikealla edamamet, alhallaa inarisushia ja salaattia, jossa on edamame-papuja ja ylhäällä vasemmalla merileväsushia.
Edamamea japanilaisessa ravintolassa. Ylhäällä oikealla edamamet, alhallaa friteerattua tofua ja salaattia, jossa on edamame-papuja ja ylhäällä vasemmalla merileväsushia.

Yleensä yritän syödä palkoakin, laitan melkein koko pavun suuhun ja riivin. Kaikkea ei kuitenkaan voi syödä. Tuo on kivaa näperrettävää, samaan tapaan kuin pistaasipähkinät.

Soijapavut ja -tuotteet ovat yleensä valkoisia tai hiukan kellertäviä. Olen useasti liottanut kuivattuja valkoisia soijapapuja, keittänyt ne ja syönyt pavut. Siksi minua onkin ihmetyttänyt, miksi näiden palkojen sisältö on vihreää, samaan tapaan kuin härkäpavuilla ja pensaspavuilla. Nämä edamame-pavut ovat nuoria, loppuun kypsymättömiä soijapapuja. Varmaan on kuitenkin paljon eri lajikkeitakin nykyään, ovathan valkoiset keitettävät soijapavut niin pieniäkin ja erimallisia.

Edamame palkojen pakastepussi.
Edamamen palkojen pakastepussi.

Edamameja voi ostaa pakasteena joistain aasialaisista kaupoista. Niistä saa myös palottomia edamameja eli pelkkiä papuja. Ovat tosi hyviä. Olisi kivaa, jos muitakin papuja saisi tällä tavalla tuoreena ostettua.

Laitan edamamen papuja salaatteihini samalla tavalla kuin muitakin papuja. Vaihtelua on kiva saada, maultaan ne kumminkin eroavat muista pavuista. Pakastetuotteiden tuoreuden huomaa verrattuna kuivattujen ja sen jälkeen liotettujen ja keitettyjen papujen makuun ja koostumkseen.

Edamame-papuja salaatissa.
Edamame-papuja salaatissa.

3 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s