Veganissimon lounailla Sörnäisissä

on
Keittoa
Keittoa, pestolasagnea, maustettuja kikherneitä ja salaatteja Veganissimossa.

Päivitys: ravintolaa ei enää ole. 

Jos syön lounasaikaan muuta kuin evässalaattia, menen usein syömään Sörnäisten kasvisravintola Veganissimoon (FB-sivut tästä). Nykyisin syön siellä lähinnä salaattipöydän antimia. Yleensä siellä on aina salaattisekoitus, maustettua kaalisalaattia, hapankaalia, pähkinöitä tai siemeniä, kurkkua ja tomaattia, mungpavun tai sinimailasen ituja ja lisäksi maustettuja papuja tai seitania. Näistä saan yleensä mieleiseni salaatin. Kun en kotona lisäile suolaa tekemiini ruokiin, maistuvat maustetut pavut ja kaalisalaatit minun suuhuni suolaiselle.

Salaatinsyöjän annos Veganissimon buffetista. Lämpiminä ruokina olisi kyllä ollut kaikenlaista muuta.
Salaatinsyöjän annos Veganissimon buffetista. Lämpiminä ruokina olisi kyllä ollut kaikenlaista muuta.

Veganissimossa on lisäksi lämpimiä ruokia, jotka ovat usein aika arkisia. Ehkä niin arkisia, etten niistä erityisesti pidä. Sikäli tosi hyvä, että siellä tarjotaan vegaanisina tavallisesta ruoista tykkääville tavallista suomalaista ruokaa. Sellaista mitä useimmat suomalaiset syövät lounaaksi. Useinhan tavallisissa ravintoloissa tarjotaan kasvissyöjille ihmeellisiä mössöjä, joita niin kasvis- kuin lihansyöjätkin karsastavat. Minä kun pidän lähinnä aasialaisista ruoista, niin suomalainen ruoka on minusta tylsää. Mutta jos Veganissimon lämpimissä ruoissa on jotain muuta kuin soijakermalla kuorrutettuja vihanneksia tai seitania ja tofua, niin otan kyllä niitä.

Kukkakaalikeittoa ja
Kukkakaalikeittoa, soijapalaista kastiketta, perunasalaattia ynnä kaikkea muuta.

Tarjolla on myös aina keittoa, joka kuuluu buffettiin (9,30 e). Tai sitten voi ostaa vain pienen salaatin ja keiton (7,10 e). Paikka on auki vain klo 11–16 ja siellä ei ole a la cartea. Sinne voi kuitenkin mennä ihan kahvillekin, vitriinissä on aina jotain makeaa, kuten kuppikakkuja. Lauantaisin Veganissimossa on brunssi (15 e), jonka olen onnistunut missaamaan.

Muita Sörnäisten-Hakaniemen ravintoloita:
Parempaa kouluruokaa Kasvisbaarista
Bambusta saa salaatteja aasialaisittain
Dudii on toisenlainen thaimaalainen ravintola

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s