Lähdön odotukseni Tunisiaan ja muualle

on
Tällä bussilla aina lähdetään.
Tällä bussilla aina lähdetään.

Tänään lähden kohti Tunisiaa ja kumma kyllä jätin pakkaamisen viime päiviin. Usein fiilistelen lähtöä jo pitkään etukäteen pakkaamalla ja valmistautumalla. Tämä on siis sitä, että runsaan viikon matka noin lähelle ei tunnu niin isolta jutulta, vaikka odottelenkin ilolla.

Yksi jännitysmomentti matkaan liittyy. Kun ostin lippuja Brysseliin, olin netissä täyttänyt väärin päin etu- ja sukunimitiedot. Aivan älytöntä, jos tämä estäisi lennolle pääsyni, mutta älyttömiähän nämä jutut ovat. Hieman stressaa. Päätin kuitenkin ottaa riskin kuin maksaa turhasta 150 euroa, mitä nimien vaihto lippuun maksaisi.

Eilen oli myös Lufthansalla lakko ja lentoni Berliinin kautta ovat tietenkin sillä. Hyvä tuuri kävi. Mietin jo, että vitsi kun en tainnut ostaa noita lentojani luottokortilla, jolla saisi paremmat mahdollisuudet rahojen palautukseen tällaisten mahdollisten peruutusten kanssa. Luottokorttimaksu olisi ollut jotain 5 euroa.

Lontoo odottaa taas toukokuussa.
Lontoo odottaa taas toukokuussa.

Kevään saan mukavasti kulumaan kun pääsen joka kuussa jonnekin. En voi liikaa toisella, miten kyllästynyt olen kylmyyteen ja jäähän. Huhtikuussa odottaa parin päivän Pietarin matka. Toukokuussa on muutama päivä Lontoota. Sinne päädyin taas lähtemään, lukeutuu kaupunkeihin, jonne huvittaa mennä milloin vain. Olin siellä viime kesänäkin ja kirjoittelin sieltä juttuja liittyen ravintoloihin, markkinoihin ja muihin kiinnostaviin paikkoihin.

Kesäkuussa alkaa kahden kuukauden lomani. Päätin tänään, etten suostu sopimaan kesälle yhtään mitään. Kesäkuussa lähden jonnekin Eurooppaan ja sitten katson minne huvittaa mennä. En sovi festareita, mökkeilyjä enkä kotimaan matkoja, jotka pätkisivät mahdolliset Euroopan reissuni. Okei, ainakin jonnekin päin Ranskaa ollaan suunniteltu joskus heinäkuussa menevämme. Saattaisi kiinnostaa mennä jonnekin vähän eurooppalaisittain eksoottisempiin nurkkiin, kuten Gibraltarin kautta Marokkoon tai sitten Maltalle, Sisiliaan tai Kreikan saarille.

Lue Tunisian matkan jutut >>

4 Comments Lisää omasi

  1. Sain lentolippuni baggage drop -tiskiltä 🙂 Check in ei onnistunut netissä eikä lentokentän automaatissa, jota käskettiin käyttämään ja jättämään vain laukun drop iniin. Lufthansan lento Brysseliin, toivottavasti yhtä joustavia ollaan myös muilla lentoyhtiöillä ja Euroopan ulkopuolelle menevillä lennoilla. Tiskillä ei reagoitu mitenkään, että olisi ongelmallinen asia.

    1. Sähelsin tällä matkalla muutenkin lentojen kanssa. Paluumatkalla minulle oli jotain tunteja aikaa Brysselissä ennen lentoa Frankfurtin kautta Helsinkiin. Euroopassa oli tullut kesäaika voimaan. Palatessani kaupungilta lentokentälle luulin kellon olevan 16. Lentokentällä huomasin sen olevan jo 17. Lentoni lähtöaika oli 17.30.

      Onneksi pieni paniikkini kesti vain muutaman minuutin. Syöksyin check-in-tiskille lippuni ja passini kanssa. Virkailija tyytyi vain sanomaan ”You are late”. Sopersin jotain kesäaikasekaannuksesta. Annoin virkailijan rauhassa näpytellä konetta, luulin hänen selvittävän ehdinkö mennä vielä boarding gatelle. Hän kuitenkin ilmoitti parin minuutin päästä järjestäneensä minut seuraavalle lennolle. Ihan ilmaiseksi. Ja koska Frankfurtissa minulla oli muutama tunti vaihtoaikaa, ehdin vieläpä Helsingin lennollenikin. Joskus lykästää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s