Euroopan reissun aloitus Tallinnasta

on
Dj Vesku viihdytti meitä muuveillaan Eckerö Linen retrodiskossa.
Dj Vesku viihdytti meitä muuveillaan Eckerö Linen retrodiskossa.

Koska Eurooppa on niin lähellä ja koska reissuun lähdettiin ihan vain Tallinnan laivalle kävelemällä, jäivät valmistautumiset aikalailla edelliseen iltaan. Pitkille reissuille lähtiessäni pakkaan innoissani kaiken valmiiksi jo paria viikoa aikaisemmin. Nyt kaikki jäi työkiireiden takia edelliseen iltaan. Ja sen huomaa siinä, ettei kaikki ole viimeisen päälle harkittua. Mukaan tuli otettua ehkä ihan turha mekko ja pari t-paitaa liikaa.

rinkatKaakkois-Aasian turneille osaan pakata paljon paremmin. Siellä tietysti auttaa se, ettei tarvitse varautua viileisiin ilmoihin. Koska Euroopassa voi kesän aikana olla miten kurjat säät tahansa, ei riitä yksi pitkähihainen paita, vaan mukana on farkut, takki ja toinenkin pidempihihainen paita. Nyt ei mukana ole vain yhdet sandaalit, vaan niiden lisäksi myös lenkkarit.

Ensimmäinen reissupäivä meni lautalla Helsingistä Tallinnaan ja autoilulla Riikaan. Sää oli sateinen. Toivonpa vain, että huonot säät olisivat tässä. Samalla päätökseni Aasiaan muuttamisesta vahvistuu vain. Trooppisen sateen kestää, koska silloin ei ole kylmä. Olen kyllästynyt huolehtimaan siitä, että minulla on tarpeeksi vaatteita päälläni ja mukanani.

African Kitchenin kookoskeitto oli aika kesäkeittomainen eikä kovin kummoinen ruoka. Hinta kuitenkin vain jotain 4 - 5 euroa.
African Kitchenin kookoskeitto oli aika kesäkeittomainen eikä kovin kummoinen ruoka. Hinta kuitenkin vain jotain 4 – 5 euroa.

Tallinnassa pysähdyimme syömään vanhan kaupungin African Kitcheniin. Varmaan kaikki tuntemani ihmiset käyvät siellä syömässä Tallinnassa käydessään. Ruoka on siellä halpaa ja siellä kasvisruoka-annoksissa on soijapalojakin. Kolmas syy lienee se, ettei tiedä muita paikkoja. Se on lähellä satamaa ja sinnepä siis kävelimme. Ruoka on ok-ruokaa, ei mitään huippuelämyksiä, mutta hyvää.

Reissun loppupäivää en ole päättänyt. Ajatukseni on olla Suomessa heti elokuun alussa, jotta saan viettää pari lomaviikkoa myös maalla. Mutta noin 1,5 kk on aikaa reissata.

Saa nähdä, jääkö Wienissä miten paljon aikaa pyöriä kaupungilla. Kuvasin Wienin tuomiokirkon keväällä 2011 kun olin joitain tunteja Wienissä odottelemassa jatkolentoa.
Saa nähdä, jääkö Wienissä miten paljon aikaa pyöriä kaupungilla. Kuvasin Wienin tuomiokirkon keväällä 2011 kun olin joitain tunteja Wienissä odottelemassa jatkolentoa.

Ensin aion mennä Tallinnasta Brysseliin auton kyydissä, jonka varsinainen tarkoitus on kuskata kahta nainen/mies ja kitara -artistia keikoille pitkin Eurooppaa (Hulda Huima ja Tonikettinen). Matkan varrelle tulee ainakin Riika, Puolan Lublin ja Krakova sekä Itävallan Wien ja Graz. Brysseliin matka kestä kymmenisen päivää.

Brysselissä vietän ehkä viikon, tulee varmaan käytyä myös Amsterdamissa. Sitten ajattelin suunnata Pariisin ja ehkä Nizzan kautta Italiaan, joka olisi matkan pääkohde.

4 Comments Lisää omasi

  1. Malitsu sanoo:

    Hei! Tykkään blogistasi, ja (kummalliseksi) kiitokseksi esitän haasteen: http://mammituokkonen.blogspot.fi/2013/06/q.html

    1. Kiitoksia vain, ilman muuta osallistun eli vastauksia tulossa tässä lähitulevaisuudessa! Terveiset Wienistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s