Majoitus Bangkokin Banglamphussa

on
Uusi ja halvempi majapaikkani Banglamphussa sijaitsee Chao Phraya -joen rannalla. Pihalla on vettä ja vesikasveja.
Uusi ja halvempi majapaikkani Banglamphun ja Dusitin alueiden rajamailla sijaitsee Chao Phraya -joen rannalla. Pihalla on vettä ja vesikasveja.

Bangkokin Banglamphu on alue, jossa Khao San Roadkin sijaitsee, ja jossa laaja skaala erityyppisiä matkailijoita majoittuu tai viettää aikaansa. Siellä on valtavasti majoituspaikkoja, mutta kysyntäkin vaikuttaa olevan melkoista. Koitin juuri varata porukallemme vähän parempaa eli uima-altaallista majapaikkaa tammikuulle, eikä sitä ole helppo löytää ainakaan alle 1000 bahtin (25 euron) huonehinnoin. Sain lopulta varattua huoneet hotelli Bhiman Innistä, jossa hintaa tuli 1100 bahtia/yö yhteensä kahdelta hengeltä.

Ovesta mahtui kulkemaan tähän huoneeseen juuri ja juuri New Yorkissa.
Tämä ei ole autenttinen kuva bangkokilaisesta ikkunattomasta kopperosta, mutta ne ovat juuri tällaisia, joihin mahtuu vain sänky eikä oikein muuta. (Kuva on New Yorkista, jossa kopperosta joutuu maksamaan kymmenkertaisesti Bangkokiin verrattuna).

Huonetta Banglamphusta etsiessä tarvitsee miettiä paljonko on valmis maksamaan mistäkin hyödykkeestä. Hinnat lähtevät noin 140 bhatista eli 3,5 eurosta. Samalla hinnalla yöpyy yleensä kaksi henkilöä. Sillä hinnalla saa pikkuruisen huoneen, johon mahtuu juuri ja juuri sänky ja tuuletin. Ikkunaa ei yleensä ole, koska huone sijaitsee rakennuksen sisällä, vessat ja suihkut ovat yhteiset käytävällä. Näissä majapaikoissa voi olla eroa lähinnä siten, että toiset paikat ovat nuhruisia, mutta niissä saattaa olla hippimäisen viihtyisät yhteiset oleskelutilat. Siistimmät kyselemäni pienet huoneet maksoivat 250 bahtia.

Vielä halvemmalla voi saada sängyn dormihuoneesta. Aiemmilla reissuillani en ollut huomannut dormien tarjontaa Bangkokissa, mutta joko sitä on aina ollut, tai sitten sitä on alettu tarjoamaan tosiköyhäilijöille. Minä valitsen milloin vain ennemmin oman huoneen, jos hintaeroa on kaksi euroa. Näiden jälkeen voikin miettiä haluaako

 • ikkunan,
 • ilmastoinnin (tuuletin on yleensä aina vakiovaruste),
 • oman kylpyhuoneen,
 • enemmän tilaa,
 • uima-altaan,
 • parvekkeen,
 • lämpimän suihkuveden,
 • lukitun säilytyslokeron jne. ja
 • paljonko on valmis niistä maksamaan ylimääräistä.
Näkymä Rambutri Villagen hotellihuoneestani.
Näkymä Rambutri Villagen hotellihuoneestani.

Minä kaipaan eniten parveketta, uima-allasta ja lukittua lokeroa. Harmi että näiden mukana tulee yleensä myös oma kylpyhuone, ylenpalttista siisteyttä ja huonetilaa, joista joutuu myös maksamaan. Tällä kertaa varasin ensin kaksi yötä tutusta uima-altaallisesta hotelli Rambutri Village Innistä, jossa yhden hengen huoneiden ollessa täynnä varasin jotain 1000 bahtin twin roomin. Sillä sai ilmastoinnin (en käyttänyt), tv:n, oman kylppärin, seiffilokeron ja siisteyttä. Sain aloittaa Thaimaan oleiluni helposti tutussa paikassa ja nautiskella uima-altaalla. Tuo on ehkä halvin uima-altaallinen hotelli alueella.

Punaisella rajatulla alueella on runsaasti majapaikkatarjontaa, turisteja ja ravintoloita Banglamphussa. Punaisella merkitty on hotelli Rambutri Village, keltaisella merkitty on hotelli Bhiman Inn (sinne menen tammikuussa) ja vihreällä merkitty on Phiman River View G.H.
Punaisella rajatulla alueella on runsaasti majapaikkatarjontaa, turisteja ja ravintoloita Banglamphussa. Punaisella merkitty on hotelli Rambutri Village, keltaisella merkitty on hotelli Bhiman Inn (sinne menen tammikuussa) ja vihreällä merkitty on Phiman River View G.H.

Sitten lähdin etsimään halvempaa huonetta. En halunnut etsiä sitä Khao San Roadin välittömästä läheisyydestä, koska arvelin siellä olevan hälyistä ja ehkä ylihintaista. Suuntasin Phra Sumen Fortille, jonka kohdalla ylitin pienen khlong-joen. Siitä heti vasemmalta alkavat halvat majapaikat. Saatavilla oli lähinnä koppeja ilman ikkunaa. Tämä olisi minulle käynyt, mutta jatkoin katselua, kun ei ollut kiire minnekään  ja minua kiinnosti tarjonta. Vähän matkan päässä kujilta olisi löytynyt 250 bahtilla siististä guest housesta huone. 350 bahtilla olisi saanut parvekkeen. Jatkoin kuitenkin katselua.

Phiman River Viewiin tarvitsee kulkea tällaista kujaa. Ylitin koiran, joka ei vaivautunut edes avannut silmiään. Banglamphun koirat ovat ystävällisiä ja ihania, mutta älä silti lähesty niitä itse, vaan pyydä ne luoksesi. Ne tulevat jos niitä kiinnostaa.
Phiman River Viewiin tarvitsee kulkea tällaista kujaa. Ylitin koiran, joka ei vaivautunut edes avaamaan silmiään. Banglamphun koirat ovat ystävällisiä ja ihania, mutta älä silti lähesty niitä itse, vaan pyydä ne luoksesi. Ne tulevat jos niitä kiinnostaa.

Pysyttelin Chao Phraya -joen läheisyydessä enkä mennyt etsimään Samsen Roadin toiselta puolelta, jonka Soi-kujien varrella jatkuu Banglamphun meininki ravintoloineen ja majapaikkoineen. Etenkin ”river view” -maininnalla itseään mainostavat guest houset kiinnostivat minua. Lopulta päädyin ehkä hieman Dusitin kaupunginosan puolelle Samsen Soi 5:lle, jossa itseään jokinäkymillä mainosti Phiman River View Guest House. Sinne kävelin 1–2 metriä leveitä kujia ojien yläpuolella kulkevia puisia polkuja pitkin. Lopulta oli kuin olisi tultu maaseudulle tai saarelle. Chao Phraya -joki tosiaan näkyy majapaikasta.

450 bahtilla olisi irronnut huone bungalowista, jonka oven avatessa näkisi joen. Aika jännä, että tällaista voi olla Bangkokissa. Bungalowin portaiden edessä voisi ottaa aurinkoa palmun varjossa. Tosin erittäin paljon ahtaammassa ympäristössä kuin rantapaikoissa.

Halusin halvempaa majoitusta ja varasin itselleni 250 bahtin kopperon. Sieltä ei ole jokinäkymää, mutta halusin tähän paikkaan ja maksaa pari euroa enemmän siitä, että saan kulkea majapaikkaani pitkospuumaisia kujia pitkin ja istua ihailemassa jokea guest housen pöytien ääressä. Huoneessani on samaa henkeä kuin rantapaikkojen puurakennuksissa olevissa huoneissa.

Muita majoitusaiheisia juttuja:
Etsintää: asunnot ja asuminen Bangkokissa >>
Kapselihotelli Tokiossa >>
Kokemuksia hostellidormeista >>
Onko sillä väliä matkatessa missä yönsä viettää? >>
Millainen on hyvä leirintäalue reppureissarille? >>

Kuvia Rambutri Villagesta

Rambutri Villagen toisen kattoterassin uima-allas.
Rambutri Villagen toisen kattoterassin uima-allas.
Näkymä toiselta uima-altaalla. Keltaisen talon katolla sijaitsee toinen uima-allas. Sen ja temppelirakennusten välissä kulkee Soi Rambutri.
Näkymä toiselta uima-altaalla. Keltaisen talon katolla sijaitsee toinen uima-allas. Sen ja temppelirakennusten välissä kulkee Soi Rambutri.
Rambutri Villagen huoneeni ikkunalta päin katsottuna.
Rambutri Villagen huoneeni ikkunalta päin katsottuna. Tästä maksoin jotain 25 euroa yöltä, samalla hinnalla olisi saanut yöpyä kaksi henkilöä. Yleensäkin kaikki hinnat ovat kahdelta, joten yksin matkustaminen tulee paljon kalliimmaksi.
Huoneeni ovelta päin katsottuna. Netissä kuvat hotellista näyttävät hieman hienomilta kuin mitä ne todellisuudessa ovat. Hotellissa on aika eri tasoisia huoneita, kalliimmissa on ranskalaisen parvekkeen tapainen ratkaisu, jonka ikävä kyllä puoliksi täyttää ilmastointilaite.
Huoneeni ovelta päin katsottuna. Netissä kuvat hotellista näyttävät hieman hienomilta kuin mitä ne todellisuudessa ovat. Hotellissa on aika eri tasoisia huoneita, kalliimmissa on ranskalaisen parvekkeen tapainen ratkaisu, jonka ikävä kyllä puoliksi täyttää ilmastointilaite.
Huoneeni kylppäri.
Huoneeni kylppäri.

Kuvia Phiman River Viewstä

Phimanin huoneeni ovelta päin katsottuna.
Phimanin huoneeni ovelta päin katsottuna. Tästä pulitan noin 6,25 euroa yöltä.
Phimanin huoneeni käytävälle päin. "Ikkunassani" on hyttysverkko verhon takana käytävälle.
Phimanin huoneeni käytävälle päin. ”Ikkunassani” on hyttysverkko verhon takana käytävälle.
Lyhyt käytävä, jonka varrella huoneeni on.
Lyhyt käytävä, jonka varrella huoneeni on.
Yksi Phimanin pesutiloista.
Yksi Phimanin pesutiloista. Lämmintä vettä ei tule, joten yritän käydä suihkussa mieluummin iltaisin kuin aamuisin, jolloin on minulle vähän vilpoista vielä.
Phimanissa olisi myös tällaisia dormisänkyjä.
Phimanissa olisi myös tällaisia dormisänkyjä.
Phimanin bungalow, jonka ovelta on nelisen metriä joelle.
Phimanin bungalow, jonka ovelta on nelisen metriä joelle.

Kuvia muista majapaikoista

Kalliimman puoleinen Lamphu house sijaitsee Banglaphussa kanavan varrella. Uima-allas olisi maatasolla heti respan vieressä.
Kalliimman puoleinen Lamphu Tree House sijaitsee Banglaphussa kanavan varrella. Uima-allas olisi maatasolla heti respan vieressä.
Joidenkin majapaikkojen hinnat ovat kummallisia. Kävin tutustumassa tähän paikkaan, jossa oli yhteiset kylppärit, ei parvekkeita eikä uima-allasta, mutta hinta kuitenkin 600 bahtia yöltä. Ainoa hienous oli tämä yhteinen terassi, jolta näkymät kanavalle ja jossa on aamiaista tarjolla.
Joidenkin majapaikkojen hinnat ovat kummallisia. Kävin tutustumassa tähän paikkaan, jossa oli yhteiset kylppärit, ei parvekkeita eikä uima-allasta, mutta hinta kuitenkin 600 bahtia yöltä. Ainoa hienous oli tämä yhteinen terassi, jolta näkymät kanavalle ja jossa on aamiaista tarjolla.

4 Comments Lisää omasi

 1. Niina sanoo:

  Tarjontaa näyttää olevan moneen makuun! 🙂 Meillä on pariksi ekaksi yöksi majoitus varattu, ja sen jälkeen saa sitten ruveta metsästämään erilaisia majapaikkoja ihan paikan päältä… Mutta vielä pitäisi malttaa vajaa kuukausi odottaa… =)

  1. Majapaikkojen katselun voi ottaa ihan viihteenä, ensimmäisen päivän puuhasteluna. Eli kiertää eri paikkoja ja kysellä hintoja ja pyytää saada käydä kurkkimassa tiloja.

   Taidan piipahtaa kohta Pattajalla (pitää se nähdä!) ja sitten kun palaan Bangkokiin, ajattelin majoittua Chinatownin, Yaowaratin alueelle. Tutusta Banglamphusta oli helppo ja kiva aloittaa, mutta haluan kokea kunnolla eri kaupunginosia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s