May Kaidee´sin kasvisravintolat Bangkokissa

on
May Kaidee touhuaa thaikostyymit päällään lauantai-iltojen buffetissa.
May Kaidee touhuaa thaikostyymit päällään lauantai-iltojen buffetissa.

May Kaidee´sia ei turhaan ole useampi ravintola eikä sitä turhaan mainosteta. Ruoka siellä kun on aivan erityisen hyvää. Sanan aromaattinen käyttö niiden yhteydessä ei ole lainkaan hienostelua tai kliseistä. Listalla on lähinnä vain kasvisversioita thairuoista, eli sieltä saa tavallisesti jauhelihaa tms. sisältävää laabia, grillattua kasvisnakkia, tavallisesti katkaraputahnaa sisältävää som tam -papaijasalaattia jne. Feikkiliharavintoloista ei kuitenkaan ole kyse, menussa ei mässäillä erilaisilla lihaa imitoivilla annoksilla, vaan siinä missä annoksissa saattaisi olla lihaa tai kalaa, on käytetty tofua tai seitania.

Khao San Roadin lähellä sijaitseva May Kaidee´s.
Khao San Roadin lähellä sijaitseva May Kaidee´s.

Toinen ravintoloista sijaitsee Khao San Roadin alkupään takaisella kujalla. Eli kun KSR:n alkupää on Tanao Roadilla, sijaitsee May Kaidee´s Tanao Roadin takana samansuuntaisella kujalla. Nykyään kokkauskurssitkin sijaitsevat tuon ravintolan yläkerrassa ja lauantai-iltaisin sieltä saa 150 bahtin buffetin, joka todellakin on tuon vajaan neljän euron väärti.

May Kaidee´s Samsen Roadilla.
May Kaidee´s Samsen Roadilla.

Toinen sijainti on Samsen Roadin alkupäässä. Eli KSR:ltä tullessa ylitä khlong eli kanava päästäksesi Samsenille ja ravintola on pian vasemmalla. (Päivitys 2019: Samsen Roadin ravintolaa ei enää ole).

Olen pari kertaa käynyt May Kaidee´sin kokkauskurssin ja suosittelen sitä kovasti, lisää voit lukea jutusta May Kaidee´sin kasviskokkikoulussa Bangkokissa >>

Ihan aamulla ravintolasta saa vain kapeampaa, länsimaista ruokalistaa, eli aikalailla sellaista ruokaa, mitä en halua joutua syömään. Vaikka länkkärit syövät Thaimaassa thairuokaa, niin monille taitaa tuttu aamiainen olla sellaista, jota ilman he eivät käynnisty. Siispä May Kaidee´sissa on paahtoleipää, munia (muutoin paikan ruoissa ei munia käytetä tai ainakin on merkitty selkeästi), puuroa ja pannukakkuja.

May Kaidee´sin pannukakku. Sen kera olisi pitänyt kai tilata jotain, kuten hedelmiä.
May Kaidee´sin pannukakku. Sen kera olisi pitänyt kai tilata jotain, kuten hedelmiä.

Kaakkois-Aasian reppureissarien reittiähän kutsutaan nimellä Banana Pancake trail, koska sen varrelta saa aina banaanilettuja. Vegaanina en ole niitä koskaan syönyt, koska todennäköisesti niihin laitetaan aina munaa. May Kaidee´sissa pystyi tilaamaan pannaria vegaanisena, niin olihan se kokeiltava. No, toista kertaa ei tarvitse sitä tilata. Pannari oli kyllä kuohkea ja vaniljaisen makuinen, mutta syön aamiaiseksi mieluummin vaikka papaijasalaattia tai paistettua riisiä kuin tuollaista vehnäjauhopaistosta.

Lue myös:
Banglamphun kasvisravintolat Bangkokissa >>
May Kaidee´sin kasviskokkikoulussa Bangkokissa >>

Thai Salad – valitsin listan ensimmäisen salaatin, koska sen ainesosana oli May Kaidee´sin ihanaa pähkinäkastiketta. Sillä saisi pelkän kaalin tai porkkanankin maistumaan ihanalta.
Thai Salad – valitsin listan ensimmäisen salaatin, koska sen ainesosana oli May Kaidee´sin ihanaa pähkinäkastiketta. Sillä saisi pelkän kaalin tai porkkanankin maistumaan maailman parhaalta.
Carrot Salad – porkkanaa pähkinäisessä ja raikkaassa kastikkeessa, kannattaa valita vaikka kuulostaakin kovin yksinkertaiselta.
Carrot Salad – porkkanaa pähkinäisessä ja raikkaassa kastikkeessa, kannattaa valita vaikka kuulostaakin kovin yksinkertaiselta.
Laab vegetarian – salaatti, jossa ehkä keitettyjä tai paistettuja eri vihanneksia kuten kukkakaalia ja jotain sientä. Lisäksi kasvismakkarasiivuja. Maussa vahvasti thaiyrtit sitruunaruoho ja limenlehti. Etenkin ensimmäiset suulliset olivat tosi hyviä, sitten makuun tottui eikä sitä olisi hotkinut enempää.
Laab vegetarian – salaatti, jossa ehkä keitettyjä tai paistettuja eri vihanneksia kuten kukkakaalia ja jotain sientä. Lisäksi kasvismakkarasiivuja. Maussa vahvasti thaiyrtit sitruunaruoho ja limenlehti. Etenkin ensimmäiset suulliset olivat tosi hyviä, sitten makuun tottui eikä sitä olisi hotkinut enempää.
Massaman curry – tätä nyt on muidenkin ravintoloiden listoilla, Suomessakin thairavintoloiden peruslistalla, mutta May Kaidee´silla tietää varmemmin, että currytahnassa ei ole käytetty katkarapua tai kalakastiketta. Valkoisen riisin sijaan tarjotaan täysjyvempää versiota.
Massaman curry – tätä nyt on muidenkin ravintoloiden listoilla, Suomessakin thairavintoloiden peruslistalla, mutta May Kaidee´silla tietää varmemmin, että currytahnassa ei ole käytetty katkarapua tai kalakastiketta. Valkoisen riisin sijaan tarjotaan täysjyvempää versiota.
May Kaidee´sin buffetin tarjontaa.
May Kaidee´sin buffetin tarjontaa.
Buffetia täydensi mm. ihana maapähkinäsoossi, tamarindikastike, ja tuo kolmas oli varmaankin tahinia. Hyvää etenkin kesärullien kanssa.
Buffetia täydensi mm. ihana maapähkinäsoossi, tamarindikastike, ja tuo kolmas oli varmaankin tahinia. Hyvää etenkin kesärullien kanssa.
Buffetin green curry ja massaman curry.
Buffetin green curry ja massaman curry.
Thaikahvi – en tiedä miten olisi eronnut muusta kahvista.
Thaikahvi – en tiedä miten olisi eronnut muusta kahvista.
Sooda ja sen mukaan pyydetty lime ovat loistavia näännytyksen karkoittajia. Soodaa saa lähes kaikista kioskeista.
Sooda ja sen mukaan pyydetty lime ovat loistavia näännytyksen karkoittajia. Soodaa saa lähes kaikista kioskeista.
Tilaamani inkivääritee oli aika laihaa, olisi pitänyt antaa hautua.
Tilaamani inkivääritee oli aika laihaa, olisi pitänyt antaa hautua.
Luulin tilanneeni thaikahvin, mutta sain thaiteen soijamaidolla (thaiteessä on aina jotain maitoa). Se oli äklömakeaa.
Luulin tilanneeni thaikahvin, mutta sain thaiteen soijamaidolla (thaiteessä on aina jotain maitoa). Se oli äklömakeaa.

10 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s