Ranta Hua Hinin keskustassa

on
Hua Hinin keskustan alueella olevaa rantaa.
Hua Hinin keskustan alueella olevaa rantaa.

Hua Hinin rannalla kävellessäni mietin, että tämäkö on sellainen Thaimaan näkymä, joka on tutuin suomalaisille turisteille. Hua Hin on suosittu etenkin Thaimaan pakettimatkakohteena. Hiekkaranta on toki pitkä ja Thaimaan kokemuksilleni poikkeuksellisesti siellä oli joulukuun lopussa melko kunnollisia aaltoja. Mutta siellä oli jotain liikaa ja jotain puuttui.

Aurinkovarjoja ja rantatuoleja järkyttävän tiheään.
Aurinkovarjoja ja rantatuoleja järkyttävän tiheään.

Samalla tavalla kuin Pattayallakin, on Hua Hinin kaupungin kohdalla hiekkarannalla paikoin oikein tiheästi varjoja ja tuoleja. Varjot ovat niin tiheästi, että ne muodostavat katon. Nuo kohdat ovat varmaankin suunnattu thaituristeille, jotka eivät halua maata auringossa, mutta joita rannalla olo silti kiehtoo. Usein heillä oli pöydälle katettu paljon ruokaa. Tuollaisessa matalakattoisessa hämärässä minua ei kiehdo oleskella.

Jos minulla olisi vain kaksi viikkoa lomaa ja haluaisin rantakohteeseen, en haluaisi viettää sitä tällaisella rannalla.
Jos minulla olisi vain kaksi viikkoa lomaa ja haluaisin rantakohteeseen, en haluaisi viettää sitä tällaisella rannalla.

Sitten ovat auringonottajat rantatuoleillaan. Puuha maistuu minulle joskus, kunhan on varjo. Mutta kuten Pattayallakin, oli Hua Hinissä nämä rantatuolit aivan vieri vieressä peräjälkeen. Siinä istutaan kuin elokuvateatterin katsomossa meren ollessa valkokangas. Hua Hinin keskustan ranta näyttäisi varmaan kivalta jos se ei olisi niin täysi. Vesi oli kuitenkin sinistä ja hiekka vaaleaa ja pehmeää.

Rannalla ei juuri ollut kivoja ravintoloita, joissa istua ja katsoa merta. Hiekkaranta oli omistettu auringonotolle ja ruokaa sai lähinnä aurinkotuoleilla syötäväksi tämän katoksen muutamaa pöytää lukuun ottamatta.
Rannalla ei juuri ollut kivoja ravintoloita, joissa istua ja katsoa merta. Hiekkaranta oli omistettu auringonotolle ja ruokaa sai lähinnä aurinkotuoleilla syötäväksi tämän kuvan katoksen muutamaa pöytää lukuun ottamatta.

Löysin rannalta kuitenkin yhden mieleisen paikan, Veranda Grillin. Halusin päästä näpyttelemään tietokonetta samalla kuin voin katsella merta ja kuunnella sen meteliä. Rannalla ei oikein ollut tällaisia ravintoloita. Jotain annoksia kai tarjoiltiin rantatuoleille ja auringonvarjokatosten alla oleileville. Mutta ei lainkaan sellaisia rantabaareja, joissa pienillä saarilla hengaillaan iltaisin.

Kiinalaistemppelin tuntumilla rantaa oli sellaisia perinteisiä rantakohteiden kujia ravintoloineen, guest houseineen ja erilaisine liikkeineen. Nämä olivat ehkä Hua Hinin kivoimpia katuja. Muuten Hua Hinissä tuntui elämä paljon keskittyvän vilkkaan nelikaisteisen Phetkasem-tien varrelle, eikä sen varrella ole kiva kävellä.

Tie rannalle. Onneksi Hua Hinin päätie sijaitsi usean korttelin päässä rannalta.
Tie rannalle. Onneksi Hua Hinin päätie sijaitsi usean korttelin päässä rannalta.

Varmaan Hua Hinin keskustan ulkopuolelta löytyy rantoja, joita ei ole pilattu aurinkotuoleilla. Mutta koska Thaimaassa on niin paljon ihania rantakohteita, joissa ollaan välittömästi paratiisirannalla tai niihin kävellään jalkaisin, ei mielestäni Hua Hinista tee hyvää rantakohdetta se, että sieltä pääsee taksilla tai muulla kyydillä hyville rannoille. Hyvien rantojen pitäisi olla siinä ja nyt. Kaikki turistit eivät tietystikään harrasta kävelemistä kuten minä, ja heitä ei haittaa maksaa kyydistä joka kerran kun lähtevät rannalle.

Kai toiset turistit tykkäävät Hua Hinin kauppojen tarjonnasta ja täydemmistä rannoista. Pienimuotoisilla saarilla sellaiset ihmiset varmaan tylsistyvät. Ja monet Hua Hinin pakettimatkaresortit sijaitsevat ehkä keskustan rantojen ulkopuolella. Niissä on uima-allasalueet, joten ehkä merenrannallakaan ei ole niin väliä. Jos Hua Hiniin saa halvan pakettimatkan tai haluaa nimenomaan olla kaupungissa, niin sitten se voi olla oikein oiva rantakohde. Ja Hua Hinissä on mahdollisuus tutustua normaalimpaan thaimaalaiseen kaupunkielämään kuin vaikkapa Phuketin Patongilla.

Hua Hinin rannalla oli talutettua ratsastusta tarjolla.
Hua Hinin rannalla oli talutettua ratsastusta tarjolla.
Väylä rannalle.
Väylä rannalle.
Merta kiinalaisen temppelin kohdalla. Tässä kohdassa oli joitain ravintoloita laitureilla ja ehkä joitain majapaikkojakin.
Merta kiinalaisen temppelin kohdalla. Tässä kohdassa oli joitain ravintoloita laitureilla ja ehkä joitain majapaikkojakin.
Terassia kiinalaisen temppelin kohdilla.
Terassia kiinalaisen temppelin kohdilla.
Rantaa kiinalaisen temppelin pohjoispuolella.
Rantaa kiinalaisen temppelin pohjoispuolella.

5 Comments Lisää omasi

  1. Nyt olen Hua Hinissä taas, ja keskustan ranta näyttää paljon paremmalta maaliskuun alussa kuin uuden vuoden aikaan. Rannalla on vähemmän aurinkotuoleja ja itsensä grillaajia. Thaimaan kohteet ovat paljon mukavampia pahimpien turistikausien ulkopuolella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s