
[sisältää lapsia pelottavaa kuvamateriaalia] Phang Ngan kaupunki onnistui yllättämään kummallisella temppelialueellaan. Kartoissa ja esittelyissä kerrottiin vain temppelin yhteydessä olevasta luolasta. Englanniksi sitä kutsutaan Heaven and Hell -luolaksi ja thaiksi sen nimi on Ta Pan.

Alueella toki oli syvä tippukiviluola, jonka suulle sai halutessaan mennä rakennettua lohikäärmetunnelia pitkin. Sisään mentiin lohikäärmeen suusta. Ta Panilla oli myös kukkulalla pieni pyhättö, josta oli hienot näkymät Phang Ngan kaupungin karstikukkuloille.

Mutta luolan ulkopuolella oli kummallisimpia näkyjä, joihin olen Thaimaassa törmännyt. Siellä oli patsaita, joissa kuristettiin, hakattiin kirveellä, litistettiin mankelissa ja keihästettiin. Oli isoja tummia patsaita, jotka vetivät pienempien patsaiden kieliä ulos suusta ja sahasivat niitä kahtia.
Ehkä patsaspuisto elävöitti jotain vanhaa tarua. Tai ehkä se kuvasi jonkilaista helvettiä, joka taitaa jossakin muodossa olla olemassa buddhalaisuudessa. Ainakin tuohon asti raain temppelikäynti oli ollut Ulan Batorin lama-buddhalaisessa temppelissä, jonka maalauksissa ihmiset jäätyivät tai paloivat kuoliaaksi.
Kärsivien patsaiden lisäksi Ta Panissa oli levollisempia patsaita, kuten isoja kaniineja rahapussit kädessä ja munkkien muotokuvapatsaita.
Lue lisää Phang Ngan kaupungista kasvistarjontoineen>>
Muita juttuja temppeleistä:
Bangkokin nähtävyydet: Wat Phra Kaeo ja Grand Palace >>
Ulan Batorissa kannattaa käydä temppeleissä >>






Minulle selvisi mitä nuo tuollaiset rahapussi kädessään poseeraavat eläinpatsaat merkitsevät. Ne edustavat käsittääkseni kuukalenterin eri horoskooppimerkkejä ja ihmiset lahjoittavat rahaa omaa merkkiään vastaavan otuksen edessä olevaan lippaaseen saadakseen hyvää onnea.