Talvehtimissuunnitelmani 2014 – 2015 Thaimaa ja Goa

on
Pad thai -nuudelikärryt Khao San Roadilla. Ne pitää pyytää ilman kananmunaa. Muualla ei yleensä taida olla tällaisia pad thai -kärryjä, koska thaimaalaiset itse nauttivat nuudelinsa hieman toisenlaisina. Tämä onkin kai vain turistiversio.
Talvehtimiseni alkaa tänä vuonna Bangkokissa samaan aikaan kuin siellä on vuosittaiset kasvissyöjäfestivaalit. Ensimmäiset päivät tulee siis syötyä paljon kärryruokaa, koska kerrankin kiinalaisen kaupunginosan kärryt tarjoavat suurimmaksi osaksi vegaaniruokaa. Pääsen kokeilemaan uusia juttuja, joita en aiemmin ole halunnut maistaa.

Suomen lomaani on jäljellä enää muutama viikko ja sehän passaa. Säät Suomessa ovat muuttuneet taas sellaisiksi että tekee mieli käpertyä kokoon sisätiloihin peiton alle.

Lähden syyskuun lopussa takaisin Thaimaahan. Saapuessani Bangkokiin siellä on jo 23.9. (päivämäärä vaihtelee vuosittain) alkanut monipäiväiset Vegetarian Festivalsit. Silloin ymmärtääkseni suurin osa kiinalaisen kaupunginosan ruokakojuista siirtyy myymään kasvisversioita ruoistaan. Todennäköisesti myös ylimääräisiä herkkukojuja ilmestyy katukuvaan. Majoitun strategisesti Chinatowniin voidakseni käydä tutkimassa tarjontaa ja tapahtumia helposti. (Lue millaiset juhlat olivat: Kasvisfestivaalien vietto Bangkokissa >>)

lentokoneen siipiEtsiskelin netistä halvimpia yksisuuntaisia lentolippuja Bangkokiin etenkin kayak.com -sivuilta ja halvimmat lennot olivat Cathay Pacificin ja Norwegianin lennot, joita välitti tyypilliset Travellinkit yms. firmat. Norwegianin lennoista olisi tullut hitusen kalliimmat, koska niillä olisi joutunut maksamaan ainakin muutaman kympin laittaakseen ruumaan matkatavaraa. Cathay Pacificin yksisuuntaiset lennot maksoivat 325 euroa kun otin palvelupaketin saadakseni lennoilla vegaaniruokaa. Cathayn lennot lentävät usein päämajansa Hongkongin kautta ja ostin tahallani liput lennolle, jossa on 10 tunnin odotteluaika Hongkongissa. Pääsenpä samaan hintaan tutustumaan kaupunkiin. (Lue millainen Hongkong pikaisesti oli: Hongkong teki vaikutuksen >>)

Tarhalla voi avustaa myös pesemällä vesiastioita ja täyttämällä niitä.
Care for Dogsin koirat odottavat minun työpanostani Chiang Main eteläpuolella.

Bangkokista suuntaan kasvisfestivaaleilta Pohjois-Thaimaan Chiang Maihin, jossa menen pariksi kuukaudeksi vapaaehtoiseksi Care for Dogsin koiraturvatarhalle viime kevään tapaan. Saa tietysti nähdä kasvaako himo päästä laitesukeltamaan suuremmaksi kuin tarve huhkia koiratarhalla hellimässä kadulta ja koiranlihamarkkinoilta pelastettuja koiria. Chiang Main oleskelustani tulee varmaan halpaa, kun kuukauden majoitus maksaa vain noin 130 euroa ja en taida ehtiä harrastamaan kalliita huvituksia.

Possu Palolemissa rannan takaisilla kujilla.
Possu Goan Palolemissa rannan takaisilla kujilla.

Koska Thaimaan viisumia varten täytyy olla kopio lentolipusta pois maasta, hankin jo nyt lipun Goalle Intiaan joulukuulle. Vietän siellä siis ainakin noin kuukauden joulun aikaan. Sitten en tiedäkään jatkuuko matka Intian Andamaanien saarille, pohjoisiin kaupunkeihin kuten Varanasiin ja Jaipuriin, takaisin Thaimaahan vai vaikkapa Australiaan.

Chinatownin lounaispuolella kulkee Chao Phraya -joki.
Bangkokin Chinatownissa majoitun näihin tuttuihin maisemiin.

Nyt lentojen hankkimisen jälkeen on vuorossa Thaimaan ja Intian viisumien hakemiset. Olen jo hankkinut tutun majapaikan Bangkokin Chinatownista ja varannut pitkäaikaisen majoituksen Chiang Maista. Junalipun Bangkokista Chiang Maihin ostan kävelemällä majapaikkaani lähellä olevalle Hualamphongin rautatieasemalle.

Tulishow Arambolin rannalla. Arambol on Goan rannoista pohjoisin.
Haluan käydä katsomassa miltä Goan pohjoisin ranta Arambol nykyään näyttää. Joulun aika ei ole kuitenkaan yhtään otollinen aika Goan rantahyppelylle, koska majapaikat ovat täysiä.

Goalla haluan kierrellä useilla ennestään tutuilla rannoilla ja katsoa miten ne ovat muuttuneet. Suurimmaksi osaksi vietän joulua kuitenkin perheen ja ystävien parissa yhdellä rannalla. Majoitusta en varaa itselleni etukäteen, koska en halua suunnitella. Goalla voi olla hyvin täyttä joulun aikaan, joten onneksi voin nukkua toisten nurkissa tarpeen tullen.

Vuodenvaihteen jälkeen saan matkakumppanin ja hänestä riippuukin minne suuntaamme vuonna 2015.

Kuluja tiedossa tähän asti:

 • Lentolippu Helsinki – Bangkok 325 euroa
 • Lentolippu Bangkok – Goa 202 euroa
 • Majoitusvaraus Bangkokissa 500 b eli 12 euroa yöltä
 • Majoitusvaraus Chiang Maissa 5000 b eli 117 euroa/kk +  sähkökulut
 • Viisumi Thaimaahan 30 euroa
 • Viisumi Intiaan 50 euroa

Lue aiempia juttujani matkoille valmistautumisesta:

Miten irtiottosuunnitelmani etenevät? >>
Maailmalle lähdön suunnitelmat >>

Tulevien Aasian matkojen suunnittelua >>

Pakkauslista Vietnam -Thaimaa -matkalle >>
Pakkauslistani reissuille >>

Lontooseen valmistautuminen >>
Tunisiaan lomalle pääsiäisenä >>
Lähdön odotukseni Tunisiaan ja muualle >>
Pinterestin käyttö matkasuunnitelmien teossa >>

Voisiko Intiaan matkustaa maateitse >>

23 Comments Lisää omasi

 1. Kuulostaa ihan mahtavalta! Olisi kyllä kiva kokemaan joskus nuo kasvisruokafestarit ja mikäpäs sen parempaa ja tärkeämpää työtä kuin eläinten auttaminen 🙂

  1. Siitä vain Ranska – Bangkok -lippuja hankkimaan 🙂 Kissat mukaan. Tai vielä ehtisi junallakin tuonne asti..

 2. Lueskelija sanoo:

  Moi, muutamia artikkeleita lueskelin ja täytyy sanoa että kirjoitustapasi on todella selkeä ja samalla myös mielenkiintoinen. Mukava oli lukea ja varmaan vielä lueskelen jonkun artikkelin lisääkin. Kiitos että joku jaksaa kirjoitella kokemuksistaan. Itsekin olen tässä haaveillut pidempiaikaisesta oleskelusta Aasiassa, mutta elämäntilanne ei vielä ole oikein mahdollistanut tätä. Ehkä joskus piakkoin kuitenkin.

  1. Kiitos mukavasta palautteesta. Selkeä ilmaisu on ollut leipälajini ja tyyli jatkuu blogissa 🙂

   Elämäntilanteet vaihtelee, minullakin tilanteeni muuttui kun koirani kuoli (https://reissaustajaruokaa.wordpress.com/2013/01/24/maailmalle-lahdon-suunnitelmat/). Ehkä tulevaisuudessa on syitä miksi pitäisi olla Suomessa tai paikallaan jossain muualla, mutta nyt elän tätä elämää niin kauan kuin maittaa ja pystyn.

 3. Elina sanoo:

  Ehkä törmäämme Chiang Main kaduilla (olemme mieheni kanssa siellä lokakuun puolivälistä – jouluun asti) 🙂

  Miten olet huomioinut Thaimaan tiukentuneet viisumiohjeistukset? Oletko menossa normaalilla turistiviisumilla sinne?

  1. Heip, laittakaa viestiä reissaustajaruokaa@gmail.com jos joskus siellä haluatte vallan tavata! Turistiviisumilla tosiaan olen menossa, hakemus on juuri vetämässä. En siis ole hakenut vapaaehtoistyöviisumia (oleskeluviisumityyppi O), kun on noin lyhyt aika eikä kyse esim. jostain työstä lastenkodissa tms. Onkohan minulta jäänyt jotain huomaamatta tiukentuneiden viisumiohjeistusten suhteen? Ne näyttivät olevan edelleen samat kuin viime keväänä. Eli kun minulla tulee 2 kk oleskelua täyteen, pitää minun hakea Immigration-toimistosta vielä 1 kk oleskeluaikaa lisää. Ja Goan lippu piti ostaa ennen viisumin hakemista, koska piti liittää mukaan matkalippu pois Thaimaasta.

 4. Elina sanoo:

  En usko että uudet ohjeistukset tuohon vaikuttaapi, lähinnä niihin viisumijuoksuihin ottavat tiukasti kantaa. Me olemme hakemassa tällä viikolla viisumeita, joten tuloksen tietää toivottavasti ensi viikolla.

  Laitamme viestiä, kun kotiudumme Chiang Maihin!

  1. Juu, mäkin käsitin niin että jos joku hakee jostain Laosin Vientianesta tai Malesian Penangista uuden Thaimaan viisumin joka kolmas kuukausi, niin sitten viisumia ei ehkä myönnettäisi. Itse olen ajatellut, että jos olisin Thaimaassa pidempään kuin kolme kuukautta, menisin saman tien aina kunnon lomalle jonnekin muualle kolmen kuukauden välein enkä kävisi pelkästään hakemassa vain viisumia. Viime maaliskuussa kävimme Pohjois-Vietnamissa kahden viikon lomalla ja Hanoista sai uuden thaiviisumin. Sellaisessa ei varmaan olisi mitään ongelmaa jatkossakaan (tai en tiiä jos näitäkin hakisi useamman vuodessa).

   Kuulemisiin!

 5. Päde sanoo:

  PITÄÄ TULLA KÄYMÄÄN TÄÄLLÄ HIEKKAKIKKAREELLA KANS! Tuut kattomaan miun kissoja ja kaikkee!

  Goalla en oo vuosiin nyt käyny, mutta siellä ainaki sillo ku viimeks olin ni oli joku eläinsuojelumesta, missä kävin ulkoiluttamassa koiria ja leikkimässä kissanpentujen kanssa. Tee vähä guuglailuja, varmaan löytyy infoa paikasta ja sit meet käymään!

  1. Hiekkakikkare vois olla vahva ehdokas ensi vuoden puolelle 🙂 Voitas tulla kissaklinikalle jos keväällä semmosta on jne.

   Hyvä kun muistutit tuosta Goan eläinsuojelupaikoista. Ennen oli pyöräilymatkan päässä Palolemista eläinsuojelukeskus, mutta luulin sen muuttaneen paljonkin pohjoisemmaksi. Nyt kun tutkin asiaa niin se näyttäisi olevan sittenkin edelleen aika lähellä. Ehkä viihdyn sittenkin paremmin yhdellä ja samalla rannalla siellä. http://arcgoa.in/

   Vähän pohjoisempana (silti Etelä-Goalla) näyttäisi olevan yksi paikka: http://www.gawt.org/Center.htm

   Ja sitten ihan Pohjois-Goalla on ollut paikka, ehkä useampikin. Pitää tutkia.

 6. Päde sanoo:

  Hei, jäi kaivelee et mikä se oli se missä miä oon käyny siel Goalla ni kaivelin huviksee. Se on International Animal Rescuen pitämä paikka jonka nimi oli Animal Tracks. Siä on koirii ja kissoi, ja sillo ku kävin ni myös muutama lehmä hoidettavana.
  http://www.internationalanimalrescue.org

  ja infopaketti vapaaehtosille: http://www.internationalanimalrescue.org/sites/default/files/client/iar-goa-volunteer.pdf

 7. Hyvä infopaketit heillä 🙂 Muutenkin tuo International Animal Rescue vaikuttaa mielettömän hyvältä, on orankiprojektia ja muuta muissakin maissa. Tuolla käväisin vuonna 2003 lahjoittamassa rahaa (silloin olin vakitöissä ja ajattelin että minun pitää aina lahjoittaa rahaa turistikohteissani) ja silloin paikalla oli kans tuo perustajaukko. Näyttää saaneen paljon aikaa kymmenessä vuodessa.

  Tuo olis hyvä paikka vapaaehtoiselle, joka haluaa majailla esim. Chaporassa tai Vagatorilla.

 8. Päivitysilmoitus: Tonga Goa Viisumi | TOP Lennot
 9. Päivitysilmoitus: Norja Goa Viisumi | TOP Lennot
 10. Päivitysilmoitus: Puola Goa Viisumi | TOP Lennot
 11. Päivitysilmoitus: Japani Goa Viisumi | TOP Lennot
 12. Päivitysilmoitus: Ruotsi Goa Viisumi | TOP Lennot
 13. Päivitysilmoitus: Ranska Goa Viisumi | TOP Lennot
 14. Päivitysilmoitus: Laos Goa Viisumi | TOP Lennot

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s